ЛК плейоф (реванш) Айнтрахт Франкфурт -Левски 31.08.23 четвъртък 21:30

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: ЛК плейоф (реванш) Айнтрахт Франкфурт -Левски 31.08.23 четвъртък 21:30

Мнениеот 1914.1902 » 01 сеп 2023 15:11

honda написа: ( тук да се сравнява как били играл Молде срещу Галатасарай и защо ние не сме играли по същия начин срещу Айнтрахт е несериозно).

Това беше най-смешният пример, другия беше как да се сравняваме с мача на Левски срещу Галата в началото на века. :mrgreen:

Мьолде паднаха в първия мач, а след това допуснаха гол в началото на втория - изоставаха с два. Оставаше да играят защитно. :lol:

Може ли да се сравним и с мача на Шериф срещу Реал в Мадрид? Пуснете статистиката. :lol: :lol:

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 сеп 2023 15:54

koisa написа:
honda написа: ( тук да се сравнява как били играл Молде срещу Галатасарай и защо ние не сме играли по същия начин срещу Айнтрахт е несериозно).

Кое му е несериозното? Напълно точен пример е! Мочти идентична разлика в класите. И въпреки това едните правят два добри мача, а другите мишкуват във втория. Ама, били агресивни немците, ама това, ама онова - носене на вода от 150 кладенеца. Какви да са, след като им се позволява? Толкова е сложно да се признае, че вчера отбора изигра слаб и страхлив мач и заслужено загуби. А, можеше да го загуби и без да изглежда страхлив!

За мен е несериозно да бъдат сравнявани два коренно различни мача. Всеки мач си се играе сам за себе си.
По какви показатели реши ,че Айнтрахт и Галатасарай са равни по класа и Левски и Молде също . Ако сравняваме трансфермаркета Айнтрахт е доста по-скъп от Галатасарай ( с повече от 50 млн евро). Тук оставям настрана,че за болшинството от водещите играчи на Галатасарай им е ясно ,че трансфера им в Галата им е "последно десет" в кариерата им и че отдавна са минали през зенита си и няма как някой да брой сериозни пари за тях и в никакъв случай не може да се каже ,че се хвърляха . Отделно сумите които за футболистите на Глатасарай не са реални( никой няма да плати 25-30 млн евро за футболист над 30 години, освен ако не е някоя суперзвезда). Докато болшинството от играчите на Айнтрахт в момента се движат нагоре - може да провериш в кои клубове и за какви суми продават футболистите си.
Вторo реална интрига в мачовете между Галатасарай и Молде нямаше - норвежците поведоха в началото на първия мач и толкова , турците без да се напрягат ги обърнаха за едно полувреме и толкова . Втория мач интригата приключи в 5-та минута . Молде изравни след несериозна ( повтарям НЕСЕРИОЗНА) игра на турците и толкова накрая турците вкараха още един гол.
Да видя от Галатасарай влизания каквито правиха Айнтрахт? - Аз не. От средата на първото полувреме на първия мач резултата напълно устройваше Галатасарай и те не се напрягаха особено.
Понеже знам ,че си голям специалист - би ли ни светнал как може да се противодейства на отбор като Айнтрахт , който те смазва със скорост и физика. Ами естествено ,че те ще играят с топката . Ние докато я вземем и те ни натиснат и си я връщат. Ние не можем да вземем топката. Аз не считам ,че Левски е играл страхливо , просто когато другия отбор владее топката трябва колкото се може повече от собствените ти играчи да са между топката и собствената голлиния.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 сеп 2023 16:29

blue avalanche написа:"...но първо не беше балансиран и по тази причина спечели точно едно голямо "НИЩО"..."
С тактиката "а ла Славия", която тук горещо се препоръчва за мачове от ранга на Айнтрахт, ние какво точно, ама ТОЧНО, сме спечелили през нашата история като клуб?
Футболистите на Бразилия не са виновни за отсъжданията на съдиите.
В мача с Италия, при 2-2, можеха ли бразилците да се върнат, да "паркират автобуса", да ритат топката по трибуните и да се класират напред? Риторичен въпрос... Няма нужда от отговор.
За "съдийската подкрепа" и спортсменството - Зико гол с ръка не е вкарвал. Както един друг... Бразилия не е "била" Перу с 6-0. Както едни други... И т.н.
Толкоз по въпроса кой колко е популярен.
Аз изрично подчертах, че ТОЗИ футбол ми харесваше, защото не гледах грозни резултати, ти ми слагаш един куп мачове с резултати. Ама, ако тоз гол, ама ако онзи гол... Понякога се чудя на български ли пиша?
За мача със Щутгарт(1-0): Бернд Фьорстер, Карлхайнц Фьорстер, Алгьовер, Корнелиусон, Сигурвинсон - национали. Роледер и Нидермайер - също преминали през национала на Германия... Дали 6-7 национали на България се равняват на 3-ма национали на Германия всеки сам да си отговори.
Спирам дотук... Всеки да си харесва какъвто си стил иска. Не натрапвам своето мнение.

Първо зададох ти въпрос колко мача на въпросната формация на Бразилия си гледал ? И срещу кои отбори?
Лично мен Бразилия не ме убеди ,че е по-добър от СССР (1982) и от Испания(1986) и в двата мача ,ако не бяха сериозната съдийска помощ бразилците ги губеха. Предполагам си гледал мачовете през 1982 със СССР Н.Зеландия, Шотландия, Аржентина и вече споменатия мач с Италия . През 1986 с Испания, Алжир, Сев.Ирландия , Полша и Франция.
Едва ли разгромни победи над Н.Зеландия, Шотландия, Сев.Ирландия и Полша могат да бъдат мерило за качествата на онзи бразилски национален отбор . И в момента да играят резултатите ще са същите.
Когато този отбор на Бразилия се изправяше срещу сериозен противник нещата въобще не изглеждаха добре за бразилците.
Няма как да изпитвам особени симпатии към "съдийски отбор" .
След като тези футболисти са такава неземна класа защо никой от тях не направи някаква особена успешна кариера на клубно ниво( изключвам Фалкао) . Преди 40 години и аз можех да взема топката и "на краче " без да тупне на терена да премина целия терен и да я вкарам във вратата , но в един мач никой няма да ме оставял да го направя. Същото и за онзи бразилски отбор - правеха много красиви неща на терена, защото другия отбор не им пречеше. Когато срещнеха друг сериозен отбор нещата въобще не им се получаваха.
Относно Щутгарт - твърд титуляр в Бундестима беше само К.Х.Фьорстер , брат му вече с по-периферни функции , а Алгьовер съвсем. Другите двама на кои държави бяха национали?- единия доколкото си спомням на Исландия ( тогава абсолютно футболно джудже). Аз лично нямам спомени вратаря на Щутгарт някога да е бил на вратата на Бундестима- тогава неизменен титуляр беше Тони Шумахер, резерва Ули Щайн ( от Хамбург) , а трети вратар беше Айке Имел.
Докато в онзи отбор на Левски всички бяха минали в даден етап през националния отбор на България, няколко месеца след мачовете с Щутгарт се класирахме за СП 1986 преди европейския шампион Франция и оставихме французи , югославяни и германци(източно) да се оправят за второто място.
сега ситуацията е много по-различна просто клубовете от водещите първенства са много по-богати ( благодарение на тв права , спонсори и тн) и могат да привличат много по-качествени състезатели.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 01 сеп 2023 16:53

honda написа:
koisa написа:

Кое му е несериозното? Напълно точен пример е! Мочти идентична разлика в класите. И въпреки това едните правят два добри мача, а другите мишкуват във втория. Ама, били агресивни немците, ама това, ама онова - носене на вода от 150 кладенеца. Какви да са, след като им се позволява? Толкова е сложно да се признае, че вчера отбора изигра слаб и страхлив мач и заслужено загуби. А, можеше да го загуби и без да изглежда страхлив!

За мен е несериозно да бъдат сравнявани два коренно различни мача. Всеки мач си се играе сам за себе си.
По какви показатели реши ,че Айнтрахт и Галатасарай са равни по класа и Левски и Молде също . Ако сравняваме трансфермаркета Айнтрахт е доста по-скъп от Галатасарай ( с повече от 50 млн евро). Тук оставям настрана,че за болшинството от водещите играчи на Галатасарай им е ясно ,че трансфера им в Галата им е "последно десет" в кариерата им и че отдавна са минали през зенита си и няма как някой да брой сериозни пари за тях и в никакъв случай не може да се каже ,че се хвърляха . Отделно сумите които за футболистите на Глатасарай не са реални( никой няма да плати 25-30 млн евро за футболист над 30 години, освен ако не е някоя суперзвезда). Докато болшинството от играчите на Айнтрахт в момента се движат нагоре - може да провериш в кои клубове и за какви суми продават футболистите си.
Вторo реална интрига в мачовете между Галатасарай и Молде нямаше - норвежците поведоха в началото на първия мач и толкова , турците без да се напрягат ги обърнаха за едно полувреме и толкова . Втория мач интригата приключи в 5-та минута . Молде изравни след несериозна ( повтарям НЕСЕРИОЗНА) игра на турците и толкова накрая турците вкараха още един гол.
Да видя от Галатасарай влизания каквито правиха Айнтрахт? - Аз не. От средата на първото полувреме на първия мач резултата напълно устройваше Галатасарай и те не се напрягаха особено.
Понеже знам ,че си голям специалист - би ли ни светнал как може да се противодейства на отбор като Айнтрахт , който те смазва със скорост и физика. Ами естествено ,че те ще играят с топката . Ние докато я вземем и те ни натиснат и си я връщат. Ние не можем да вземем топката. Аз не считам ,че Левски е играл страхливо , просто когато другия отбор владее топката трябва колкото се може повече от собствените ти играчи да са между топката и собствената голлиния.

Първо, ясно съм написал почти идентични, а не напълно. Като махнеш над 80 милионния играч на Айнтрахт и този, който продадоха на Наполи да не излезе, че даже Галата са малко по-скъпи... И двамата не играха!
Второ, не те знам какво си гледал, но раздаването на играчите на Молде беше на светлинни години от нашата страхлива игра.
Трето, как ще видиш подобни влизания на играчите на Галата, след като тези на Молде с хъс и воля изобщо не им отстъпваха до последния съдийски сигнал. Дори когато се знаеше, че са отпаднали.
Четвърто, не се имам за специалист! За такива очевидно се имате няколко човека тук.
Обаче да се отрича очевидно страхливата ни игра/тактика и да се придава прекалена важност на Айнтрахт все едно са Реал, Барса и Сити в едно е прекалено.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 01 сеп 2023 17:15

Aronaks написа:
drvasko98 написа:Само хората без воля търсят да се оправдават с обстоятелствата в случая се начетох как Айнтрахт били взели ЛЕ през 2022 г. ОК, но Айнтрахт с друг треньор и с 9 различни играчи в титулярните 11. Тоест друг Айнтрахт. Освен това имаха съперник на финала Рейнджърс, когото победиха с дузпи. Ако снощи бяхме срещу Рейнджърс нямаше да се пишат същите дитирамби. Айнтрахт в снощния му вид са постедствен и напълно възможен противник. Това е истината

Поредния нямащ връзка с реалността. Готов съм да се обзаложа, че произволно събрани 11 играчи от различни тимове от втора Бундеслига и треньор, някой от форума, ще отстранят в два мача Левски!

Това дори и да е вярно не значи, че не трябва да се играе за победа

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 01 сеп 2023 17:25

NOMER14 написа:Лавина,
Разочарован съм от тебе.
Всеки стойностен отбор си има тактика, различна за различни периоди от мача, съобразена и активирана спрямо резултата. Само много силен отбор срещу много слаб тръгва да го бие за минути и да доиграва мача. В мачовете на отстраняване тактиката е много по-важна от шамоионатните.
Различните стилове, различните изпълнители предполагат различни тактики на различните отбори. Ако пък отборите са на високо ниво, възможността за вариативност в играта им предполага смяна на тактиката по време на мач.
Иначе смяната с Митков бе с такава цел - изнасяне отбора по-напред, защото домакините ще мислят и за продължения.
И май - да. Окървяването на Рикардиньо и липсата му 5 минути доведе до гола, макар че секунди преди него влезе. Мисля, че Краев искаше от щаба смяна по-бързо. Тук може да се търси грешка на Костов, но явно го пазеше за дузпите. След гола имаше едно слизане в наказателното поле и ъглов с разбъркване. Вторият гол е доказателство, че тактиката бе правилна.

Техният 5 минути на терена за раната на окото. Нашият защо не остана на терена.

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 сеп 2023 17:59

Гледам пак първия гол ,уж сме отбор ,който се защитава а в наказателното са шест германци и шест наши,като двама от нашите гледат изотзад докато германците бягат бясно напред.Никой от предните хора не идва да помага,и накрая в малкото поле се гърчат само Димитров и Кордоба с вратарчето.
При втория същата история,макар че там стана контра и донякъде са оправдани.
Това е една от причините да ни бият,нямаше много взаимопомощ
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 сеп 2023 19:07

honda написа:Първо зададох ти въпрос колко мача на въпросната формация на Бразилия си гледал ? И срещу кои отбори?
Относно Щутгарт - твърд титуляр в Бундестима беше само К.Х.Фьорстер , брат му вече с по-периферни функции , а Алгьовер съвсем. Другите двама на кои държави бяха национали?- единия доколкото си спомням на Исландия ( тогава абсолютно футболно джудже). Аз лично нямам спомени вратаря на Щутгарт някога да е бил на вратата на Бундестима- тогава неизменен титуляр беше Тони Шумахер, резерва Ули Щайн ( от Хамбург) , а трети вратар беше Айке Имел.
Докато в онзи отбор на Левски всички бяха минали в даден етап през националния отбор на България, няколко месеца след мачовете с Щутгарт се класирахме за СП 1986 преди европейския шампион Франция и оставихме французи , югославяни и германци(източно) да се оправят за второто място.
сега ситуацията е много по-различна просто клубовете от водещите първенства са много по-богати ( благодарение на тв права , спонсори и тн) и могат да привличат много по-качествени състезатели.

[offtopic]Англия-Бразилия 0-1, ФРГ-Бразилия 1-2, Бразилия-ФРГ 4-1, Франция-Бразилия 1-3, Бразилия-Португалия 3-1, Португалия-Бразилия 0-4. Така добре ли е?
Да добавя и Фламенго, които изгермечиха Ливърпул с 3-0.
Ако Фалкао със 107 мача за Рома е "кариера", Серезо със 70 мача за Рома и 145 мача за Сампдория какво е? Жуниор - 86 мача за Торино и 62 мача за Пескара?
Искренов, Сираков, Н.Илиев, Б.Михайлов се провалиха в чужбина. И какво от това? Това прави ли ги слаби футболисти на Левски?
Относно Щутгарт - твърд титуляр в Бундестима беше само К.Х.Фьорстер , брат му вече с по-периферни функции
Бернд Фьорстер - твърд ТИТУЛЯР на Европейското '84. Да му имам "периферните функции".
Докато в онзи отбор на Левски всички бяха минали в даден етап през националния отбор на България,
Б.Михайлов дебютира за национала на 4 май '83. До мача с Щутгарт(14 септември) колко ли мача е изиграл?
Балевски - 19 мача за 2 години. Направо се е скъсал.
Н.Илиев дебютира за национала '86. Колко ли мача е изиграл до '83?
Н.Сираков дебютира за национала на 7 август, '83. До 14 септември се е скъсал да играе.
Остават Гочев, Спасов и Искренов. Страхотия...
Какво е ставало "няколко месеца след мачовете с Щутгарт" не е интересно.
Лично мен Бразилия не ме убеди ,че е по-добър от СССР (1982) и от Испания(1986) и в двата мача ,ако не бяха сериозната съдийска помощ бразилците ги губеха.
Това в "кристалната топка" ли го видя? Или звездите ти го подсказаха?
Бразилия не е длъжна в нищо да те убеждава. Тези футболисти не са се родили на този свят, за да превръщат разни хейтъри в свои почитатели.
И тук спирам с разясненията, защото темата е съвсем друга.[/offtopic]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 сеп 2023 19:15

koisa написа:Второ, не те знам какво си гледал, но раздаването на играчите на Молде беше на светлинни години от нашата страхлива игра.
Трето, как ще видиш подобни влизания на играчите на Галата, след като тези на Молде с хъс и воля изобщо не им отстъпваха до последния съдийски сигнал. Дори когато се знаеше, че са отпаднали.
Четвърто, не се имам за специалист! За такива очевидно се имате няколко човека тук.
Обаче да се отрича очевидно страхливата ни игра/тактика и да се придава прекалена важност на Айнтрахт все едно са Реал, Барса и Сити в едно е прекалено.

Може да погледнем и поведението на Лудогорец в Амстердам. Например...

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 01 сеп 2023 19:20

Така е! Лудогорец трябваше да пази резултата, който ги устройва от първия мач и нямаше смисъл да напада. :lol: :lol: Страхотни примери днес.

Върни се в “Левски”