Левски: Трансфери, зимна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, зимна подготовка и контроли

Мнениеот 1914.1902 » 13 яну 2025 16:32

Официално: Левски откупи Евертон Бала

Левски официално привлече Евертон Бала с постоянен трансфер от бразилския Мирасол, съобщиха от клуба. Това стана факт, след като ръководството на „сините“ е активирало клаузата за откупуване на поливалентния футболист.

Евертон парафира договор за 2.5 години с Левски и ако го изпълни, то бразилецът ще остане на стадион „Георги Аспарухов“ до юни 2027 година.

Евертон Бала премина в Левски в началото на 2024 година, като от тогава записа участие в 33 двубоя за „сините“, в които вкара два гола и направи 7 асистенции.

Ето какво написаха от Левски:

„ПФК Левски“ откупи правата на нападателя Франсиско Евертон Мота де Кастро – Бала. Бразилския футболист бе преотстъпен при „сините“ от бразилския клуб „Мирасол“. Ръководството на „ПФК Левски“ активира опцията за закупуване на футболиста.

Срокът на договора на Евертон Бала със „сините“ е до лятото на 2027 г.

Евертон Бала е роден на 3 януари 1999 година в Апуярес (Бразилия). Нападателят дебютира със синята фланелка на 10 март 2024 г. при равенството 0:0 срещу „Крумовград“ на „Герена“, а на 26 юли 2024 г. вкара и първия си гол за „Левски“ при победата над „Ботев“ (Враца) с 4:0 на стадион „Георги Аспарухов“. До момента има 33 мача и 2 гола с екипа на представителния отбор на „ПФК Левски“.

„ПФК Левски“ пожелава на Евертон Бала много победи, голове и щастливи мигове със синята фланелка“.

Изображение

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 13 яну 2025 16:45

Според Нико Петров бевш наш юноша/анализатор в Спортал/- "офанзивен футболист на Левски който в 18мача има 1гол и 6 асистенции едва ли струва 200хЕ. " И може би има право :roll:
Да се надяваме че при новото треньорско ръководство тези покозатели ще бъдат доста завишени?

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 13 яну 2025 17:04

Много е слаб Бала.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 13 яну 2025 17:08

mikata написа:Половината месец мина селекция няма :oops:

Много работа имат, нямат време за селекция.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 яну 2025 18:04

scooool написа:Между другото, като става дума за Марин, аз така и не разбрах на коя позиция е добър. Не е халф, очевидно не става и за крило според мен също, ще го чакаме до 27-28 годишна възраст да мине един на един някой!!! Не е 10- ка също, от ляво, пак му липсва скорост иначе на борбеност го докарва. Никъде не е много добър, просто е добър на 2-3 позиции.Мен ме дразни Папито, за толкова години се сещам за един добър мач с гърците и толкова, най добре ми се виждат Митков и Бачев, дано спрат с контузиите и минат на следващото ниво. Нищо против Охене, но не искам посредствен играч, подвизавал се толкова време в нашата лига да е константа в Левски...честно дразни ме, това не е стандарт за моя отбор. Чакаме да видим дали Хулио ще изкара заека от шапката- някой диамант от Испания.

Миналият сезон има седем гола като крило. За 17 мача, десет от тях титуляр има 4 гола и горе-долу толкова асистенции, като офанзивен халф. И е на 21. Това, ако не е добра статистика, здраве му кажи.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 13 яну 2025 18:49

metodito написа:
scooool написа:Между другото, като става дума за Марин, аз така и не разбрах на коя позиция е добър. Не е халф, очевидно не става и за крило според мен също, ще го чакаме до 27-28 годишна възраст да мине един на един някой!!! Не е 10- ка също, от ляво, пак му липсва скорост иначе на борбеност го докарва. Никъде не е много добър, просто е добър на 2-3 позиции.Мен ме дразни Папито, за толкова години се сещам за един добър мач с гърците и толкова, най добре ми се виждат Митков и Бачев, дано спрат с контузиите и минат на следващото ниво. Нищо против Охене, но не искам посредствен играч, подвизавал се толкова време в нашата лига да е константа в Левски...честно дразни ме, това не е стандарт за моя отбор. Чакаме да видим дали Хулио ще изкара заека от шапката- някой диамант от Испания.

Миналият сезон има седем гола като крило. За 17 мача, десет от тях титуляр има 4 гола и горе-долу толкова асистенции, като офанзивен халф. И е на 21. Това, ако не е добра статистика, здраве му кажи.

Мнения различни, има хубав удар и борбеност, но скорост и техника на скорост, изключително важни за позиция крило няма според мен. Бала има уникално центриране, ако развие и другите качества, ще е удар за парите за който е взет.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 13 яну 2025 19:12

Спомням си мача срещу Слабия,за няколко минути направи безумни финтове ,слабистите бяха като гръмнати,станаха смешни ,публиката полудя ... и това беше
САМО ЛЕВСКИ!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 13 яну 2025 19:42

Генчев май изгоря заради Бала, защото беше абсолютно прав за това което каза като вариант вместо откупуването му. За без пари идва Серкан, който нямам идея що за играч е, но едва ли е по-слаб от Бала, а заплата му щеше да е поне наполовина а може и една трета. С остатъка се купуват двама млади, от които може да излезе нещо, а иначе все ще се намери кой да бие статичните. Щото на Бала асистенциите му са все от корнер или фал. Но комисионни трябва да се лапат.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 яну 2025 19:47

scooool написа:
metodito написа:

Мнения различни, има хубав удар и борбеност, но скорост и техника на скорост, изключително важни за позиция крило няма според мен. Бала има уникално центриране, ако развие и другите качества, ще е удар за парите за който е взет.

Нямам против да бъде продаден (но не под $4 млн) и да върнат Уелтън. Но иначе увисваме грамаданската. Имаме за ляво крило Майкон. Който би трябвало да се справи. Но е единствен. От другата страна за крила имаме Лима (условно), Бала и Джими. Джемили нали е десничар? Най ще е хубаво да не се маха, а само добавя качество. Особено след като Сираков е убеден как сме спечелили мача с НАП.

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 13 яну 2025 19:53

Футболните ръководители често споделят изстърганата максима всеки чужденец трябва да е с класа над българския футболист за да си заслужава привличане. Това правило е актуално може би само за Лудогорец. За български клуб е налудничаво да имаш чужденец за който си платил трансфер и го държиш на пейката? А такива примери има в изобилие?

Върни се в “Левски”