damyanov1963 написа:анто маина написа:damyanov1963 написа:анто маина написа:Баща ми,лека му пръст,който играеше и разбираше футбола,казваше"ако вместо Гунди беше загинал Соколето ,сега стадиона щеше да се казва Георги Соколов ,и Жоро беше по-добър но непослушен".
Когато Соколето почина стадиона още не се казваше Георги Аспарухов

Вероятно имаше предвид ,че той щеше да ви е най-голямата легенда ,ако беше загинал млад,а Гунди живял.
Имам предвид, че на погребението на Гунди имаше над Сто хиляди души, казвам минималната бройка, защото никой не може точно да определи колко стотин хиляди имаше в морето от хора, а съболезнователни телеграми изпратиха Боби Чарлтън, Еузебио, Джани Ривера, Сандро Мацола, Флориан Алберт, ако ти говорят нещо тези имена.
След мачовете с Бенфика Езебио каза, че ако играе с Гунди в един отбор и Гунди му дава пасовете ще стане ненадминат голмайстор,
Хеленио Херера - треньор на Милан каза - Гунди е нападателят на моите мечти, дайте ми го и аз ще направя непобедим отбор, след получаването на златната топка през 65-та година, Еузебио каза - ако анкетата се беше провела след мача България - Белгия, трофеят щеше да го вземе Гунди и в знак на признателност към него, когато беше директор в Бенфика, при гостуването си на ЦСКА заведе отбора на гроба му.
Аз смятам да не ровя повече костите му, а ако някой няма съвест, нека да продължи.
Виж, не ми се сърди, но вие сте луди. Ти също.
Имам чувството, че левскарите пишат винаги в състояние на амок, с кръвно над 200 или на афект. Все едно говориш с човек, който току що е присъствал на нещо невиждано. Убийство, удар на комета по град или нещо подобно. Едни несвързани неща, не изслушване на събеседника, раздразнително натрапване на някаква негова си истина при което ха си гъкнал, дори и да не спориш, а само нещо да поправиш малко и то да е дори в полза на Левски, следва някакво дивашко скачане, туземски викове, като маймуни които са се сбили викове!
Така е било, така е сега и явно сте такива. Няолко хиляди години назад, далеч от цивилизацията, в няакъв първообщинен строй на Герена.
Вземи се успокой и ме прочети ако можеш внимателно. Почти съм убеден от опита ми с вас, че няма да можеш, но все пак.
Хеленио Херера не е ли треньор на Интер? На великия Интер от 60-те с две КЕШ и като човек пишещ се с добри познания би трябвало да го знаеш. Преди да те поправи общността от сектанти, и аз съм чел сините митове и легенти, поправи се на Нерео Роко.
Относно това кой какво казал предполагам, че не си толкова възрастен и гледал мачове от 60-те и 70-те, а напротив, догодина ще си 1 клас и сега си все още в детската градина.. Просто гледам размишленията ти. Какво според теб ще каже човек на гроб или при визита на отбор от уважение? Нима очакваш някой да каже "Гунди е сред добрите световни играчи и за мен е 17-ти по сила в света" последвано от спорове кои 16 са по-добри. Всичко това над надгробната му плоча. Или пък някой отбор гостуващ ислед конкретен мач показващ уважение към домакините. Аз не съм чул някой да ни хвали нас ЦСКА с уточнението, че все пак сме по-слаби от Барса, Реал, Ман и Байерн.
Що се отнася до футболистите всяко споменаване на име от уважение нищо не значи без конкретни действия. В най-добрия случай може да влиза в разширените планове на десетки наблюдавани футболисти от които един ще избират, но и това не е нищо. Та те и Славия могат да възкликнат богатия Сити иска наш играч. Не. Богатия Сити събира във филиалите си десетки талантливи младежи от които ако един или двама стигнат до титуляри в Сити ще е успех. Това е целта на богатия Сити, а не че са намерили нападателя на мечтите си в Славия. Въпреки това Славия е по-близо до мечтите на Гуардиола отколкото Гунди до Роко.
Не на последно място и се повтарям- Ако исаш нещо правиш нещо конкретно. Когато Кройф каза "Този футболист трябва да го имам" има две твърди уверения, че е така. Първо, дойдоха и молиха Тато. Ицо беше договарян също не в демократичмния строй, а все още при соц. Значи има начини. И второ, Кройф се оказа прав, наистина трябва да го има, защото с неговата поява тима се превърна в дрийм тийм и беше завършен, за да вземе първата КЕШ на Барса. Реални неща и факти, не празни приазки.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Излез от амока и чети като човек, ане като диво животно с изпълнено с кръв очи. Подкарал си на обиди друг потребител, а всъщност искаш мен. Не бил спал цяла нощ и т.н. То и за мен не важи, защото не бях тук вечерта, но ми е ясно, че имаш предвид мен ама като се разгоните и джихадистки подходиге и атакувате ни четете, ни логика, ни нищо. Давай! В атака за Левски, Гунди и Исляма, безразборно се чупи, троши, блъсат се самолети в небостъргачи и нищо не се гледа.
Той е друг, за друго ти писа, ама ти не виждаш. По-спокойно, че с това диво сектантско поведение пишете само дивотии и смехории. Опитвам се на моменти да се поставя на ваше място, но то дивотия и родовобщинен строй отвсякъде. Друг бих изслушал, славист колко стар им е клуба, локо пд какви готини фенове са, ама васне мога. Маймунски крясъци, огън и жупел, всички са ви врагове, това не е диалог и не е типично за хомо сапиенс. Някакъв животинси свят. Джурасик парк.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.