Айде, сега, пичове (и Ралке), кажете ми. Това нарочно ли е? Или не. Насажда се, не знам защо мнението, което беше споделяно и от един странно усмихващ се след загуби треньор, че видите ли НЕ, отнюд, те Лудогорец като ходят до тоалетна, цветя цвъкат. Отборите търчат да си вкарват сами головете. Там играят футболисти, които са национали на Бразилия, Аржентина, Уругвай, Германия. Анатема, да си помислиш, че ще ги биеш, че ще ги изпревариш. Играеш ли с тях, обръщаш се и отваряш чинно "бузки".
В организационно отношение са по-стабилни като клуб, да. Но... извинявайте, това не е защото са по някакъв немски модел. Просто при нас цари хаос. Те Етър са по-организирани структурно като клуб от нас, сигурно. Във финансово отношение... няма какво да говорим. Обаче, на зелената трева не стоят така нещата. Или поне доскоро не стояха. В спортно отношение наистина не са ок в момента. Техния голям проблем винаги е бил южноамерикански манталитет. Не просто защитата им не е добре (заради Моооци, Мооооооци, който ги ПРОВАЛИ в Европа, между другото), но те не играят в дефанзивен план добре. Просто не се връщат онези отпред. Другото, което е крилата. Ние го имахме този момент през миналия сезон, когато беше налаган модела "две крила и колче между тях" (кой по дяволите играе все още така?). Това е обаче и силна тяхна страна.
Защо слаба? Хванеш им крилата и дотам. Ако Марселиньо няма ден, пробиви през центъра просто не вървят. Но разбира се, за да им хванеш крилата ти трябва мисъл. И две тротинетки за бекове. Защо силна. Резки пробиви по крилото и центриране, забележете! ПО ТРЕВА. Не, вдигай там в наказателното, квото стане. Просто опита им колектив и отиграните стотици, ако не и хиляди пъти на тренировки комбинации, правят възможно да се намират със завързани очи. Не позволиш ли пробив, няма гол. Изпуснеш ли го по крилото... Дупките. Адски ме е яд на чичо Гошо. Аз съм българин. В България е едно, но в Европа не мога да викам против тях. Моци и Дяков провалят отбора им във всеки мач в Европа. Правят го и тук, но им се разминава, заради "мъжете в черно" и заради слабите и вечно сменящи се треньори и насранаtа тактика, с която излизат. Вижте Дунав как излезе да се надиграва с тях и им продупчиха мрежата. Данчо също издиша и подобно на Веско, нервичките му не държат, т.е. потенциална дупка, да не говорим, че е на 100 годин. И на резервната скамейка те нямат в момента реално решение в средата и в защита.
Какво искам да кажа с всичко това? Схващането, че Лудогорец е малоумщина да мислим, че може да ги бием и изпреварим е ИЛИ нарочно насаждано твърдение от хора гонещи някаква изгода "Левски" да е средняк, ИЛИ някой не е гледал мачове на Лудогорец и повтаря като папагал думи, които не са негови, ИЛИ не му е ясна философията и идентичността на синия клуб. Между другото и заради това по-напред говорих за подмяната на идентичността. Това се прави нарочно. Вижте, не искам никого да обвинявам, но...
Лудогорец е един бизнес проект. Докато се класира за ШЛ и се печелят страшни пари, той ще съществува. В момента, в който изпусне титлата, там ще има сериозни сътресения (освен, ако България не излъчва по двама представители в ШЛ). Затова от Разград използват всички възможни средства това да НЕ СТАНЕ! Всички. Преди две седмици, официално бяхме изхвърлени от играта. Има ли къртица в клуба, сами си правете изводите. Не казвам, че щяхме да сме шампиони. Но! ние се появихме като заплаха, а една заплаха трябва да се спре в зародиш. Разберете, че тук говорим за МИЛИОНИ ЕВРО. И най-малкият риск се отстранява. Първо беше ЦСКА (R.I.P.). Миналият сезон това беше Литекс. Този бяхме ние. Следващият или още този може да е ЦСКА-София. Това е. Простичко и ефективно. МИЛИОНИ ЕВРО.