metodito написа:...
Човек, ти ще откажеш ли? Ама честно. Аз за себе си... не знам. Представи си следната ситуация. Бачкаш в една компания. Идва едно шефче (треньор в случая) и казва: "От този служител нямам нужда". Това с Вердер не го споменах случайно. Каква кариера е направил.... айде-айде. Добре, че е татко му. Ники не трябваше да варди онзи мач и съдбата му го показа по най-гадния начин. Да, може би и сега това се случи. Съдбата показа на Митрев, че не е за "Левски". Но... идва ново шефче. Търси вратар на пожар. Да не иска много. Да е за малко... Де ще намериш такъв. Защо не поставиха Шейтана? С какво Митрев се е доказал? Това са все въпроси де не им знам отговора. Та канят те отново в тая... фирма, където ти си бил неоправдано низвергнат (по твоето мнение). Какво правиш? Какво е момчето виновно, че го извикаха в "Левски"? Кой го сложи на вратата? Той ли е най-големият виновник? Отговори ми. И си пусни отново головете. Да, и аз смятам, че има една-пета, да речем, вина поне за първия гол. Една-пета, понеже виж откъде тръгна атаката. Как бяха подредени т.нар. защитници. И въобще... не намирам Митрев виновен за нищо. Можеше ли да не тича към нападателя при първия гол? Можеше. И? Нямаше да има гол? Пак погледни. Иначе пак казвам: аз не харесвам Божката като вратар, ма.. аз пък колко разбирам?! Има си тренери. Момчето никога не е смърдяло, не е правило чупки и врътки. За разлика от един Чворович да речем.Не си честен, според мен, Живко. Ако беше завършил мача 3-0, тука сигурно щяхме да го носим на ръце. Така е. При нас разликата между "Осанна" до "Разпни го" винаги е била микроскопична.
...
Методи, отказвал съм. Няколко пъти. И висока, мениджърска позиция. Дори и преди няколко дни идея за договор, за изпълнението на който в момента не съм готов и не съм уверен, че ще успея да се включа в срока. Не знам как ти звуча. Вероятно не вярваш. Въпрос на философия, на начин на живот... Уверявам те не съм изключение. Дори в България. Макар че много чуждестранни мениджъри са придобили впечатлението, че в България хората не могат да казват "Това не мога да го направя.". В определени ситуации са оставали разочаровани. След това са продължили успешен бизнес и в България. "Излъгалият ги" ... почти винаги попада в ситуацията на Митрев от последния мач. Способността да си правиш правилна самооценка, на която да подчиняваш действията си е полезна. Унесох се. Както и да е. Ти действай както желаеш.
Потвърждавам си обвинението срещу Митрев. Виновен е не, че го поканиха, а че не отказа предложението. Дори някога да е бил низвергнат. Макар че повтарям мнението си, че не е дал кой знае колко на "Левски", а е взел немалко от "Левски". Явно Митрев не е могъл да откаже подобно предложение. Явно и Митов не успя да откаже да го включи в отбора и да го постави като титуляр.
Посочих ясно за какво обвинявам Митрев. Между другото реагирах остро на привличането му. Не мога да го оправдая защото всички останали в отбора са слаби. Честен съм, Методи. Колкото и да ти е неприятно да го прочетеш. Уверявам те нямаше да "нося на ръце" Митрев дори да бяхме победили с 3:0. Той трябваше да направи наистина много за заслужи подобна оценка от мен.
Не знам кои сте тези, за които "разликата между "Осанна" до "Разпни го" винаги е била микроскопична". Мен не ме приобщавай в тази група. Доказал съм, че не раздавам лесно суперлативи. Включително и в скорошни дискусии. Припомням ти Николай Димитров и Антонио Вутов. В момента тече "Осанна" за Георги Костадинов, Де Нойер и др. Ще спомена отделно Николай Кръстев. Нека бъдем внимателни с похвалите. Заради него. Пак тук реагирах остро на популярен радиокоментатор, който след мача, в който победихме ЦСКА-София заяви, че след този мач Николай Кръстев е заслужил да бъде дълго време титуляр. Поукротете еуфорията. Пречите на футболистите, пречите на "Левски".
Не желаех да вмъкваме Николай Михайлов в темата. Предварително обявявам, че меко казано той не ми е любимец. Заради чисто човешките си качества, заради показното му налагане в "Левски" и в националния отбор. Но не мога да оспоря постиженията му като вратар. Например шампион на Холандия и най-добър вратар в Холандия.