ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

На линия
vvessel
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот vvessel » 25 авг 2025 12:58

Интересен анализ на мача на едно момче, Анди се казва, на чието видео попаднах случайно. Не е анализ на целия мач, а се набляга на определени моменти, но все пак малко по-различен поглед на човек, който ги разбира нещата. Поне повече от мен ги разбира де, за другите не знам :))
https://youtu.be/NFoLAT8Vwck?si=550B98GORsudk3kn
п.п. Хубавото е че пуска и видео на конкретни моменти, за на онагледи какво обяснява, което го няма в други канали, вероятно заради авторски права на телевизията или някакви подобни тъпотии.

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 25 авг 2025 15:04

Който следи трибуната, много добре го познава Анди и анализите му.

Потребителски аватар
mrw8
Контакти:

Мнениеот mrw8 » 25 авг 2025 15:57

Добре го обясни на всички "разбирачи" за "бездарния" Митков.... Няма проблем, да заповяда бербера от Северна Африка
България !!!!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 25 авг 2025 19:09

drvasko98 написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:Двубоите на отстраняване нямат нищо общо с мачове в групова фаза.

А ние защо не стигаме до "груповата фаза", а Лудогорец стигат?
Пак казвам: да спрем да се сравняваме с Лудогорец в ЕКТ. Не е в наш интерес.
ПП. Нали и ние бяхме в "груповата фаза". И?

Защото стават шампиони

Ние, като ставахме шампиони, колко пъти бяхме в групи?

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 25 авг 2025 20:00

Ти нещо свястно ще напишеш ли или само контри и несъгласие. Стига човек...излагаш се вече...за стотен път. В нито един форум няма такова човече като теб. Като не ти харесва отбора и треньора и ръководството даваш в лево и това е. Егати неадекватните разсъждения.

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 25 авг 2025 20:10

rane написа:Чувал ли си за приказката конкуренцията ражда качество?
Какво роди родната ни лига за последните 10-15 години? Какво постигна жалкият ни национален отбор?
Дори хипотетично да забранят в България да играят чужденци и отборите в първенството станат дори 18-20, това ще роди ли качество? Мислиш ли, че дори да пуснат всички футболни центрове да играят в една мега, или гигалига, това ще ни донесе качество?

Конкуренцията е просто един от факторите, които обикновено раждат качество, но не винаги. Понякога до нищо не води, а друг път дори пречи, защото няколко отбора само се бият помежду си и никой не може да осъществи доминация и стабилност. Бундеслигата щеше да е още по-конкурентна без Байерн, но тогава нито един немски отбор нямаше да е на тяхното ниво. Разград, за няколко години, бях надскочили много нивото на нашето първенство в условия на слаба конкуренция.
Хърватското първенство си е направо донорска лига на Динамо за последните 20г. , но това не им пречи да произвеждат може би най-добрите играчи в света на глава от населението. Нашето първенство в много сезони е било равно или по-силно от сръбското, хърватското, словашкото, унгарското, босненското, словенското, албанското и т.н. Но какво от това? Няма особено отношение към производството на играчи или Националния. А у нас често се хвърлят по-големи пари за заплати на чужденци от всичките тия първенства.

Искаш ли да знаеш как ще изглежда ефбета с 10 отбора?
-Мачове до втръсване с едни и също отбори по 100 пъти.
-Нивото наистина ще се вдигне, ама с колко? От дъното на 10 категория, ще се изкачим чааааак до...9-та примерно, голяма работа.
-Много по-малко забавни гостувания от рода на Враца, Коритото, Русе, Добрич, Плевен, Търново, Благоевград...
-Локо Сф. и Славия ще трябва да изчезнат или да накупят още безсмислени чужденци в опит да не изпаднат.
-За Морето и Арда , които работят правилно, ще стане по-трудно да провеждат градивната си политика, защото ще са заети с постоянна борба с опаричени еднодневки.
-Повече сбирщини като Берое или хибриди българи/чужденци без публика като Числото/Царско село
-допълнително увеличаване на чужденците и по-малко налагане на млади, защото се трепери за резултат
-за Разград, Левски и Тирето нищо особено няма де се промени. Не се заблуждавай, че по-честите сблъсъци помежду им ще ги изстрелят в нова орбита. По-скоро ще гледаме повече предпазливи ремита в опит да не се загуби. Това не помага особено срещу Брага и АЗ.
-ще се ускори още централизирането и разрухата в периферията.

За увеличаването на 20 отбора и забраната на чужденците- това са си твоите фантазии и преувеличения, никой не е предлагал такова нещо. Ти написа, че искаш 10 или дори 8 отбора, което е абсурдно.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 авг 2025 20:40

blue avalanche написа:Ние, като ставахме шампиони, колко пъти бяхме в групи?
Имам питане, без задни мисли... Ако искаш го приеми, като комшийско предизвикателство, като сливналия, към ямболия ... :lol:
Колко мача на Левски ( цели такива ) изгледа от началото на сезона, кои ти харесаха, ако не целите, то, кое ти харесва в настоящият Левски ?
Нарочно формулирам въпроса си така, понеже си от критиците, питай ме, какво пък на мен не ми е харесало, понеже пък аз съм от оптимистите, но, да, има нЕкои неща, дето определено не ме кефят. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 авг 2025 21:22

Дали да не теглите ключа на тая тема и да продължаваме "мач за мач", както гласи популярното клише от устата на всякой футболен бездарник пред медиите? :roll:
Тъжната истина за Левски и съвременния роден футбол е, че това са ни възможностите в днешно време - стигаме максимум до противник на нивото на АЗ или Айнтрахт и сме обратно в реалността. Връщаме се в кочинката, ако мога да перефразирам един по-симпатичен от сегашния мажоритар. Просто това са отбори, които взимат своето срещу такива като нас - ако им трябва гол го вкарват, ако им трябват два вкарват, ако не им трябва гол в реванша не вкарват, но в крайна сметка продължават напред, докато ние дъвчем пропуска на Маринчо (в домакински мач, в който имаме 2 точни удара в противниковата врата :? ), или пропуска на Роналдов - ехеееее, ако беше вкарал - направо изхвърляхме немците.
Порадвахме се, помечтахме, изживяхме вълнуващи и драматични евровечери - в духа на играта и с любовта към любимия Левски и това е, дотук ни се простират възможностите. Няма поводи за срам, няма поводи да се режат вени, би било детинско.
Да "гледаме напред" и да видим как ще я караме в първенството и за купата, а също така най-важното - как ще се развиват клуб и отбор, към днешна дата това би трябвало да е същественото.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

На линия
honda
Контакти:

Мнениеот honda » 25 авг 2025 21:40

ananas написа:
Какво роди родната ни лига за последните 10-15 години? Какво постигна жалкият ни национален отбор?
Дори хипотетично да забранят в България да играят чужденци и отборите в първенството станат дори 18-20, това ще роди ли качество? Мислиш ли, че дори да пуснат всички футболни центрове да играят в една мега, или гигалига, това ще ни донесе качество?

Конкуренцията е просто един от факторите, които обикновено раждат качество, но не винаги. Понякога до нищо не води, а друг път дори пречи, защото няколко отбора само се бият помежду си и никой не може да осъществи доминация и стабилност. Бундеслигата щеше да е още по-конкурентна без Байерн, но тогава нито един немски отбор нямаше да е на тяхното ниво. Разград, за няколко години, бях надскочили много нивото на нашето първенство в условия на слаба конкуренция.
Хърватското първенство си е направо донорска лига на Динамо за последните 20г. , но това не им пречи да произвеждат може би най-добрите играчи в света на глава от населението. Нашето първенство в много сезони е било равно или по-силно от сръбското, хърватското, словашкото, унгарското, босненското, словенското, албанското и т.н. Но какво от това? Няма особено отношение към производството на играчи или Националния. А у нас често се хвърлят по-големи пари за заплати на чужденци от всичките тия първенства.

-Нивото наистина ще се вдигне, ама с колко? От дъното на 10 категория, ще се изкачим чааааак до...9-та примерно, голяма работа.
-Много по-малко забавни гостувания от рода на Враца, Коритото, Русе, Добрич, Плевен, Търново, Благоевград...
-Локо Сф. и Славия ще трябва да изчезнат или да накупят още безсмислени чужденци в опит да не изпаднат.
-За Морето и Арда , които работят правилно, ще стане по-трудно да провеждат градивната си политика, защото ще са заети с постоянна борба с опаричени еднодневки.
-Повече сбирщини като Берое или хибриди българи/чужденци без публика като Числото/Царско село
-допълнително увеличаване на чужденците и по-малко налагане на млади, защото се трепери за резултат
-за Разград, Левски и Тирето нищо особено няма де се промени. Не се заблуждавай, че по-честите сблъсъци помежду им ще ги изстрелят в нова орбита. По-скоро ще гледаме повече предпазливи ремита в опит да не се загуби. Това не помага особено срещу Брага и АЗ.

За увеличаването на 20 отбора и забраната на чужденците- това са си твоите фантазии и преувеличения, никой не е предлагал такова нещо. Ти написа, че искаш 10 или дори 8 отбора, което е абсурдно.

Аз лично не съм почитател на схеата и с 16 отбора и с 10 отбора и едната и другата имат своите предимства и недостатъци.
При схема с 16 отбора :
- има много отбори ,които просто нямат финансовата възможност за да си осигурят минимален бюджет. Какъв е смисъла да има общински футболни клубове? Какъв е смисъла община Пазарджик да дава по 8 млн лв за футбол и волейбол на година? За мен този кмет и ОС трябва да бъдат съдени. Подобна е ситуацията и с всички останали общински клубове - Арда(Кърджали), Враца, Добрич и т.н.
- има много отбори ,които не играят за нищо , ако това не е предпоставка за уреждане на мачове здраве му кажи. Реално в момента половината отбори в ППЛ не могат да кажат за какво играят - няма да изпаднат ,няма да се борят за ЕКТ. Трябва ли да ти напомнят какви мачове се играят в т.н. "средна група" - тези които нито са в групата за ЕКТ , нито са в групата на изпадащите.

Схема с 10 отбора :
- Огромния минус на тази система е,че най-вероятно при такава група ,ще има може би 5 софийски отбора , 2 пловдивски отбора, Лудогорец , Черно море и още 1 отбор(Арда) ,което значи ,че ще има отбори от 4-5-6 града в ППЛ и половината отбори ще бъдат от София.
- както си споменал ще има много мачове между едни и същи отбори .

За мен най-добрата схема е 16 отбора - по два мача помежду си . След изиграване на 30 кръга всеки срещу всеки ,както е досега се разделя на две осмици и се играе плей-оф първия срещу осмия, втория срещу седмия и т.н. По подобие на волейбола /баскетбола и т.н. Играят се по 2 мача на разменено гостуване и се вземат под внимание резултатите и от "редовния сезон" и се гледа баланса от 4 мача ,при равни показатели за следващия кръг се класира този с по-предно класиране в редовния сезон. $-те победителя играят по същата схема като победителите по същата схема определят шампиона , а загубилите играят помежду си по същата схема и определят бронзовия медалист ( 3-та квота за ЕКТ) .
В долната група по същата схема се определят последните 4 отбора , като последните 2 отбора отпадат директно , а другите два играят баражи с 3-я и 4-я от Бгрупа.
При такава схема ,ще се намалят броя на отборите, които не играят за нищо. Ще има много повече мачове , в които водещите отбори ще трябва да играят без да се пестят. Другия голям плюс е,че ще има интрига до края и няма да има нужда от "подизпълнители" - няма да се повтори сезон 2022/23. Всеки отбор ще играе за себе си.

На линия
helic
Контакти:

Мнениеот helic » 25 авг 2025 22:13

honda написа:
ananas написа:

Аз лично не съм почитател на схеата и с 16 отбора и с 10 отбора и едната и другата имат своите предимства и недостатъци.
При схема с 16 отбора :
- има много отбори ,които просто нямат финансовата възможност за да си осигурят минимален бюджет. Какъв е смисъла да има общински футболни клубове? Какъв е смисъла община Пазарджик да дава по 8 млн лв за футбол и волейбол на година? За мен този кмет и ОС трябва да бъдат съдени. Подобна е ситуацията и с всички останали общински клубове - Арда(Кърджали), Враца, Добрич и т.н.
- има много отбори ,които не играят за нищо , ако това не е предпоставка за уреждане на мачове здраве му кажи. Реално в момента половината отбори в ППЛ не могат да кажат за какво играят - няма да изпаднат ,няма да се борят за ЕКТ. Трябва ли да ти напомнят какви мачове се играят в т.н. "средна група" - тези които нито са в групата за ЕКТ , нито са в групата на изпадащите.

Схема с 10 отбора :
- Огромния минус на тази система е,че най-вероятно при такава група ,ще има може би 5 софийски отбора , 2 пловдивски отбора, Лудогорец , Черно море и още 1 отбор(Арда) ,което значи ,че ще има отбори от 4-5-6 града в ППЛ и половината отбори ще бъдат от София.
- както си споменал ще има много мачове между едни и същи отбори .

За мен най-добрата схема е 16 отбора - по два мача помежду си . След изиграване на 30 кръга всеки срещу всеки ,както е досега се разделя на две осмици и се играе плей-оф първия срещу осмия, втория срещу седмия и т.н. По подобие на волейбола /баскетбола и т.н. Играят се по 2 мача на разменено гостуване и се вземат под внимание резултатите и от "редовния сезон" и се гледа баланса от 4 мача ,при равни показатели за следващия кръг се класира този с по-предно класиране в редовния сезон. $-те победителя играят по същата схема като победителите по същата схема определят шампиона , а загубилите играят помежду си по същата схема и определят бронзовия медалист ( 3-та квота за ЕКТ) .
В долната група по същата схема се определят последните 4 отбора , като последните 2 отбора отпадат директно , а другите два играят баражи с 3-я и 4-я от Бгрупа.
При такава схема ,ще се намалят броя на отборите, които не играят за нищо. Ще има много повече мачове , в които водещите отбори ще трябва да играят без да се пестят. Другия голям плюс е,че ще има интрига до края и няма да има нужда от "подизпълнители" - няма да се повтори сезон 2022/23. Всеки отбор ще играе за себе си.

при схема с 10 отбора, 4 квоти за ЕКТ и четири изпадащи (2 плюс два плейофни) всеки ше играе за нещо.
16 отбора за китната ни родина, дето близо една трета от населението е съсредоточено в столицата, а още една шеста в други три града, не виждам логика от 16 отбора в елита.
Гледам преждепищещия е сложил Арда в кюпа на градящите отбори, какво точно градят, взимат футболисти от другите отбори и готово. На стадиона им ходят по 2-3К макс, ДЮШ нямат. Местен играч от Кърджали и околията мисля също нямат.
виж за Черно море съм съгласен. Те заедно с Левски, Славия, Септември и двата половдивски отбора са единствените с повече от двама юноши в групата за мачовете.

Върни се в “Левски”