THE G.A.M.E написа: ...Иначе, Стефан Грозданов е човека за Левски .....няма да се уморя да го повтарям.
Не съм привърженик на Левски, но понякога е хубаво да не си пристрастен, за да е по-обективно мнението.
И аз си мисля, че Стефан Грозданов е в пъти по-добър вариант от всички други изброени взети заедно. Но:
1. У нас всеки треньор прехвърлил 50-те години е обявяван за свършил с футбола, с остарели разбирания, за безперспективен. Да се чудиш на глупаците в Англия как още държат Фергюсън и Реднап, че и май за най-добри мениджъри ги обявяват.
2. Никой няма да даде време и спокойствие на Грозданов да работи. Ще го подхванат от първия ден и след 2-3 неуспешни мача ще са го изхвърлили, без значение на кое място е отбора и как играе.
3. В Левски и ЦСКА има по-голямо значение колко си предан на идеята, отколкото какви са ти треньорските качества. Затова и 2-3 фенски интервюта по вестниците компенсират липсата на 20 годишна кариера.
4. Президентите в България търсят само млади, неопитни и прохождащи в професията треньори, вместо хора, които са се доказали някъде. В нашия футбол такива като Ван Гаал или Раниери щяха отдавна да са безработни без никакъв шанс да поемат отбор с повече претенции от "Б" група.
Колкото до Ясен Петров, Илиев и Хубчев: Ясен работи на няколко места, но никъде не е направил нещо впечатляващо. Без сериозен гръб в Левски няма да издържи и един полусезон. Такъв гръб, какъвто имаше Илиян Илиев в Берое. В Стара Загора близо година го освиркваха на всеки мач, за да се стигне до днес. В Левски, обаче, не знам кой ще го чака толкова време. Колкото до Хубчев - суперлативите за него не са много заслужени. На практика в Поморие беше пратен целия отбор на Нефтохимик от миналата година. Отбор, който стигна до бараж, а сега е на 8-мо място в източната "Б" група. Тези млади момчета там са ставали шампиони на България за младежи и юноши с Нефтохимик, така че не е голямо геройство с немалко късмет при жребия да стигнеш и до финал за купата. Тук ролята на Хубчев със сигурност е важна, но не от такова значение, каквото му се отдава.
И накрая - какво точно му трябва на Левски, според мен: Най-важното е да се отърве от наследството на Херо и Мъри. Отбора все още играе по техните схеми. И играчи се селектират за подобен начин на игра. А футбола не е измислен от тях. Няма да се свърши света, ако Левски спре безуспешно да копира Барселона и намери своя стил на игра. Кой знае, може да започне и да печели!