Неутрален написа:Разбира се че стадионите трябва да са пълни, но не с малоумници, пияни и/или надрусани псевдо фенове, дошли на стадиона само и само да се сбият и да направят някоя мизерия. Понеже и в двете агитки има такива екземпляри, "нормалните" фенове предпочитат да ходят в А сектор или въобще да не ходят, понеже е по сигурно а и пред ТВ може да си пийнеш и някоя друга бира. Не искам да слушам простотии че факли, димки и бомбички са неизбежна част от агитките. Ако някой иска да подкрепя отбора си, има много по нормални начини без боеприпаси. Докато не стане строго както е в Англия, с наказания за феновете някога и за по няколко години, няма как да видим как едно семейство е на трибуните и гледа представление или баща с децата си, за да им обясни как на тези стадиони са падали титани като Ливърпул, Баер, Баерн, Оксер, Удинезе итн итн. ! Чипа е за смяна, прав беше онзи испанския мошеник !
Съгласен съм почти с всичко, без това за факлите. Много пъти съм си казвал мнението, че факлите са далеч по-безопасни от пиратките, бомбичките и т.н, които се гърмят на всяка Нова Година, например. А и далеч по-хубаво е да видиш цяла "светеща" трибуна, заедно с хореография, отколкото да чуеш гърмежи.
В Англия законите наистина са ненужно строги- за една факла получаваш забрана за посещение на спортни мероприятия. Ние също сме тръгнали по този път, все по-трудно е да се внесат факли на стадиона. Но погледни Германия, Франция, Холандия, Италия и т.н. Там също се палят факли, но стадионите са пълни. Явно са пъли с "ненормални" фенове според твоето разбиране.
И аз съм против всякакъв вид гърмящи пиротехнически средства, но специално факлите и димките са почти безопасни.