СВОБОДЕН написа:Спас Русев е собственик на Левски от три дни. Още не е съвсем наясно какво точно е заварил, какво е финансовото състояние на отбора и пр. И понеже съвсем адекватно в първите си изявления спомена, че целта пред Левски трябва да е шампионската титла, то страхувам се, че ако това не бъде факт след края на настоящия сезон, няма да са малко тези дето ще го обявят за измамник, мошеник и пр. Не, че не може да се окаже и такъв, да не дава Господ. Но за постигане на успехи е необходимо първо в Левски да бъде изградена работеща структура на всички звена. Това няма да стане от днес за утре. Ако Русев наистина е такъв бизнесмен за какъвто го представят, то той ги знае тези неща. Има индикации, че е така. Първо той не избърза още на събранието да обявява екип на УС, ИД и пр.Трябва де се подходи внимателно с тези хора. трябва да са с по различно мислене в насока стъпка напред от всички работили до сега дори в по-далечно минало, като изключение на трябва да прави и Наско Сираков. Това не означава, че опита на такива хора и техните съвети не трябва да бъдат използвани, но на първа линия трябва да са нови хора.И другото е, че след заявката за титла, Русев се съсредоточи върху по-належащи и изпълними на този етап неща. Козирка, информационно табло. Хубаво е, че не се хвърляме още от първия ден да хдаваме лудии пари за скъпа селекция и да сменяме треньора. Това може само да доведе до излишно напрежение на този етап. Ще е добре да се вземат постепенно играчи на невралгични постове и отбора да се обиграва постепенно. За привличане на нови качествени играчи са необходими нови хора, а на герена са все още скаутите от времето на Гонзо и Батков. Позитивно е, че Русев дойде на стадиона да се запознае лично с персонала, треньорите и футболистите. Една къща за да е здрава е нобходимо първо да се изградят основите. Важно е да започне да се работи правилно, а дали е така ще си проличи съвсем скоро. Ако е така, то няма да е фатално дори Левски да не бъде шампион още тази година.
Извини ме, но някои споделени от теб мисли ми навяват съвсем обратното:
1. "Първо той не избърза още на събранието да обявява екип на УС, ИД и пр." - не от вчера знае, че ще става собственик на "Левски" а при такова положение, всеки сериозен бизнесмен вече се постарал да си подбере екипа, за да започне работа веднага, без да губи време!
Та мен, това ми навява мисълта, че е просто нечие подставено лице и ще продължи да работи с "избраните" преди това.
2. "...Русев се съсредоточи върху по-належащи и изпълними на този етап неща. Козирка, информационно табло." - точно това, отново ме връща на мисълта от т.1. защото продължава започнатото от Иво Тонев, да не говорим, че се "води под ръка" с него....
3. "Още не е съвсем наясно какво точно е заварил, какво е финансовото състояние на отбора и пр." - напротив! Беше изнесен финансов доклад от Баждеков и му е напълно ясно, какво и що, ако е сериозен бизнесмен! Освен да няма доверие на Баждеков...но това, пак ме навежда на спомени за ЦСКА

....
Е, дано не бъда лош пророк - и на мен са ми интересни първите му действия, в спортно-технически аспект, но това, че ги изоставя за след Нова година...е дявол да го вземе, пак ми напомня за ситуацията в ЦСКА, през зимата на 2015 г.! И как Стойчо Младенов си тръгна, след два мача и поставена категорична цел, шампионска титла...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?