ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот metodito » 25 авг 2025 02:43

rane написа:[Някои си живеят в онова време и измъкване от него няма.

А други живеят в телевизиите на Шиши и измъкване няма.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 25 авг 2025 02:59

metodito написа:
rane написа:[Някои си живеят в онова време и измъкване от него няма.

А други живеят в телевизиите на Шиши и измъкване няма.

Онзи ден седнах да видя какво е нивото на футбола в т.нар. ни втора лига.
Вихрен-Дунав. Спектакъл! Коментаторът се чудеше, какво да измисля, за да докара някаква драма и да повиши интереса, към това скучно селско мачле.
Из нета погледнах снимки на Евтинджоси, гордо заседнали по балконите на мента и саламец..."balcony boys"...
Сигурен съм, че подобни типове "оправят" футбола и спорта ни. Още по-сигурен съм, че такива ще ми разтягат локумите за едното време и спортните училища.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 25 авг 2025 03:01

rhaegar написа:
metodito написа:Да де, но Мъри поне се опита, въпреки закономерностите. МИчтаеше. Ако се сравнява Оксер с АЗ в исторически план... То на Оксер в името им стои jeunesse. И Лига 1 все пак. Не се бяхме прибрали, а тези натиснали. А АЗ не ни натискаха, а ние се бяхме прибрали. Не знам що си наопаки така. На черното - бяло казваш. Друг въпрос е защо 85% от мача не ни натискаха.

Нали това се опитвам да ти обясня, Мето. Разликата между Левски и Оксер тогава и Левски и АЗ сега е несравнима. Бездната е отворена толкова много, че не можете да го осмислите и гледате само имена. Донякъде сме си виновни ние, донякъде е вина на УЕФА, която има интерес от отбори от богати страни, не от наша милост, но е факт, че aко днес играем с осмия от френското за миналия сезон (Ланс), ще ни унищожат и няма да ни дадат шанс да се надиграваме.

metodito написа:А къде са били завършили Оксер във френското. В конкуренцията на Марсилия, Лил, Лион, ПСЖ, Рен.... Тогава нямаше ЛК. Имаше два турнира.

Осми, на 27 точки от шампиона Лион. Вземат купата на Франция и затова играят в Европа, единственият отбор от Лига 1, който отстраняват е ПСЖ на 1/8 финалите. ПСЖ, които завършват девети в първенството, след Оксер.

metodito написа: Сами Хупия, Дитмар Хаман, Джейми.. да бе. Човече...
И мен ме боли, че Милан загуби от тези.

Пак не четеш. За времето си бяха добри, днес подобни дървеса не биха попаднали в отбор от английския топ 6. Хупия беше сърцат защитник, играеше отлично с глава и толкоз. Джейми си е абсолютно дърво и изкара цялата си кариера в този отбор, защото през времето му там Ливърпул си беше посредствен отбор, с малки изключения. Хаман днес би бил приличен в някой Борнемът и това е макс, а аз харесвах Хаман навремето.

Аз пък гледам, наречи го идеалистично, на нещата. Както казах, ако играем в Ередивизи или в Лига 1, с настоящата база, инфраструктура, и тъ нъ, ще изпаднем. Но сравненията са некоректни. Тук става за два мача на два отбора, два колектива, знаеш. На практика, Брага не ни биха в два мача. На практика, един дето струва €22 милиона ни отстрани. Ти за това даваш такива пари. Да направи задна ножица в нужния момент. Това е някаква ...вселенска закономерност. А можеше ли да стигнем до дузпи и да ги отстраним? Щеше да е вселенски несправедливо, но да. Евротурнирите не са като първенствата. Преди срива на завесата, нашите като срещнат такива са изяждали тревата. Не заради идеологически глупости. А да се докажат като индивидуалности и като колективи: Ние сме по-добри. А онея, де да знам какво са си мислели Байерн, гостувайки на "Бончук"... Помниш ли БАТЕ? Преди нас бяха отстранили един много добър отбор на Андерлехт. Който беше редовен участник в завършващите фази на Купата на УЕФА. Гледал съм репортажите и от двата мача. БАТЕ бяха счупили Андерлехт и там, и в Беларус. Тея магарета, щото за мен нямаше нищо футболно в тях, си бяха навили на пръста като колектив, че "Това е нашият момент". Какво значение има, че ги надиграхме и в двата мача? Така че, това, което е на хартия и това, което е на терена, са две различни неща.

П.С. Има и много други примери. Като например срещите на Лудогорец с Реал и Лацио, На хартия е абсурно. На практика...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 25 авг 2025 09:18

metodito написа:Аз пък гледам, наречи го идеалистично, на нещата. Както казах, ако играем в Ередивизи или в Лига 1, с настоящата база, инфраструктура, и тъ нъ, ще изпаднем. Но сравненията са некоректни. Тук става за два мача на два отбора, два колектива, знаеш. На практика, Брага не ни биха в два мача. На практика, един дето струва €22 милиона ни отстрани. Ти за това даваш такива пари. Да направи задна ножица в нужния момент. Това е някаква ...вселенска закономерност. А можеше ли да стигнем до дузпи и да ги отстраним? Щеше да е вселенски несправедливо, но да. Евротурнирите не са като първенствата. Преди срива на завесата, нашите като срещнат такива са изяждали тревата. Не заради идеологически глупости. А да се докажат като индивидуалности и като колективи: Ние сме по-добри. А онея, де да знам какво са си мислели Байерн, гостувайки на "Бончук"... Помниш ли БАТЕ? Преди нас бяха отстранили един много добър отбор на Андерлехт. Който беше редовен участник в завършващите фази на Купата на УЕФА. Гледал съм репортажите и от двата мача. БАТЕ бяха счупили Андерлехт и там, и в Беларус. Тея магарета, щото за мен нямаше нищо футболно в тях, си бяха навили на пръста като колектив, че "Това е нашият момент". Какво значение има, че ги надиграхме и в двата мача? Така че, това, което е на хартия и това, което е на терена, са две различни неща.

П.С. Има и много други примери. Като например срещите на Лудогорец с Реал и Лацио, На хартия е абсурно. На практика...

Ама чакай сега. Да ни се усмихне съдбата и да ги отстраним е едно, ние говорихме за това да излезем да се надиграваме с тях, което би било самоубийствено. С доза късмет и супер минимално количество грешки да, можеше и да имаме шанс да ги бутнем, нищо че са по-добри. Както беше с Брага. Само че тези наказаха грешките безпощадно. Ако Марин беше вкарал това положение при 0:1, или беше влязла гредата на Бала (абе да беше само гол разликата) още щях да имам някакви илюзорни надежди. Сега ми е трудно, просто се надявам на един приличен мач там и каквото стане. Няма какво да губим вече.

Но Хулио извади максимума като резултати от тоя състав и силно се надявам да продължи така и в първенството. Луноходец ще играят в Европа до Нова година, трябва да се възползваме и да си взимаме мачовете (ако ни оставят).
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 25 авг 2025 09:48

Лудогорец много често играят "до Нова година". И какво от това?
Понеже стана дума за "онези дървета от Ливърпул", дето сега незнамсиквоси, та си викам: "Чакай да погледна отборите от Топ 6".
И какво да видя? Едни НЕдървета, едни техничари, едни чудесии...
Като почнеш от Джо Гомес минеш през Джон Стоунс и Нейтън Аке и стигнеш до Адарабиойо (или как там се произнася).
Абе, изобщо...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 25 авг 2025 10:23

Изобщо не възнамерявам да ти отговарям, киселяк. Изображение
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 25 авг 2025 10:24

Бахти липсата на малшанс :( :(
Търся билет за Алкмаар , ако на някой му пропадне пътуването или някой се откаже.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 25 авг 2025 11:09

blue avalanche написа:
NOMER14 написа:Двубоите на отстраняване нямат нищо общо с мачове в групова фаза.

А ние защо не стигаме до "груповата фаза", а Лудогорец стигат?
Пак казвам: да спрем да се сравняваме с Лудогорец в ЕКТ. Не е в наш интерес.
ПП. Нали и ние бяхме в "груповата фаза". И?

Защото стават шампиони

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 25 авг 2025 11:39

metodito написа:
rhaegar написа:
metodito написа:Да де, но Мъри поне се опита, въпреки закономерностите. МИчтаеше. Ако се сравнява Оксер с АЗ в исторически план... То на Оксер в името им стои jeunesse. И Лига 1 все пак. Не се бяхме прибрали, а тези натиснали. А АЗ не ни натискаха, а ние се бяхме прибрали. Не знам що си наопаки така. На черното - бяло казваш. Друг въпрос е защо 85% от мача не ни натискаха.

Нали това се опитвам да ти обясня, Мето. Разликата между Левски и Оксер тогава и Левски и АЗ сега е несравнима. Бездната е отворена толкова много, че не можете да го осмислите и гледате само имена. Донякъде сме си виновни ние, донякъде е вина на УЕФА, която има интерес от отбори от богати страни, не от наша милост, но е факт, че aко днес играем с осмия от френското за миналия сезон (Ланс), ще ни унищожат и няма да ни дадат шанс да се надиграваме.

metodito написа:А къде са били завършили Оксер във френското. В конкуренцията на Марсилия, Лил, Лион, ПСЖ, Рен.... Тогава нямаше ЛК. Имаше два турнира.

Осми, на 27 точки от шампиона Лион. Вземат купата на Франция и затова играят в Европа, единственият отбор от Лига 1, който отстраняват е ПСЖ на 1/8 финалите. ПСЖ, които завършват девети в първенството, след Оксер.

metodito написа: Сами Хупия, Дитмар Хаман, Джейми.. да бе. Човече...
И мен ме боли, че Милан загуби от тези.

Пак не четеш. За времето си бяха добри, днес подобни дървеса не биха попаднали в отбор от английския топ 6. Хупия беше сърцат защитник, играеше отлично с глава и толкоз. Джейми си е абсолютно дърво и изкара цялата си кариера в този отбор, защото през времето му там Ливърпул си беше посредствен отбор, с малки изключения. Хаман днес би бил приличен в някой Борнемът и това е макс, а аз харесвах Хаман навремето.

Аз пък гледам, наречи го идеалистично, на нещата. Както казах, ако играем в Ередивизи или в Лига 1, с настоящата база, инфраструктура, и тъ нъ, ще изпаднем. Но сравненията са некоректни. Тук става за два мача на два отбора, два колектива, знаеш. На практика, Брага не ни биха в два мача. На практика, един дето струва €22 милиона ни отстрани. Ти за това даваш такива пари. Да направи задна ножица в нужния момент. Това е някаква ...вселенска закономерност. А можеше ли да стигнем до дузпи и да ги отстраним? Щеше да е вселенски несправедливо, но да. Евротурнирите не са като първенствата. Преди срива на завесата, нашите като срещнат такива са изяждали тревата. Не заради идеологически глупости. А да се докажат като индивидуалности и като колективи: Ние сме по-добри. А онея, де да знам какво са си мислели Байерн, гостувайки на "Бончук"... Помниш ли БАТЕ? Преди нас бяха отстранили един много добър отбор на Андерлехт. Който беше редовен участник в завършващите фази на Купата на УЕФА. Гледал съм репортажите и от двата мача. БАТЕ бяха счупили Андерлехт и там, и в Беларус. Тея магарета, щото за мен нямаше нищо футболно в тях, си бяха навили на пръста като колектив, че "Това е нашият момент". Какво значение има, че ги надиграхме и в двата мача? Така че, това, което е на хартия и това, което е на терена, са две различни неща.

Значи винаги е важен цялостния поглед, особено ретроспективно не е трудно. БАТЕ тръгнаха от Андерлехт и нас, но виж им после 5-6 години резултатите им. Значи не е било случайно и имаха и футболни качества. Както ние бихме на Парк де Пренс, случайно извън контекста, с гол който влиза от 50 опита веднъж, но генерално закономерно на фона на играчите, на играта им в следващите 3 години. Със сигурност помним малкото позитивни примери, но има няколко пъти по толкова негативни, когато добри отбори не успяват да се доближат до възможностите си. Примерно Залцбург отпадаха 6-7 сезона в квалификациите на ШЛ в ерата Ред Бул преди да влязат в групите и май влязоха направо, защото коеф. на Австрия се беше качил. Така и не ги минаха тези квалификации. Когато Лудогорец би Лацио беше завършил в група с ПСВ, Динамо Загреб и Черноморец Одеса с актив 5-1-0. Победи в Загреб и Айндховен. Не е чудо. И въобще Лудогорец с Марселиньо, Дяков, Моци, Стоянов, Вандерсон, после Кешеру беше изключително силен отбор, няма нищо общо със сегашния. Самият отбор беше силен, както е Бодьо сега, както бяха БАТЕ, като гледаш играчите може и нищо да не виждаш, но като гледаш отборът виждаш всичко. И когато има такъв отбор, той може да бие всеки

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 авг 2025 12:10

drvasko98 написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:Двубоите на отстраняване нямат нищо общо с мачове в групова фаза.

А ние защо не стигаме до "груповата фаза", а Лудогорец стигат?
Пак казвам: да спрем да се сравняваме с Лудогорец в ЕКТ. Не е в наш интерес.
ПП. Нали и ние бяхме в "груповата фаза". И?

Защото стават шампиони

Расистката Уефа, за да задоволи интересите на олигарсите/мутрите от държавите в постсъветското пространство (около 20 на брой), чиито отбори неизменно стават шампиони, въведе тоя формат - техните отборчета да имат гарантирано участие в груповата фаза в долните два турнира като компенсация, че само 3 отбора от Източна и Средна Европа са в групата на ШЛ.

Върни се в “Левски”