metodito написа:Serafim написа: Обаче вече играта не е романтика, а е въпрос кой отбор е по-подготвен, сработени и тактически грамотен в дългосрочен план.
Съдейки по резултата, това означава ли, че "Етър" е сработен и тактически грамотен, колкото "Левски"? Вчера, да не се лъжем, Роси направи комедия от грешки, което можеше да ни струва не два, а три точки. Аз продължавам да вярвам, че ще бием "онова, де играе на "Армията". Но, ако видя пак тая подредба, Роман резерва и под рамката на вратата не Митрев, а в предни позиции синковеца, от сега казвам, че мача няма да завърши. Или ще завърши лошо. Много лошо.
Между другото, тичайте към еврофутбол, щото коефицента за нас е супер апетитен. Аз сигурно утре ще го направя. Мисля с какво да го съчетая още...
Ами ти сам си отговори на въпроса, защо питаш? Левски не е особено сработен отбор. Вчера се видя много ясно - в защита Найденов играе толкова често, колкото Стойкас не коментира съдийството - сиреч - много рядко. Фигейредо е нов, а Кръстев няма никаква практика. Единствените сработени (свикнали един с друг) в защита бяха двамата централни. Сам казваш, че Роси е направил грешки, което си е така. Ето още една причина, освен несработените в защита и пресоналната грешка на Кръстев, за да не бием Етър. Включително и пропуските в атака. Не знам какво общо има с това, което писах за романтичния футбол. Преди време (и въобще не се връщам по-назад от 90-те) си бе изключително постижение да се играят повече от 2 или 4 мача в ЕКТ, падахме се срещу отбори със сериозна класа за нашите стандарти, повечето ни играчи нямаха никакъв опит в ЕКТ (имам предвид предварителни кръгове) и въобще си бе нещо необичайно и невероятно, и всички играеха на ръба на възможностите си. В днешно време става все по-лесно да се играе в ЕКТ и то срещу всякакви съперници, много по-лесно се правят трансфери и въобще света е по-голям, отколкото преди 20 години, съответно и за самите играчи е по-лесно да отидат в отбори, който се е класирал за предварителните кръгове в ЕКТ и определено не е нещо необичайно и невероятно за днешните играчи. Холмар, Цветкович, Митрев, Гомес, Обертан, дори Буш, Панайотов и Тиам са записали участия в ЛЕ.