Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот doktora25 » 25 май 2017 23:29

1982 написа:Да, принципен е, на лекето Х му плащат, примерно, 12 000 лева месечна заплата, за да се раздава на терена по тренировки и мачове, а не да гледа заплатите на съотборниците си и да прави стойки. Това не е негова работа !!!!

Тука ще се съглася с теб.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 26 май 2017 05:27

metodito написа:Представете си да се потите и да ви побеляват косите в работа и да получавате (кой знае, може би) двойно по-малко от някакъв де си клати краката. И да те псуват и да си рискуваш здравето. Искате и вие да получавате, колкото оня де си клати топките и ви отказват. Ще останете ли? Това е унизително.

Въпросът, както сам казваш е наистина принципен.
Всеки работник/служител би трябвало да се запознае със съответната щатно-длъжностна характеристика и с предлаганите условия, и евентуално да подпише трудов договор. След което да си изпълнява задълженията и да очаква и изисква възнаграждение, съгласно този договор.
Компаниите не гарантират справедливост при оценяване на извършената работа и при определяне на възнагражденията на работниците/служителите. Личните условия, в т.ч. и възнагражденията зависят от много фактори, включително и в моментната ситуация. Те се определят в личния трудов договор. Сериозните различия в личните условия, включително и във възнагражденията на работниците/служителите не са изключение. Твърде често индивидуалните възнаграждения са конфиденциална информация.
Проблем на всеки работник/служител е да си договори възможно по-добри условия.
Проблем за компанията е назначаването на неподходящ работник/служител, предлагането на необосновано високо възнаграждение, неоползотворяване възможностите на съответния работник/служител и т.н.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 26 май 2017 09:42

Живко6461 написа:
mikata написа:Единственото спасение се казва Наско Сираков :idea:

Отново задавам въпроса с какво основание се предлага Наско Сираков като безалтернативна кандидатура за спортен директор? Не оспорвам успехите, които "Левски" постигна по време на първия му период като директор в клуба. Когато се предлага и обсъжда една кандидатура, особено за важен пост, би било добре освен положителните качества и успехите да се разглеждат и лични недостатъци и допуснати професионални слабости грешки. В тази връзка бих желал да припомня някои добре известни факти.
1. Образование, квалификация, опит.
Нямам информация за притежаваните от него образование и квалификация. Не са ми известни и негови успехи като мениджър извън перода 1999-2008 г.
2. Лични качества.
Меко казано Наско Сираков не блести с коректност и добро възпитание.
3. Заслуги пред ПФК "Левски" АД.
Така често изтъкваното предимство когато се обосновава назначение на ръководен пост в ПФК "Левски" АД "левскар дал много на "Левски"" също подлежи на дискусия. Без да се оспорва приноса му като футболист, треньор (колкото и да е спорен) и ръководител. Освен, че е дал той е и взел от "Левски". Има случаи, когато не е бил пример за изключителна вярност към "Левски".
4. Дейност на ръководен пост.
През периода 1999-2008 Наско Сираков беше на ръководна длъжност в "Левски" и клубът постигна много успехи. Заслугата му не подлежи на коментар. Но през този период в "Левски" бяха допуснати и немалко грешки, за които той също има вина. Например изходящи и входящи трансфери на футболисти и странни назначавания и освобождавания на треньори. Някои безотговорни.

Да, Наско Сираков не е безалтернативна кандидатура за спортен директор, но кой би предлжил ти. Сигурно има подходящи кандидати, но явно болшинството фенове не ги знаем.
1. Образование, квалификация, опит: Завършено висше образование- ВИФ "Г. Димитров". Специалност футбол. Квалификация- треньор. Опит- богат. Като играч- доказал се на родната и западноевропейската цена. Единствения български футболист вкарвал гол на две световни първенства ( Мексико'86 и САЩ'94 ). Като треньор и ръководител- само в България.
2. Лични качества.: Тарикат, "играч", егоист, амбициозен.
3. Заслуги пред ПФК "Левски" АД: Големи. Две мнения по този въпрос няма.
4. Дейност на ръководен пост: Дал- колкото могъл. Взел- два пъти повече.
С две думи- спорна фигура.
ПП. В някакъв сайт четох, без да претендирам за достоверност, че при разговор с назначеният за собственик на ПФК "Левски" АД пернишки шофьор е поставил условие за цялата власт в клуба без ограничения и отговорност пред никого. Отговорът е бил, че това са прерогативи на собственика. Наемният работник носи отговорности търпи ограничения. Всичко приключило още тогава.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 май 2017 10:29

Живко6461 написа:[....

Ами за мен тук на първо време виждам дискриминация. Не е само при нас: много пъти чужденците получават повече от местните - в случая са българи, но предполагам, че така е в Сърбия, може би и в Турция... Формирането на заплащането и премирането явно не е справедливо. И защо да не е в правото си? Казват му: трябва да стягаме коланите. Ма на Сандберг не му свалят заплатата. Костадинов казва: "Искам да получавам, колкото Санди". Онея му казват: "Не може". На какво основание?

Отделно, Пелето се изпусна за нещо в началото на сезона, което... скандално е. За премиите. Пелето призна, че се дават пари под масата. Поне аз така го разбрах, когато каза, че премиалната схема се е променила. Ако е черно на бяло, това е нарушение на договора и футбалерите могат да ги съдят, нали? Явно обаче е устна договорка. Сезонът е започнал и те променят премиалната схема. wtf? Ако подпишеш договор при едни условия и след две седмици ти кажат, че бонусната схема (която е изрично изложена в договора) се премахва, какво става? Само че... така аз го разбирам... тези пари не присъстват черно на бяло и заради това нищо не могат да им кажат? Не е ли така? Във всеки случай, ако ми направят такава курв@ачка и ме питат в края на договора ми, ще подписваш ли... Ми един път, като са ме излъгали и втори път ще го направят. Много ясно, че ще отида в друга фирма, където са коректни. Отделно от това, Мечков на два пъти заявява, че подписването на нов договор не е проблем. Вторият път го каза след мача с ЦСКА-София. Явно обаче, някой не иска Мечков в "Левски". Ще видим, дали ще се почувства липсата му, но мисля, че вече няколко мача всички виждат, че липсва.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 26 май 2017 10:34

Кирил Десподов

Изображение
Последна промяна от mikata на 26 май 2017 10:45, променено общо 1 път.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 26 май 2017 10:41

mikata написа:Изображение

Това ти ли си?
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 26 май 2017 10:55

Десподов е. :lol:

Като цяло е без значение какъв си бил като малък. Ако отборът, който ти е на сърцето не ти даде шанс, няма какво да направиш.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 май 2017 11:16

Така или иначе сега щеше да е преотстъпен в Монтана или не знам си къде.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 май 2017 13:13

metodito написа:Отделно, Пелето се изпусна за нещо в началото на сезона, което... скандално е. За премиите.

Стига с тея премии, бе човек!!! В коя фирма за НОРМАЛНО свършена работа се полагат премии???
Откога за победи над изплющяци като Нафтата, Верея, Славия, Пирин и Локо ГО се полагат премии????
Забеляза ли,че в списъка ги няма едни други изплющяци - Монтана и Локо Пд. Познай защо. :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 26 май 2017 13:19

blue avalanche написа:
metodito написа:Отделно, Пелето се изпусна за нещо в началото на сезона, което... скандално е. За премиите.

Стига с тея премии, бе човек!!! В коя фирма за НОРМАЛНО свършена работа се полагат премии???
Откога за победи над изплющяци като Нафтата, Верея, Славия, Пирин и Локо ГО се полагат премии????
Забеляза ли,че в списъка ги няма едни други изплющяци - Монтана и Локо Пд. Познай защо. :twisted: :twisted:

Добър списък с "изплющяци", но аз бих пропуснал Верея, .... за всеки случай и да не се гледаме с наведени глави след 2 седмици :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Левски”