Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Левски: Бивши играчи и треньори

Мнениеот metodito » 02 яну 2020 22:10

[offtopic]
Странджата написа:Ти ся к'во - на класна ли се правиш с това м, а?
Може и малко по-толерантно - поне от уважение към левскар. Така мисля, така съм го написал. Ако не ти харесва - то си е твое право. Но не мисли, че на някого трябва да го натрапваш.
Хайде, дано новата година установи и по-нови порядки тука, основани на уважение и зачитане на чуждото мнение.

Всеки трябва да изразява свободно мнението и да не се страхува от ...форумна конюнктура. Каквато принципно тук няма(но има плахи опити за това, сякаш). Иначе за другото... за толкова години си разбрал, че тук понякога си говорим по-навъпреки, но то си е нормално. Не е форум за балет. Говориш и ти на въпреки и всичко е нормално.[/offtopic]

Относно това за Обертан. Пичът си има приоритети. В Турция сигурно получава достатъчно. Според мен в някои от топ отборите в Чемпиъншип щеше да получава повече. Не вярвам турците да са по-богати.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Левски: Бивши играчи и треньори

Мнениеот Странджата » 02 яну 2020 22:47

Обертан играе там, където иска и където му стиска - ако мога да се изразя по-навъпреки :) Аз също му се възхищавах първите мачове, като смятах, както всички, които ходеха да го гледат, че той и онзи - испанецът, ще вдигната нивото на Левски толкова, колкото на нас ни се искаше. Но не стана. Защо - дали заради управлението на Русев, дали заради по-конкретни причини - това не знам. Но е факт, че единият си намери място и там се доказва, а другият не му е зле в Турция. Колко им плащат - не мога да гадая, но не съм сигурен, че в Англия биха си намерили отбор, в който да изкарват повече. Ако е така, значи на острова им е студено :)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 02 яну 2020 22:56

Bloody shitty weather always. А и с този Брекзит...

Един човек няма как да вдигне нивото на цял отбор. А и по време на Роси, средата ни беше най-силното звено дълго време. Сега е най-слабото.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 02 яну 2020 23:32

Е ми той човекът затова и показва среден пръст :), щото в средата му е силата :) Ама ние си го изпратихме в началото още - докато прохождахме :)
Последна промяна от Странджата на 02 яну 2020 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 15 яну 2020 08:36

Честит юбилей!

Днес бившият футболист на „Левски“ и директор на ДЮШ Даниел Боримиров празнува своя 50-ти рожден ден. Роден на 15 януари 1970 г. във Видин той започва кариерата си в „Бдин“ през 1987. През 1990 е привлечен в „Левски“. В сезоните 1993/94 и 1994/95 вкарва общо 32 попадения в шампионата. През лятото на 1995 преминава в немския „Мюнхен 1860“. Там играе 8 сезона и записва над 200 мача в Бундеслигата.

През пролетта на 2004 се завръща в „Левски“. Във втория си период при "сините", Боримиров играе по-често като опорен халф, заедно с Ричард Еромоигбе. През 2005 печели приза „Футболист на футболистите“. Макар и в напреднала футболна възраст, полузашитникът продължава да е един от най-важните играчи на „Левски“.

Помага на отбора да достигне 1/4 финал за Купата на УЕФА и да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. Слага край на кариерата си след края на сезон 2007/08.

Шампион на България за 1993, 1994, 1995, 2006 и 2007, вицешампион през 1992, 2004 и 2005 г.

За Националния отбор дебютира на 18 февруари 1993 г. срещу Обединените Арабски Емирства в Дубай, играе от 1993 до 2005 г., общо 69 мача и 5 гола. Участник е на 2 Световни първенства (1994 - 4 мача/1 гол, 1998 - 3/0) и 2 Европейски(1996 - 3/0 и 2004 - 1/0), като през 1994 "трикольорите" печелят бронзов медал. Последният си мач за България изиграва през 2005.

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК „Левски“ честитят празника на Даниел Боримиров и му пожелават здраве, лични и професионални успехи и много щастливи мигове с любимия „син” тим.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 яну 2020 08:43

Освободеният от Левски преди време Симон Сандберг стигна до шведския национален отбор по футбол. Вчера бранителят дебютира за трите корони в контролата срещу Косово, която бе спечелена с 1:0. Сандберг, който в момента носи екипа на местния Хамарби, игра 90 минути като десен бек.

Симон бе привлечен на „Герена“ през лятото на 2016 година по настояване на тогавашния главен мениджър Андрей Желязков. Треньорът Люпко Петрович обаче много не харесваше качествата на шведа, който освен вдясно на отбраната, можеше да действа и в центъра й.

През сезон 2016/17 Сандберг участва само в 7 мача – 5 за първенство и 2 за купата. Той получи и тежка травма в коляното. Започна следващата кампания на „Герена“, но така и не му бе даден шанс да се докаже – бе пратен да тренира с юношите, преди контрактът му да бъде разтрогнат. Когато той бе освободен (24 ноември 2017 година), в интервю пред „Тема Спорт“ Желязков заяви, че това е грешка и този футболист рано или късно ще бъде шведски национал. Прогнозата му излезе правилна. През 2018-а Сандберг изигра 23 мача за Хамарби, а през миналия сезон – 28, като в 27 бе титуляр.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 15 яну 2020 08:56

metodito написа:
Освободеният от Левски преди време Симон Сандберг стигна до шведския национален отбор по футбол. Вчера бранителят дебютира за трите корони в контролата срещу Косово, която бе спечелена с 1:0. Сандберг, който в момента носи екипа на местния Хамарби, игра 90 минути като десен бек.

Симон бе привлечен на „Герена“ през лятото на 2016 година по настояване на тогавашния главен мениджър Андрей Желязков. Треньорът Люпко Петрович обаче много не харесваше качествата на шведа, който освен вдясно на отбраната, можеше да действа и в центъра й.

През сезон 2016/17 Сандберг участва само в 7 мача – 5 за първенство и 2 за купата. Той получи и тежка травма в коляното. Започна следващата кампания на „Герена“, но така и не му бе даден шанс да се докаже – бе пратен да тренира с юношите, преди контрактът му да бъде разтрогнат. Когато той бе освободен (24 ноември 2017 година), в интервю пред „Тема Спорт“ Желязков заяви, че това е грешка и този футболист рано или късно ще бъде шведски национал. Прогнозата му излезе правилна. През 2018-а Сандберг изигра 23 мача за Хамарби, а през миналия сезон – 28, като в 27 бе титуляр.

Жужо беше казал,че тоя ще е национал след време!

https://blitz.bg/sport/bg-futbol/zhuzho ... 39337.html
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

krumeto
Контакти:

Мнениеот krumeto » 15 яну 2020 20:15

mikata написа:
metodito написа:

Казал е Желязков, ама "дедо Люпко" е голям спец! :lol: ;)

"ШОКИРАЩО: Фенове на Левски ме заплашиха със смърт, твърди чужденец

Novsport

Една от трансферните издънки на Левски - Симон Сандберг явно е дълбоко белязан от престоя си в у нас, тъй като отново говори за странните според него ситуации, които са го сполетели, докато носеше екипа на "сините". Ето какво каза той пред изданието "Експресен":

"Мога да напиша книга от 300 страници за престоя си в Левски. Българската ми епоха е свързана с проблем в коляното. Завръщането ми отне повече време от очакваното. Не знам, нещо бе сбъркано. Уж трябваше да съм готов за месец, а станаха шест. Таблетки, инжекции. Не знам дали ме лекуваха правилно, или не".

"Феновете мислеха, че лъжа. Дойдоха у нас. Казаха да си тръгвам, защото иначе съм мъртъв. Знаят къде живея. Бях по долни гащи, защото бе много топло. Играех на плейстейшън, когато се позвъня на вратата. Видях през шпионката обикновен човек. Отворих и зад него скочиха двама. Огромни, татуирани, на около 40 години. Атакуваха ме на английски за около минута. Не бе приятно, защото не бях направил нищо лошо на клуба. Радвах се, че се появи възможността да си тръгна, защото не знаех как ще се продължи", коментира Сандберг пред "Експресен"."
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 15 яну 2020 21:08

mikata написа:
metodito написа:

Той Жужо и за Тодор Христов беше казал, че го чака голямо бъдеще...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 16 яну 2020 10:08

[*]Отборът на Левски е спечелил на първа инстанция делото срещу бившия си треньор Станимир Стоилов. Искът бе заведен през пролетта на 2017 година, защото „сините“ трябваше да решат казуса от 70 000 лева, да които Мъри претендираше. За да вземе лиценз, клубът даде Стоилов на съд и въпросът остана „висящ“. Не е ясно дали той ще обжалва на следваща инстанция.

Финансовите претенции на треньора са от 10-тина години, още от времето, когато клубът бе на Тодор Батков. Всички собственици след него отлагаха изплащането, но не го отричаха. Парите са за клауза в договора за получаване на процент от трансферите на продадени футболисти от школата, които са били наложени от Стоилов в първия състав на „сините“.

Мъри заяви нееднократно, че когато му се издължат, ще дари сумата за школата на „Герена“, както и за ветераните на Левски. / „Тема спорт“ [*]
Малко странно ми се струва. Съдиш, а ако спечелиш делото, връщаш парите.

Върни се в “Левски”