Атлетик (Билбао) - пример за подражание на Левски

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
stoyankd

Re: Атлетик (Билбао) - пример за подражание на Левски

Мнениеот stoyankd » 09 апр 2012 20:52

metodito написа:Бе и финанси... може би...
Ако не би господин Наско в "Левски", то вярвай ми Гонзо щеше да е това, което е Йоренте в Билбао....но Наско му завидя....
Ма то тоя виц с казана и с българите не е случаен....

Е такава простотия не бях чувал. За какво да му завижда? Наско е вкарвал голове на две световни. Има 82мача за нац.отбор. Вкарвал е голове на Италия, Франция, Дания, Аржентина и др. Водач е в какви ли не класации като футболист. Спечелил е бронзовата обувка за голмайстор на УЕФА. Участвал е в незабравими мачове за Левски- като тези с Щутгарт и Глазгоу Р. Сравненията с Гонзо са смешни. Двамата са съвсем различни класи. Като ръководители- единият е най-успешният, другият най-неуспешния. На прага сме на най-големия резил в историята ни-неучастие в турнирите на Европа.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 09 апр 2012 20:54

gaLant0n0v написа:Не забравяйте и може би най-класния - Цихмейструк.

Голям гол вкара на розовите, но само за един полусезон най-голямо впечатление са ми правели Петер Кабат и Гарата.Твърдо съм за юношите, не ми пука една година без европа- много важно и без това ми омръзна тази мъка, така или иначе за този вариант се говори отдавна без да го пробваме никога няма да разберем.Близнаците,Асен Георгиев и Чаворски са готови,Коен и Вутов ще хващат ръка понякога и който стане той.
Последна промяна от scooool на 09 апр 2012 20:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 09 апр 2012 20:58

Много верни и конструктивни мнения се казаха, обаче Бай Ганьо и Тонев едва ли ще ги чуят. Спомням си, че навремето, когато бихме Щутгарт, преобладаваха нашите юноши - Боби Михайлов, Кокала, Гибона, Наско Сираков, Ники Илиев, Коев и т.н. Те обаче бяха прекрасно допълнени от един Руси Гочев (ако не се лъжа преди това играл за Черноморец), от Мишо Вълчев и Пламен Цветков (от Академик), от Петър Петров и т.н. Имаше сплав между млади момчета от школата и опитни играчи, купени от други отбори. Когато бихме Рейнджърс пък - Кайзера, Наско, Славчев бяха юноши на Левски, а Цветанов, Кременлиев, Янков, Хубчев и т.н. бяха все класни попълнения от страната. Парадоксално, но Хубчев до 25-26 години си играеше в автентичния Осъм Ловеч - само си представете какво е било нивото в тогавашната Б група!
И все пак съм най-съгласен с хората, които поставиха акцента върху треньорите. Без треньор не става! Защото и в двата случая, за които говоря, треньорите ни бяха много качествени - Васил Методиев и Георги Василев. Разбира се правя уговорката, че тогава футболът изобщо беше по-различен в световен мащаб. Лично за мен доста по-истински.

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 09 апр 2012 21:00

Гоце написа:Този сезон за n-та поредна година си пролича неадекватната клубна политика по отношение на чуждестранните попълнения. Привличат се футболисти на кило, които нито имат качествата, нито желанието да се раздават докрай за Левски. Достатъчно е да видим какви чужди "дарования" играха за нас през тази кампания - Бездарко, Грийн, Рамос, Калво, Видович, Рисп и т.н. В по-миналите сезони пак имаше "попадения" от типа на Дениран Ортега, Бензукан, Рабех, Слори. Въобще от всички чужденци, играли в Левски, само Бардон, Дембеле, Жоазиньо и Кабат заслужаваха своето място в отбора.
Колкото и радикално да звучи, решението за мен е да последваме модела на Атлетик (Билбао) - в Левски да играят само българи, които да знаят какво значи Левски и да се хвърлят докрай за победата на тима. И вчера например се видя как едно 15-годишно хлапе за 15 минути направи в пъти повече от недоразуменията Рамос, Бездарко и Грийн.

Радикално и неприложимо за България. Няма отбор с претенции да е лидер на страната си да разчита само на собствени юноши и да е без чужденци. Няма смисъл да изброявам качествените чужденци, играли в ЛЕВСКИ. Головете на Гаррата след пасовете на Дарко донесоха доста успехи на ЛЕВСКИ. Зе и Жо създаваха силното лице на ЛЕВСКИ, а в по старите години Томашич, Лусио, Пантелич и Цихмейструк. Чужденците имат и ще имат място в ЛЕВСКИ, стига да имаме безкомпромисна политика спрямо тях. Ето пример със Слори - силна визитка, но трагично представяне - половин сезон и аут. А не както от Сираковите времена - купища бездарни чужденци от типа Нешко Милованович или Демба-Нирен да стоят месеци наред заради комисиони на агенти, докато таланти като Кабат да бъдат прогонвани.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
levskar forever
Контакти:

Мнениеот levskar forever » 09 апр 2012 21:29

Проблемът е в това,че дори и да налагаме юноши и да се представят много добре,ще се появи някой "гранд",който ще предложи 200 000-300 000 евро и ние веднага продаваме.Тогава за какво ще ги обиграваме,като веднага ще продават.Политиката на клубът ни е сбъркана и дано скоро се оправи.
Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 09 апр 2012 21:49

Понеже сините фенове много скачат, дайте имената на 2-3 футболисти които са били на 18-19 години при пристигането си в Левски и след това са се развили и следователно имат успешен трансфер в чужбина ? Да не говорим за отношението на управата спрямо футболистите които искат на напуснат отбора, яко мачкане, а когато се налага и гледане на мачове на видео по 8 часа на ден ! Факт е че никой от грандовете с изключение на Литекс не е създал нещо читаво. В Левски ако имаше специалисти нямаше да изпуснат Ивелин Попов и още няколко като него. Не е срамно да си признаеш че управлението на любимия ти клуб е скапано, пред фактите всички мълчат. Понеже виждам че сините дразнят червените за лиценза, имам един въпрос : Какво трябва да се случи в правова държава, каквато не сме за съжаление, когато хванат някой да укрива данъци в ОСОБЕНО ВИСОКИ РАЗМЕРИ ? Левски как бяха изрядни, като дават по 500 лева заплати а най евтината кола в автопарка е за над 50 К евро ? В друга държава на запад от Дунава, Батков и подобните като него щяха да търкат наровете за подобни престъпления. Нали самият Красимир Стефанов каза че почти няма изрядни клубове. Има ли прокуратура в тази скапана държава ? За що някой все трябва да ги ръчка и да ги "сезира", нали това им е работата в крайна сметка, да проверяват ! Да се върнем на школите, ако не започнат да инвестират в децата и да докарат читави треньори от чужбина, няма да има оправия скоро. Нашите измислени треньорчета не могат да научат децата на нищо. Таланти имаме, но те не се развиват и когато станат на 22-23 осъзнават че излизането от БГ е мисия невъзможна защото са неграмотни тактически и продължават все още да бъдат таланти. Да не говорим за пародията наречена лагери и подготовки. Харчат се луди пари от водещите 5-6 отбора, а резултата е плачевен, влачат се като черва по терена и скоростта е направо смешна. Като гледам мач от испанското първенство и пусна А "професионална" смешна група, имам чувство че гледам нещо на забавен каданс. Жалка картинка сме, цялото първенство е смешно. Всички се борят за някакви евро турнири, а когато дойде жребия се започват молитви за отбори от Люксембург и Сан Марино, защото другите отдавна са силни за нас. Стига вече гордост с мачове от преди 10 или повече години назад или участия в които не може да вкараме гол, отдавна е изчезнал олимпийският лозунг че важно е участието. Футбола е бизнес, т.е. пари а тук никой не знае как се правят пари от него. Всъщност има един който знае как става, ама май живее в Сингапур, защо ли ...

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 09 апр 2012 22:04

Ей - изгледахте два мача на Атлетик в ЛЕ и вече за примери ги давате, ццц. То реално почти всеки един клуб от централна и западна Европа, който играе в горните лиги е за пример на почти всички БГ отбори, ама се оливате.

Първо - за Атлетик - замисляте ли се, че там работата опира до т.нар. "социален феномен"? Тия момчета, както и управата на клуба са баски. Те са по-особени. Приемат се за такива, за различни. Почетете малко. На тях им се набива в главите още от малки да се раздават за една определена кауза и съответно са мотивирани.

Тука тва няма как да го обясниш и "налееш" в главата на едно момче и да го "запалиш" до таква степен за каузата Левски, че следващите 5 години той да оре терените из България.

Плюс това - нещо лесно почват да се лъжат, като видят малко пари и почват да ходят по кръчми, и след ман'кенки. Може би е ценностна система - не знам.

Пък и ревете вие за тия младежи, после ше разрправяте, че те не стават, че са лекета, ходят поркат, карат скъпи коли, катастрофират, ходят с чалга певици и после не се раздават на терена.

Угодия няма!

Всеки клуб си минава през такива периоди - с разликата, че в България за един месец можем да сменим 3-4 треньора, да направим един футболист герой, после най-големия грешник на света и тн.

Просто в България, един клуб за да върви добре (тоест - да се бори за челните места, да взема по някоя и друга победа в ЛЕ (да речем), да продава футболисти от школата си на вън за добри пари или да взема евтино и да продава скъпо), то човека, който го управлява трябва да разбира от бизнес. Тия обаче, които разбират от бизнес, рядко се хващат със футбол поради ред причини.
Реално за такива примери се сещам само за Гришата и Домусчиев, който е от скоро. Другите като Батков, Венци, Титаните и тн. бият яко тъпъна и си мислят, че на магия ще стават шампиони и ще продават за по 1-2млн. евро играчите си.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 09 апр 2012 23:34

blue magic написа:Радикално и неприложимо за България. Няма отбор с претенции да е лидер на страната си да разчита само на собствени юноши и да е без чужденци. Няма смисъл да изброявам качествените чужденци, играли в ЛЕВСКИ. Головете на Гаррата след пасовете на Дарко донесоха доста успехи на ЛЕВСКИ. Зе и Жо създаваха силното лице на ЛЕВСКИ, а в по старите години Томашич, Лусио, Пантелич и Цихмейструк. Чужденците имат и ще имат място в ЛЕВСКИ, стига да имаме безкомпромисна политика спрямо тях. Ето пример със Слори - силна визитка, но трагично представяне - половин сезон и аут. А не както от Сираковите времена - купища бездарни чужденци от типа Нешко Милованович или Демба-Нирен да стоят месеци наред заради комисиони на агенти, докато таланти като Кабат да бъдат прогонвани.

Аман от философи. Кои са Сираковите времена? Аз съм ходил във Верона и Търнава с четрима приятели, с които сме на мачовете на Левски от деца, преди около 30г. Ония ден не можахме да се съберем за мача на Овча Купел дето е на 10мин. от вкъщи. И още нещо, Сираков ясно и точно го каза - единствения футболист, който е дошъл по негово настояване е Станислав Ангелов. Как си представяш някой друг да избира играчи на треньори като Люпко или Муслин? Това да не са ти Гонзо или Костов. И Демба-Нирен го взе Гошо Тодоров, когато Сираков не беше на Герена, а го изгониха Гочето и Желязков. И да ти напомня, че от Левски отиде в Панатинайкос понеже беше"бездарник". Не се излагай да тропаш по клавиатурата като не знаеш.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 10 апр 2012 01:31

Какъв е примерът на Атлетик? Да играем само и изключително с юноши и да седим безброй години без титла като баските ли?
Благодаря, не!
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Уейн Рууни
Контакти:

Мнениеот Уейн Рууни » 10 апр 2012 09:15

Аз от чужденците харесвам Рамос, Калво и Жуниор. Дарко, марко и др. - НЕ!
[center]Левски, Милан

[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]

Върни се в “Левски”