vaskonti написа:Logical person написа:В ЦСКА се прави пълна ревизия, когато Емо Фаса и Възраждане искаха да вземат отбора. 6 месеца след това се прави за втори път вътрешен одит, когато Г.Ганчев искаше да идва. На фона на всичко това не е невъзможно Томов да се е разбрал с Титан за 5 дена. Всички дългове бяха отдавна ясни и документите подготвени.
Мен ми е любопитно друго. При преговорите с Възраждане, голям проблем бяха дълговете на ЦСКА към фирми на Титан, които дългове титаните отказаха да опростят. При преговорите с Ганчев, отново бяха проблем същите тези дългове и отново титаните не искаха да ги опростят. А като се появи Лупи и веднага забравиха за дълговете на ЦСКА към техни фирми. Даже на скоро се отказаха и от земята с която са обезпечили дълговете към НАП. Какво толкова се промени, че те седмица по рано не искаха да отпишат дълговете към себе си заради Ганчев, а после заради Лупи без проблем. Единственото обяснение е че Лупи ги изнудва с нещо

Няма абсолютно никакъв шанс Томов, а и всеки на негово място, да се довери на друг одит, а не назначен хора, които той е избрал.
А това, за което се чудиш е точно това, за което говоря - точно това е причина "преговорите" между Титан и Ганчев да изглеждат тежки и в крайна сметка да се провалят.
honda написа:Към автора на темата- ако свържеш Бойко Борисов с Деян Пеевски и Цв.Василев , според мен ще си много близо до "новия собственик" на Левски

.
Ако трябва да изброим собствениците на водещите отбори в България- Ал.Томов, Цв.Василев, К.Домусчиев, Г.Ганчев, Т.Батков, К.Динев, М.Митев, Т.Маринов, И.Каменов, В.Стефанов, Н.Гигов - общо взето всичките са боклуци, но колкото и да е странно най-малко оцапан и компроментиран от всичките тези е Т.Батков. Все пак той не е участвал в скандални приватизационни действия, определено не може да се твърди че има много тясна връзка с "ундърграунда", много трудно може да бъде наречен любимец на която и да е от властите( в никакъв случай не може да се оплаче ,но в нито един момент не е бил особено близко до властта). Самия факт,че компания като "Аустриа Телеком"(Водафон) го държи в Надзорния съвет на Мтел говори достатъчно ,че в никакъв случай не е оцапан с незаконни действия.
Батков лично не е участвал в някакви приватизационни сделки, заменките на няколко хиляди декара земи наистина не са нещо сериозно за тези мащаби. Но едва ли ще отречеш, че Батков се заиграва с всяка власт, за това има сума ти ясни доказателства. В този ред на мисли Мтел разполагаше на практика със собствен закон, узаконяващ монопола на тази фирма - няколко години БТК нямаше право да дава втори лиценз за мобилен оператор. Тоест, Чорни си имаше собствен закон в България, в бизнес, който носи милиони и милиони. Батков може да е всякакъв, но си прави добре сметката за всичко и гледа да си върже гащите. На практика той е просто адвокат на мафиот, а по цял свят това са най-добрите адвокати. Това само по себе си е достатъчно основателен повод фирма като Аустрия Телеком да го вземе.
Нямам никакво желание да защитавам Т.Батков- безкрайно далеч е от това да ми е любимец. Това ,че не е участвал в най-скандалните приватизационни сделки , не се дължи на някакви скрупули или, на това че е особено почтен и достоен човек, просто не беше поканен на разделянето на тортата , иначе съм сигурен че ако имаше възможност да участва в някоя далавера нямаше да я пропусне

за заменките му- до скоро бяха блокирани, но даже и да е "оправил" работата , все пак неговите далавери са в от много по-малък мащаб от далаверите на гореспоменатите неговите "колеги" . Определено Т.Батков се навежда на всяка власт( и определено няма никакво основание да се оплаква от която и да е власт

). АЗ лично не съм останал с впечатление ,някой друг от неговите "колеги" да прави нещо по-различно. Навеждането на бизнеса към властта е част от играта, общо взето бизнеса на всеки един от т.н. "спортни меценати" е възможен до голяма степен само с любезното съдействие на държавата.
Историята на Мтел е доста по-различна от тази ,която ти си мислиш, но едно е сигурно доста хора (М.Чорни на първо място) в никакъв случай не станаха по-бедни, даже напротив

, Т.Батков също е в тази ведомост ,но е доста надолу в тази ведомост( той е в нея като акционер в Мтел), неговия принос в цялата игра е минимален. Доколко М.Чорно е мафиот не знам, зависи какво се разбира под думата "мафиот"(според мен по-правилно е "международен аферист" ,рисков инвеститор или нещо такова ) , общо взето в бизнеса му няма нищо незаконно,ако изключим (най-вероятно) даване на рушвети и данъчни игри. Търговията и производство на метали, собственост на мобилни оператори, финансови институции, корабни компании не са незаконни дейности. Няма никакви доказателства за участие в рекет, търговия с наркотици, оръжие и т.н.Но темата е за Т.Батков- моето мнение за него е че може да е всякакъв, но е всичко друго но не е глупав и определено си разбира от работата, много хора го мислят за много прост,но според мен са безкрайно далеч от истината. Между другото от доста време Т.Батков няма никакви бизнес отношения с М.Чорни поне на тероторията на България,поне от 10 години М.Чорни не дава пари за Левски, определено финансовото състояние на Т.батков е напълно достатъчно да издържа левски ,ако иска

, друг е въпроса че от доста време и той не го прави

.