Мнениеот Highlander » 12 авг 2022 15:40
Има три мача, които имаха катастрофални последици за Левски. Това са изпуснатото влизане в ШЛ при сблъсъка ни с БАТЕ. Изпуснатата титла срещу Славия и изпуснатата купа срещу Черно Море. Хайде като мач с много тежки последици беше и отпадането от Тампере. След всички тези мачове последваха големи катаклизми, които сринаха отбора. Някои от тях дадоха крайно негативно отражение за години напред. Освен лошото управление, тези мачове са събитията, които докараха отбора до фалит. Които превърнаха отбора от хегемон в българския футбол, до отбор, който приема спечелването на купата на България едва ли не като триумф в ШЛ. И за състоянието на отбора ни, наистина спечелването на купата е огромно постижение.
Както много левскари разбират, мача с Хамрун е най-тежката загуба на Левски в ЕКТ, и най-срамната. Аз ще стигна още по далеч и ще кажа, че това е най-тежката и опустошителна загуба в цялата история на клуба. Последиците няма да са катастрофални, последиците ще бъдат апокалипсис. Просто имахме един единствен шанс да се измъкнем от калта, да се спасим и да тръгнем нагоре. Този шанс ни бе поднесен на тепсия - домакински мач срещу малтийски отбор след победа с един гол разлика първия мач и пред препълнен и ентусиазиран стадион. Само трябваше да спечелим този мач, толкова просто изглеждаше. Дано греша, но може би такъв шанс едва ли ще имаме отново. Може би, може би тук ситуацията бе всичко или нищо. И за сетен път повтаряме една и съща наша историческа грешка.
Видяхме го със Славия - два пъти, видяхме го с Черно море, видяхме го с БАТЕ, самия Мъри водеше отбора, когато го видяхме и с Тампере. Взели ли сме си поука. Явно не. Във всички тези мачове бяхме много по-добрия отбор, надигравахме съперниците ни и губихме, докато накрая самите ние не се погубихме. Докато в мача с Хамрун наистина достигнахме апогея на своето пропадане в бездната. Аз чувствам тази загуба, като най-тежката в историята ни, защото по тежко не съм преживявал никоя друга загуба на Левски. Всеки мисли различно, но това е моето лично мнение. Дано успеем да се задържим на повърхността.
Само Левски!