Футболист, на който и да е професионален клуб, вкл. и "Левски" е и работно място. Оценяването на това работно място е субективно и включва много фактори. Възнаграждението не е единствения и невинаги е най-важния. Всеки футболист като работник/служител, съобразно със собствената и действащите нормативни документи има право да решава дали дали да продължи или не трудово-правните си отношения с клуба. Един от начините е като свободен агент, т.е. безплатно за следващия работодател. Естествено е футболистът да бъде вънаграден за спестените средства. Проблем на клуба, респ. мениджърите да предпазят клуба от подобно развитие. Не е лесно. Затова и получават възнаграждения. Струва ми се и в "Левски" не съвсем малки.
Клубната вярност, обичта към клуба и т.н. звучат прекалено сантиментално, уви нерядко дори смешно, за да бъдат да бъдат реални. Те са следствие от действащите отношения между футболиста (служителя) и клуба (дружеството). Спомените и примерите от миналия век, особено от годините преди преврата през 1989 г. звучат романтично. И за тяхната оценка е необходим реализъм. Отказвалите предложения от чужбина, вкл. и от силни европейски клубове, не са имали право да подпишат подобни договори. Известни са ми подробностите за Теко Абаджиев и Ваньо Костов. Но ... След отпадане на забраната, отначало след навършване на 28-годишна възраст, почти всички известни български футболисти продължават кариерата си в чужбина. Дори преминаването в родните грандове понякога е било забранявано от силни институции. На ироничните усмивки бих посочил имената на най-добрите футболисти на всички провинциални и някои софийски клубове, които са останали верни на клубовете си.
Така че преди да осъждаме нека се опитаме да проявим разбиране. И да засилим изискванията, респ. критиката към ръководството на "Левски".
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Всекидневната около Левски
ЕМИЛ написа:Шокиран съм от гръмката ни победа в мача с Локо Пд![]()
Значи когато искаме можем ....
Емка, за мен този мач се беше изиграл на друго място

TodorT написа:ЕМИЛ написа:Шокиран съм от гръмката ни победа в мача с Локо Пд![]()
Емка, за мен този мач се беше изиграл на друго мястоНедей да мислиш, че сме станали голяма сила, а Краев е новият Стоичков
Като гледам как ни се развива футбола в България, ще има да го чакаме новия бат Ицо до Второ Пришествие

Леевски, оле

Изпълнителният директор по финансовите въпроси на Левски Красимир Иванов сложи точка на спекулациите около бъдещето на мажоритарния собственик Спас Русев. Той увери, че бизнесменът не просто запазва ролята си, но активно участва на ежедневна база в управлението на "сините".
"Спас Русев остава мажоритарен собственик, акциите остават тук. Господин Русев продължава да бъде мажоритарен собственик и да участва в управлението там, където е необходимо."
"В управлението на клуба той участва и няма как да избяга, защото е в Надзорния съвет. Работим с него активно, разчитам на неговата помощ за някои неща да се случат", заяви Иванов ексклузивно за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.
Темата с евентуалното напускане на Русев беше повдигната от самия него през февруари, когато обяви, че се оттегля. Но според изпълнителния директор, тези негови думи са били плод на емоция.
"Намерението му да се оттегли, питайте него. Моето усещане беше, че това беше емоционална реакция на случващи се неща, но не искам да съм му говорител. За мен няма значение какви пари се инвестират, въпросът е да са достатъчно."
"Разбирам защо запалянковците искат да виждат, че той е лично ангажиран с лични средства. Но в света реалността е такава. На Запад също е така, там никой не инвестира лични пари", сподели още Иванов.
"Спас Русев остава мажоритарен собственик, акциите остават тук. Господин Русев продължава да бъде мажоритарен собственик и да участва в управлението там, където е необходимо."
"В управлението на клуба той участва и няма как да избяга, защото е в Надзорния съвет. Работим с него активно, разчитам на неговата помощ за някои неща да се случат", заяви Иванов ексклузивно за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.
Темата с евентуалното напускане на Русев беше повдигната от самия него през февруари, когато обяви, че се оттегля. Но според изпълнителния директор, тези негови думи са били плод на емоция.
"Намерението му да се оттегли, питайте него. Моето усещане беше, че това беше емоционална реакция на случващи се неща, но не искам да съм му говорител. За мен няма значение какви пари се инвестират, въпросът е да са достатъчно."
"Разбирам защо запалянковците искат да виждат, че той е лично ангажиран с лични средства. Но в света реалността е такава. На Запад също е така, там никой не инвестира лични пари", сподели още Иванов.
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
mikata написа:Изпълнителният директор по финансовите въпроси на Левски Красимир Иванов сложи точка на спекулациите около бъдещето на мажоритарния собственик Спас Русев. Той увери, че бизнесменът не просто запазва ролята си, но активно участва на ежедневна база в управлението на "сините".
Защо го оправдава , че не дава пари? Как никой да не дава лични пари на запад?
- metodito
- Контакти:
TodorT написа:ЕМИЛ написа:Шокиран съм от гръмката ни победа в мача с Локо Пд![]()
Емка, за мен този мач се беше изиграл на друго мястоНедей да мислиш, че сме станали голяма сила, а Краев е новият Стоичков
Ай пак със спекулациите. Пффф... Просто не са получавали кинти от Нова година, квартирите им неплащани (което не е проверена новина, но може би е истина). Това не засяга "Левски", а рекордът на Божо си е рекорд. Не знам обаче, ако вместо Божо и Стаси на върха, беше Тундето. Мислиш ли, че ще е 5-0. Ей, аман!
В отбора не са получавали заплати за последните 2 месеца. Освен това играчите и треньорският щаб имат да получават по 4 премии, а наемите на апартаментите на играчите не са плащани от началото на годината.
http://sporta.bg/?load=Football::Articl ... id=1124784
Последна промяна от metodito на 13 апр 2017 11:42, променено общо 1 път.
- metodito
- Контакти:
За Краев, споко, няма да смущава ежедневието на никой от лятото, защото най-вероятно ще бъде махнат от "Левски" и плана ще си се изпълнява по разписание. 

Махнат
Или продаден в чужбина ? Някой от долната половина в Италия ще го прилапа ...

Леевски, оле

- metodito
- Контакти:
boabbb написа:МахнатИли продаден в чужбина ? Някой от долната половина в Италия ще го прилапа ...
Махнат, махнат, имам предвид. А къде. За такъв като него ще се намери място винаги. Само да не е в "Левски", че явно боде очите на много хора. В "Левски" някои неща никога няма да се променят.

От играчите с изтичащите договори само двамата Александрови ли си подновиха договорите?
България има природни богатства,