Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот metodito » 05 фев 2017 11:00

Спас Русев е един нищонеговорещ балон. Още от първата му изява си пролича, че не знае къде се намира, не е оттук и е за малко. Или най-малкото въобще не е следил какво се случва в "Левски" в последните години. И между другото Томислав все едно му задаваше предварително написани от самия СР въпроси!

Дойде и първите му думи бяха табло, козирка, титла. Забележете последователността. ТАБЛО?! WTF?! Пич, стегни се! Въпрос за 1 000 000... т.е. за 20 000 000? Кое е най-важното? Познахте ли? Не, не е табло. Ей, Богу... Първо трябва този клуб да си изчисти дълговете. Първо, второ, трето, пето и амнайсто е този клуб да си стопи дълговете до приемливо ниво. НЯМА ДРУГО! И който говори за нещо друго значи не е наясно. Как ще си върнем дълговете? С билети. О, айде моля ви се. Тук още има хора, които още не са разбрали, че Иво излъга за сектора. Кой... как някой се върза, че то щели сме да им плащаме във времето. Сектора е платен. Сега го плаща "Левски". На първо място трябва да се спрат изтичането на пари от клуба. Табло. Тоя въобще знае ли на кои е? Бати, мъжката Кунева.

Някой чул ли е досега от този фин старец идея за програма за погасяване на дълговете? Стратегия някаква? А, да, ще натовари клуба с още кинти, като събори сектора - за което ще трябват пари, защото не е да сложиш две пръчки динамит, след това чак за начало на градеж. Тея ни разказаха мамата, и тоя е един от тях. За да намалим дълговете трябва да се реже живо месо. Няма и да стане за една година.

Табло. Ох, щеше да ми е смешно, ако не беше трагично...

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 05 фев 2017 11:12

sin4ec написа: Големият куриоз обаче е, че турнирът е бил за деца 2009 година, а на финала играят...Левски 2010 срещу Левски 2009 :!:

Това не е куриоз , а закономерност .

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 05 фев 2017 11:16

Напълно съм съгласен със Betchualeng Arnaikem!
Само да допълня нещо относно прословутото самофинансиране. Възможно е, но не както казва Русев от билети, абониране към Виваком и 12 лв. годишно от 1 млн. левскари, което за мен звучи абсурдно. Как Русев си представя пълен стадион срещу Монтана, Пирин, Локо ГО и Нефтохимик не знам... Как очаква Герена да се ползва от феновете всеки ден когато не могат един музей да направят?! Може би си представя, че ще построи Мол, киносалон, бензиностанция, ресторант и увеселителен парк и така всекидневно ще идват милионите фенове на Герена?! :roll:
Самофинансирането - едва след няколко участия в груповата фаза на ЕКТ, но за тази цел трябвя да се вложат средства в качествени играчи или да се чака с години да извадим късмет.

Колегата много правилно го е казал: първо инвестираш, после печелиш! Останалото са празни приказки и оправдания!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

2016

Мнениеот 2016 » 05 фев 2017 13:08

Чета и се чудя от коя планета идвад повечето ат Вас. Миналото лято още тук пишеше един/ не му помня ника/ , който ви каза, че познава СР и е за малко. Тогава, поведени от една фурнаджийска лопата, взела се насериозно тук, масово го оплюхте. Сега се правите на " откриватели" . Убаа работа, ама българска.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 05 фев 2017 17:25

Русев е тотален смешник. Постоянно дава примери с Челси и англ. първенство, а тоя знае ли Абрамович и останалите колко пари са вложили в началото, пък и сега? Искал Герена да работи всеки ден - чудесно, ама не казва как ще го направи и кога.
Отказвал на китайците да дойдат на стадиона, защото няма публика - сякаш не могат да разберат от медии и статистиките колко публика има.
Досега само оправдания, обвинения към феновете и бла бла бла.
А бе важното е да станете абонати на виваком, а пък след това, ще ви подхвърлят трохички да се радвате.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 05 фев 2017 18:16

Ozzimozzi написа:
honda написа:Знам ,че думите на СР се сториха доста странни да не кажа шокиращи за много фенове на Левски,но за мен лично нито са толкова изненадващи нито пък толкова шокиращи. Много пъти съм писал ,че за мен не е важно как се казва собственика на един футболен клуб ,а как се управлява клуба. Най-хубавото нещо ,което може да направи СР за Левски е да го напраави клуб ,който се самоиздържа. Реално по един или друг начин всеки един клуб се издържа от привържениците си. Дали чрез тв права, мърчандайзинг, директни вноски ,билети и т.н. Отделно приходите от спонсори са пропорционални на обществения интерес ,който генерира определен клуб.
Ясно е че на СР не му се дават пари за Левски ,но в края на краищата не е и длъжен да го прави. Някой може ли да ми обясни защо един собственик трябва да дава лични средства за да издържа даден футболен клуб в частност Левски?Както се казва много по-добре е да научиш някой да лови риба сам, отколкото да наловиш веднъж риба вместо него.
За мен в интервюто му имаше няколко много интересни детайла ( или както казват американците attention to the detail) или както се казва най-важното се крие в детайлите. Първото беше споменаване на името световен гигант като "Хюауей" ,името на такава компания не се споменава без повод,още повече ,че 2 дни по рано Ст.Софиански споменава на китайска компания готова да налива пари в Левски. СР може да е всякакъв но е изпечен играч в преговорите и знае че имеето на другата страна се споменава само ако е достигнато до договорка или не се опитва да се притисне трета страна. Това обяснява и назначения одит в Левски.
Друг момент беше споменаването ,че иска Герена да може да се ползва всеки ден от седмицата и да носи приходи и на клуба (на първо място на потенциални инвеститори ) - аз съм категорично"за".
Трети момент - активно включване на привържениците на Левски и обвързването им с Виваком- защо не.
Четвърти момент -спомагане на клуба от привържениците му - аз съм "за". За мен въобще не се работеше досега в този аспект , а там е една от най-силните страни на Левски .

Я сподели как виждаш Спас Русев да направи Левски да се самоиздържа? Вие бяхте част от опита да се гепи Виваком! С какво до сега СР показа, че има каквито и да е намерения да се занимава с Левски?
Ще ми е интересно и да разбера как Герена ще се ползва всеки ден и ще носи приходи? През деня битак ли ще бъде?
Това с привържениците и Виваком е същото като с призивите да ходите в сектор А и с билетите да го изплащате. Резултата е 300 на стадиона и 20-30 в сектор А.
Четвъртото е като с третото. Вие не ходите на мач, а ще събирате пари за отбора. Това ми прилича на онези 1948. Успех с промените!
Само не разбрах защо тихо и без много да се вдига шум, беше отменено вчерашното мероприятие? Има ли някакво логично обяснение, освен, че Спас е много ангажиран? Сигурно го боли корема!

Честно казано не виждам някаква много пряка връзка между "гепенето на Виваком" и Левски. Все пак говорим за преминаване на една частна компания от един собственик към друг. Повярвай ми ,ако бъде обявено че Виваком върви с Левски мераклии за Виваком има достатъчно аз знам за 2 и то и двата са спонсори на отбори които всяка година играят в ШЛ. Доколко преминаването на Виваком от един собственик е законно или се произнася съда . За мен цялата история с "Петрол" е несравнимо по-скандална.
За ст.Г.Аспарухов -как да се ползва всеки ден ,като на стадиона се построят търговски площи и се дават под наем. Все пак в София свободните площи са кът, а цената на земята въобще не е евтина, навсякъде по света грубо казано при построяване на един търговски център цената на земята е около инад 50% от цялата инвестиция. Така ,че ако СР има инвеститори (доколкото знам се водят преговори в тази посока) да построят стадион с търговски площи и да вземат примерно 75% от приходите от търговските площи аз не виждам нищо лошо. Това е при условие че Левски не е собственик на парцела ,но това може да се уреди .
Призивите към привържениците на Левски да стават клиенти на Виваком е най-нормалното нещо,нима очакваш Виваком да дава пари на Левски , а привържениците на Левски да бъдат клиенти на конкуренцията ,тогава изниква въпроса защо Виваком да спонсорира Левски?
Най-нормалното нещо ФК Левски да се издържа от феновете си.
Между другото времената когато собственика вадеше пари от собствения си джоб и ги дава на даден клуб безвъзвратно отминаха , дори и УЕФА не го разришава с новите правила за финансов феърплей(не че не могат да се заобикалят).
Защо е било отложено ОС- защото мажоритарния собственик е в Швейцария по бизнес дела. Аз не виждам защо се спекулира с тази тема. Беше обявено няколко дни по-рано.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 05 фев 2017 18:32

Спас каза,че стадиона му е последната грижа и че засега няма да се занимава с него :roll:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 05 фев 2017 18:45

honda написа:Честно казано не виждам някаква много пряка връзка между "гепенето на Виваком" и Левски. Все пак говорим за преминаване на една частна компания от един собственик към друг.

„Преди да говорим за Левски, тъй като аз съм в Левски в качеството си на най-големия акционер във ВИВАКОМ, искам да кажа дали има сделка с ВИВАКОМ, това е също част от уличния фолклор.

Викаш взимането на акциите на Левски съвсем случайно съвпадна с искането на Русев да влезе във виваком ?
Русев ей така изведнъж се сети какъв голям левскар е и реши да вземе клуба.
О, да...действията му до момента ясно показват колко много иска този клуб и определено знае къде се намира и какво се случва.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 05 фев 2017 18:53

Наставникът на Черно море Георги Иванов коментира бившия си клуб Левски. Гонзо каза интересни неща за селекцията и ръководството на "сините".

"Когато Черно море играе срещу Левски, ще бъда за Черно море. Когато Левски играе с друг отбор, винаги ще бъда за Левски. Когато аз съм бил директор или треньор на Левски, клубът винаги е имал финансови проблеми. Каквото и да си говорим, още от 2009 година, когато се отказах от футбола като играч и станах спортен директор, ние на всеки шест месеца продавахме най-добрите си играчи. Слагахме целия отбор на сергията, за да можем да издържаме отбора и да си плащаме сметките.

Не искам да се изтъквам, ама докарах човек, който направи изкуствен терен дето 10 години нямаше кой да го пипне. Съблекалните… Отделно от това играчи, които бяха с по 200 000 - 300 000 евро годишна заплата трябваше да ги освободя, но да се разбера с тях без да плащаме финансовите им компенсации. После 4 месеца никой не получаваше заплати, а нали ви е ясно как чужденците ако решат при една-две невзети заплати, си вдигат багажа, осъждат те и трябва да им платиш всичко. Как да накараш 4 месеца хората да работят на 100%, като нямат пари да дойдат на работа? Това не са оправдания. Играчи, които сме намирали, като Гара Дембеле, Аниете и други, не можехме да ги задържим. Продадохме ги тях, Жоазиньо по-рано също.

Смятам, че ако Левски беше задържал много от тези футболисти от онзи силен отбор, щеше да стане 2-3 години шампион. Сега чета и Спас Русев като казва как от 2013 до 2015 година колко много футболисти били минали през Левски. Хората обаче, които са били в клуба - изпълнителен и финансов директор, и сега са там много и добре знаят защо това е така и всички са наясно. Ние освободихме по едно време 10 човека и започнахме със 7 играчи, но не защото аз исках да ги махна, а защото клубът не можеше да плаща заплатите им. Когато плащаш малки заплати, е нормално и да се свали нивото на отбора. Така, че да не ме питат.

Защото този отбор, който е направен в Левски, е направен почти без пари от мен. Като махаш 10 човека, после как се намират нови играчи и то играчи за класата на Левски? Това им казах и на последния УС. Който може за 6000 евро да намери Меси и Роналдо, да заповяда. Ама като гледам и сега Меси и Роналдо ги няма в Левски за тези пари. Футболът е бизнес и който не го разбира, значи или не разбира изобщо в живота нещата, или няма хал хабер от футбол. Не се изтъквам какво съм направил. Направил съм доста в този клуб. Държах дисциплина, имаше организация, стабилност - някак, но няма как да надградиш ако нямаш пари. С футболисти, които Левски взе лятото ли ще стане? Да не казвам имена, за да не ги обидя. Ама аз такива футболисти не бих взел и в Черно море сега – заклевам се!

Смея да твърдя, че в Левски и ЦСКА е най-голямата мръсотия в спорта в България. Може би се доближава до политиката. В тези отбори всеки си мисли, че може и знае всичко, ама не може нищо. Една легенда или някакъв фен, симпатизиращ на един или друг, дават мнение и коментари, настройват се хора и в крайна сметка оценката няма как да я получа от там. Важното е аз да съм удовлетворен от нещата които правя. В тези години в Левски съм работил честно, почтено и съм си дал цялата енергия и сили които имам. Аз знам, че съм направил много за Левски, а пък кой каквото иска да казва. Абе хора, най-малкото това, че спасихме отбора да не отиде в "А" окръжна с проблемите дето ги имахме. Хората не могат да разберат. Те искат много бързо Левски да стане шампион при положение, че преди два месеца имаше опасност да иде във "В" група, където беше истинският ЦСКА. Хората и забравят бързо. Ние започнахме подготовка с 9 човека, от които двама контузени – Белаид и Бедоя, с 10 юноши, които са на по 16-17 години и Левски 20 кръга беше първи. После казват юноши, ама какви юноши вече, като някои от тях изиграха по 40-50 мача, когато бях аз директор. Дал съм шанс, но после какво ще стане зависи от много неща", сподели Гонзо пред колегите от TV+.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 05 фев 2017 19:06

Пиргов беше избран за най-добър защитник за 2016. Добре, че Петрович го поиска.
Сандберг не е лош футболист, просто му трябва време и мачове. От пейката няма как да влезе във форма.
Гонзо тогава защо доведе Деса, след като и в Черно море не би го взел?

В сряда Левски ще изиграе последната си контрола от подготвителния лагер в Кипър.

"Сините" ще се изправят срещу сръбския гранд Партизан в Лимасол, а срещата е с начален час 16:00.

Върни се в “Левски”