Мнениеот plamak » 28 фев 2012 23:14
Понеже се захванахме за историята искам да попитам какво Ви е отношението към Гърция, защото преди Турция сме били около два века под Гръцко робство и една цяла Българска армия е била ослепена. Когато говорим за Турско робство трябва да си изясниме понятието робство за да сме обективни. Разбира се не бих повторил думата присъствие, но според мен е било едно присъединяване и завладяване на територия, каквото е било характерно за феодализма по това време. Същото е било навлизането на Аспарух в Славянски територии и по- късно съвместно с тях разширяване на територията ни, като сме завладявали земи от тогавашната Гръцка империя. България се е борила не за освобождаване от робство, а за независима държава, така, като в наше време направиха косоварите например, което не означава, че са били под Сръбско робство. Ами областите на България с Български турци могат ли да твърдят, че са под Българско робство и кой им би повярвал такова твърдение. Освен това търговските отношения не винаги се съобразяват с политически или други принципи. По време на комунизма България е снабдявала шести Американски флот с различни хранителни стоки, а сме били член на Варшавския договор и значи ли това, че сме били предатели. За тази болница е правен телевизионен репортаж и синът ми като оператор е бил там. Това, което ми разказа ме накара да се срамувам, че съм Българин. Освен това там се лекуват много Българи, които получават шанса си за втори живот, е питам аз те предатели ли са?. Руските военни лекари са лекували Германци по време на войната на територията на Германия и какво да кажем ли, че са предатели и т.н и т.н. Лично аз не съм туркофил, но предпочитам Турция за съсед отколкото Гърция. Единственото нещо, което категорично отхвърлям от турция е исляма.