Синята управа обърка конците отвсякъде

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Вълчан

Re: Синята управа обърка конците отвсякъде

Мнениеот Вълчан » 30 май 2016 21:56

Tatone написа:Наско Сираков е моят кумир. Моят идол в синьо. Той е Левски. Вечен голмайстор. Носил ми толкова радост. И като футболист и като син шеф. Наско Сираков трябва да е в Левски, защото той е Левски. Помните ли го как играеше със синята фланелка. Аз го помня. Помня всеки негов гол срещу ЦСКА. Помня как червените излизаха с наведена глава когато Наско беше на терена. Помня ШЛ, помя 1/4 финала в ЛЕ. Помня шампионските титли и купи. Вие помните ли. Или помните само сафарито и гола гъз. Помните ли Бардон, Томашич, Жоазиньо? Какви футболисти намери Сираков. Кажете трима който могат да я пипат, доведени от Гонзьо. Наско Сираков е моят Левски. Явно вие си имате някакъв ваш си Левски. Посредствен. Без дух, слаб и апатичен. Това са два различни отбора.

По принцип съм фен на Добруджа...такъв и ще остана въпреки леките пристрастия във синьо ..71 набор съм.Повярваи гледал съм много повече мачове на Сираков от теб.Дори и като беше в Славия и си показваше голият гъз на феновете от София.Наистина бе голям играч във рамките на България.Но като човек е безкраино подмолен и леко завистлив.Знае се какви играчи докара преди години и как после си ги оплю че са некадърни....

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 май 2016 21:57

Поздравявам sin4ec за това, че стартира дискусия, в която се изказват хора, на които им е наистина болно. И аз съм на твърдо мнение, че смяната на треньора, трябваше да стане със смяна на директора. Много от сините фенове знаят, че съм защитавал Гонзо като Матросов на амбразурата, но от ноември месец по-миналата година не го правя. Това беше моментът, в който чашата преля за мен и в същото време ми просветна колко прави са били противниците му. Гонзо съм убеден, че ще подлее вода на Люпко. Видях го в очите му на пресконференцията, при представянето на Люпко. Него не му беше толкова за Стойчо, колкото, че онея отгоре са действали през главата му. А Люпко направи от Гонзо футболист. И да, аз съм хардкор фен на Майстора! Не заради КЕШ-а, той има десетина отличия. Аз го исках за треньор отдавна. Той не е като Ники Костов, Ратко или Стоев - отборът да не върви, а той да седи и да се назландисва! Ще си тръгне веднага щом види мизерията! Исках шампион за треньор, който да не е млад - от рода на Георги Василев, Майстора... "дърт", както каза някой. Колко обидно е това! Всеки остарява. Пожелавам на тези с определенията "дърт" като остареят да не чуят за себе си тази дума, защото сигурно много боли.

В общ план, положението в "Левски" е много зле. Неизвестно количество дългове, неясна собственост и търтеи и дембели в управлението като Тонев, Гонзо, оная шамандура на Тръста - пиявица до пиявица. Ами другите двама...? Е, не сме толко зле, колкото ЦСКА. В някои отношения сме и по-зле - как ще се изплати сектора, никой не знае. Това как от билетчета е толко малоумни, колкото милионер станал богат от спестяване от банички.

В спортно отношение не сме толкова зле. Стоев остави едно нелошо наследство. Махнеш ли негрите, имаме почти сглобен състав. Убеден съм, че от школата може да излезе някой младеж. Нужно е и близнаците да не си тръгват. С козметични промени по състава и схемата на игра и с малко мъдрост от Майстора може да се нправи един нелош отбор. Не говоря за титли и купи. Говоря за отбор, който излиза всеки мач за победа (Стоев определено не се справяше тук - особено с любимия му Лудогорец и със Славия, които отбелязаха някакъв рекорд по негово време от победи) и като пада, има накрая повече удари във вратата. ;)

В крайна сметка... не мисля, че трябва да правим истерии от ситуацията. При Батков все едно бяхме цъфнали и вързали. При Батков "школа" беше мръсна дума - с изключение на Мъри. От Батков нататък малко от малко виждаме сините лъвчета - близнаците, Антонио, Краев, Дидо. Но лично за мен спасението е в школата. Говоря не само за спортен план. Яко намаляне на заплатите - по 2-3000 лева - на всички. Когато печелят - бонуси, и то големи - да имат стимул да са екип.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 30 май 2016 22:06

Вълчан написа:
Tatone написа:Наско Сираков е моят кумир. Моят идол в синьо. Той е Левски. Вечен голмайстор. Носил ми толкова радост. И като футболист и като син шеф. Наско Сираков трябва да е в Левски, защото той е Левски. Помните ли го как играеше със синята фланелка. Аз го помня. Помня всеки негов гол срещу ЦСКА. Помня как червените излизаха с наведена глава когато Наско беше на терена. Помня ШЛ, помя 1/4 финала в ЛЕ. Помня шампионските титли и купи. Вие помните ли. Или помните само сафарито и гола гъз. Помните ли Бардон, Томашич, Жоазиньо? Какви футболисти намери Сираков. Кажете трима който могат да я пипат, доведени от Гонзьо. Наско Сираков е моят Левски. Явно вие си имате някакъв ваш си Левски. Посредствен. Без дух, слаб и апатичен. Това са два различни отбора.

По принцип съм фен на Добруджа...такъв и ще остана въпреки леките пристрастия във синьо ..71 набор съм.Повярваи гледал съм много повече мачове на Сираков от теб.Дори и като беше в Славия и си показваше голият гъз на феновете от София.Наистина бе голям играч във рамките на България.Но като човек е безкраино подмолен и леко завистлив.Знае се какви играчи докара преди години и как после си ги оплю че са некадърни....

Как реши че си гледал повече мачове на Левски от мен. Само ти ли си 71 набор. Но за разлика от теб аз съм пораснал на Герена покрай дядо и други сини легенди. За разлика от теб аз съм бил на една маса с всички левскари които ти си гледал. Недей да се храниш а си гледай Добрич и си стискат палци да се върнат там където бяха.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 30 май 2016 22:30

Ти ги плюеш, те си мислят, че дъжд вали
Автор: "Тема: Спорт": https://topsport.bg/levski/ti-gi-plyues ... -vali.html

Разни хора, разни виждания за футбола. Та и в Левски така. Всеки си живее в своя свят, къде реален, къде паралелен, но рядко се случват някакви допирателни. Напоследък пътищата на хората се разминават. И на феновете, и на ръководителите. Запалянковците, които обичат да казват, че ги обединява любовта към Левски, вече съвсем сериозно се разделиха на големи групи с различни приоритети и разбирания за играта и за състоянието на клуба изобщо. Не е ясно само тези, които не ходят на мачове, а те вече са застрашително много, готови ли са да се върнат на трибуните и при какви обстоятелства.
Но е факт, че доскоро запалянковците на Левски не биха допуснали по никакъв начин разсипията на клуба и отбора да се случва пред очите им. Сега гаф след гаф, провал след провал и няма дори малка групичка да извика „оставка“ или „вън“ независимо към кого.
Иво Тонев засега се оказва по-слаба бира от Тодор Батков, а Гонзо си е Гонзо, но острите думи към тях са предимно по кафенета, градинки и социалните мрежи. Ако на стадиона някой викне срещу тях, други веднага задават контравъпрос „А кой да дойде?“. Същото е и с треньора, независимо кой е той. Никакви освирквания, никакви скандирания, а отборът от години няма своя физиономия. От време на време някакви свежи идейки, някакви комбинацийки, някакви зачатъци на футбол и това е от няколко години насам. И ако някой отвори дума, бива заклеймяван като антилевскар
Казваш им твоята си истина, а тя няма как да не е истина, след като Левски от много години не е печелил нищо - и си лош, едва ли не мразиш отбора. Създаде се паралелна публика, която смята, че повечето от хората, които са на стадиона, са зависими от ръководството посредством различни механизми. Ходи им опонирай на тези, които наистина мислят така. Няма какво да им кажеш, факт е, че Левски не прилича на нищо, а на стадиона е тихо. Ами с така наречените ръководители? Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали. Тези хора или наистина не могат да преценят каква е действителността, или се правят на луди, или така им изнася – да се отнасят нехайно към проблема.
Ето го паралелния свят – Наско Сираков и Станимир Стоилов отварят прозореца и казват, че нелевскарите стискат палци тези ръководители да останат задълго на „Герена“, а самите началници казват, че свършили много работа, поставили основи и сега всеки искал да им седне на столовете. Така като се замислим и огледаме, нито някой е бил барабана, че иска да е директор, нито някой напира да става ортак на Иво Тонев като съсобственик, нито някой сериозен треньор иска да се занимава с тази селекция на Левски. Обаче истина е, че при това спокойствие и апатия от страна на публиката сигурно има такива, които биха работили на „Герена“ да изкарат някой лев.
Иначе феновете бързо ще забравят последните два мача на Левски. Едните ще обсъждат аджеба защо бе взет Люпко Петрович, като видимо и при него си е същото, други ще се чудят дали последните две „обръщалки“ ще осигурят пари за козирка на сектор "А", трети ще ронят сълзи по бившия вече треньор Стойчо Стоев, четвърти ще се надяват Станимир Стоилов някак си да се раздели с Астана и да се върне в Левски с големия булдозер и да изрине всичко. А лошото за цялата синя общност е, че всичко това ще продължи няколко дни, после всичко ще си бъде по старому
Отборът е във ваканция, ще чакаме някой нов да се появи, през това време ще обсъждаме кой от старите ще си тръгне и изобщо промяна не се вижда. Този клуб е сериозно повреден, отборът е още по-сериозно избледнял, манталитетът на победителя се е изгубил някъде в миналото. Последиците от усмихнатия Стойчо Стоев, който така и не разбра, че в Левски не е толкова важно да си приветлив и лъчезарен, няма как да бъдат преодолени скоро.
А голяма част от футболистите трябва да минат специален курс на обучение и по физическа, и по тактическа подготовка. Ако се питате – това пък защо, вижте само двата гола на Берое от онзи ден. Това пред вратата на Йоргачевич или не бяха професионални футболисти, или бяха такива, които не играха за Левски, или толкова си могат.
Съмненията остават и за трите варианта, но при всички положения най-хубавото за "сините" е, че този сезон завърши. Още един нулев сезон. Само 16 победи от 32 кръга, това казва всичко.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 30 май 2016 22:37

Отраснах в чорбарска квартал. Цял живот съм Левскар. Не знам как стана. Баща ми не гледа футбол. Майка ми, тя се беше уморила от футбол. Дядо ми. Помня го като голям Левскар. Той ме заведе на първият ми мач. Още го помня а бях на 5. Дядо имаше двама братя и една сестра. Всички бяха родени в София. Родът им бяга от Крушево в началото на 20 век. Единият брат на дядо е бил юноша на АС 23. През 48-ма с ЦСКА става шампион. За първи. През следващия сезон се мести във Варна и игре за Черно Море няколко години. Казваше се чичо Кольо - Никола Алексиев. Запален цесекар.Сестра им, леля Донка е позната на старите слависти като Дробчето. Волейболистка и баскетболистка в белия клуб. Запалена славистка. Аз станах левскар в тази палитра на върли привърженици, ветерани. Дядо ме водеше на мачове от малък и винаги ми разказваше за сините легенди. Баба ми имаше един брат и две сестри. Вуйчо Сашо както мама го наричаше е една от сините легенди. Аз съм кръстен на него. Александър Костов - един от големите сини футболисти. Какъв род. Какви спортисти. Всеки път щом се сетя че моите дядовци и баби са градили това което сега разни мутри и некадърници рушат ми се плаче. Може да съм обидил някой в този форум но това е защото приемам нещата твърде лично. Аз се смятам за истински левскар и искам отбора ми да играе добре и да не бъде ръководен от хора с користна цел. Мъчно ми е за Славия. Не вярвам че мутрите съсипаха ЦСКА. Жал ми е за спортна в България. Нямам нито един дядо или баба милионер. Спорт на времето е бил за хората а сега е машина за
пари. Жалко. Добре че се докоснах до чистия футбол. Късмет е да съм член на такова велико семейство, градило това което сега мутрите рушат.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 май 2016 22:39

Metodito, тук не е въпроса за Люпко. Че е дърт-дърт е, това не е порок! И не, няма финансов проблем, има чисто футболен и спортно-технически проблем-кой, как и с какви цели ще води и развива отбора. Школата върви добре, но винаги може още по-добре! Моя малкия го харесаха там, но аз се чудя дали да го запиша на Герена и по-скоро клоня към НЕ-истина ти казвам! Защо-това е тема на друга дискусия.
Както каза преди време един колега-тука не сме комунисти и не следваме заповеди от ротния. Сам виждаш, че разделението в мненията е факт. В Левски има проблем със стратегия, визия и комуникация с феновете. Това трябва ясно да се заяви, а дали някой ще си вземе бележка-отделен въпрос. Да се крием от проблемите като други, дето видяхме докъде я докараха, не е работа. Каквото и да говорим тука някои под влиянието на емоциите, на първия мач( да даде Господ живот и здраве) пак сме там, както винаги. Сираков мъти водата от зимата през няколко журналя-това е факт, който не можеш да отречеш. Това са курвенски работи, а аз такива не обичам. Преди години на една засада мойте взели червен шал на момче, което беше с момиче. Лично му го върнах. На друга засада един го влачихме по паважа 20 метра, тоя си държи шала и не пуска( докато другите обясняваха как тоя шал бил на баба им). Как да не му го върнеш, достойният съперник заслужава уважение-сам срещу 10 и не пуска!
Те такива ми ти работи!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 30 май 2016 22:58

Никой не казва нещо изключително важно. При положение, че почти всички сме единодушни, че Г. Иванов трябва да се маха, че той е един от основните източници на проблемите защо не правим по въпроса нещо повече от писане по форумите? Говоря за подписки, петиции, транспаранти и скандиране на стадиона от първата до последната минута против него и другите виновници като Тонев (вместо срещу противници и съдии, които с нищо не са ни виновни за нашите проблеми). Най-вече от секторите А и В. Също така организирани протести и др. подобни неща. Искане за незабавното му напускане както и отстраняването на всички от УС и НКП, които го подкрепят.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 май 2016 23:20

sin4ec написа:Metodito, тук не е въпроса за Люпко. Че е дърт-дърт е, това не е порок! И не, няма финансов проблем, има чисто футболен и спортно-технически проблем-кой, как и с какви цели ще води и развива отбора. Школата върви добре, но винаги може още по-добре! Моя малкия го харесаха там, но аз се чудя дали да го запиша на Герена и по-скоро клоня към НЕ-истина ти казвам! Защо-това е тема на друга дискусия.
Както каза преди време един колега-тука не сме комунисти и не следваме заповеди от ротния. Сам виждаш, че разделението в мненията е факт. В Левски има проблем със стратегия, визия и комуникация с феновете. Това трябва ясно да се заяви, а дали някой ще си вземе бележка-отделен въпрос. Да се крием от проблемите като други, дето видяхме докъде я докараха, не е работа. Каквото и да говорим тука някои под влиянието на емоциите, на първия мач( да даде Господ живот и здраве) пак сме там, както винаги. Сираков мъти водата от зимата през няколко журналя-това е факт, който не можеш да отречеш. Това са курвенски работи, а аз такива не обичам. Преди години на една засада мойте взели червен шал на момче, което беше с момиче. Лично му го върнах. На друга засада един го влачихме по паважа 20 метра, тоя си държи шала и не пуска( докато другите обясняваха как тоя шал бил на баба им). Как да не му го върнеш, достойният съперник заслужава уважение-сам срещу 10 и не пуска!
Те такива ми ти работи!

Аз те разбирам, но Наско не коментирам. Добър-лош, такъв е какъвто е. Нямам мнение общо взето. Имам нещо предвид против връщането му. Тоест, няколко неща са.Но най-вече смяната на треньори като носни кърпички. Сега Гонзо като го плюем е нужно да му признаем, че щеше да остави Стоев, ако зависи от него, а Наско щеше да го смени още след финала за Купата. Гонзо остави и Костов въпреки лошите игри. Няма значение какво мисля за тях като тренери. Така се прави!

Изключително лошо впечатление ми направи атаката му към Стоев. Еми не се прави така, Насе. Много низко...

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 30 май 2016 23:31

Не ставаш шампион. Тръгваш си. Падаш във финала за купата - тръгваш си. Това е Левски. Това не е Берое илу Ботев. В Левски или си пръв или си тръгваш. Какъв директор си ти? На Локо Пловдив илу на Левски? Аз откакто гледам мачове не съм виждал Левски 7 години да почива. Срамота. Не може да биеш ЦСКА фалирал от години. Какво треньори, какви 5 лв. Вие от Левски ли сте или от Хебър Пазарджик? Забравихте ли кой е един от двата Колоса на родния футбол. Какви са тия оправдания. Левски затова е Левски. Тук няма нулеви сезони и ако стане! Тук всеки мач се излиза за победа. Тук ако случайно паднеш не се хилиш като олигофрен и не обясняваш че толкова си можем. В Левски има само победа и първо място. Другото е аут.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 май 2016 23:38

Лично аз, колега гледам първо играта. При Ясен играехме много приятно и бях против смяната му. Титли и купи идват след добра игра. А добрата игра привлича и феновете. Ако бяхме били всички, но паднали от Разград и останали втори, щях да съм зад Стоев. По едно време аха да му се получи на Стоев, но тея негри му изядоха главата и мекия му характер. Да не сме шампиони, обаче да гледаме мачове като оня с Виляреал в Испания, с Лил и Гент тук и с шведския шампион! Ще ти е лошо ли? Като казах Виляреал... Иска ми се такъв "Левски", като в мача в София - да падаме, но с високо вдигната глава, а не без да сме отправили удар във вратата.

Върни се в “Левски”