TristaNNN написа:1982 написа:Аз ще ти кажа моето лично съмнение - според мен, повечето от спонсорите ви сключват чисто фиктивни договори, с фиктивни суми. И, дори и да наливат нещо, то е далеч от някакви крупни суми. Целта на упражнението, пак казвам - според мен, е заобикаляне на финансовия феърплей на УЕФА - да харчиш толкова, колкото изкарваш. И понеже Левски, като всеки български клуб, не изкарва почти нищо, то няма как да бъде оправдан един по-сериозен бюджет, УЕФА веднага ще ви налази. Затова се привличат един куп уж спонсори, които да бъдат параван за изливането на едни сериозни суми от дадени лица. Така, когато УЕФА ви провери, няма да се чуди защо имате бюджет от 6.4 млн. лева за 6 месеца, когато за същия период сте изкарали, примерно, 2.5 млн. лева.
п.п.: пак наблягам, това са си мои подозрения, не твърдя, че сто на сто е така.
А дали се сещаш, че УЕФА би могла бързо-бързо да разкрие това подчертаното чрез една проверка, освен ако проверката и тя не е "фиктивна", ама не ми се вярва.![]()
Бе, трябва да е бая задълбочена проверка, с участието и на държавни институции, сама УЕФА няма как да проследи финансовите потоци и схеми. Доколкото знам, такива схеми вече са въртяни в някои клубове от източна Европа. Някъде и бях чел, ама не мога да се сетя в коя медия беше, но не беше българска.