blue avalanche написа:"...но първо не беше балансиран и по тази причина спечели точно едно голямо "НИЩО"..."
С тактиката "а ла Славия", която тук горещо се препоръчва за мачове от ранга на Айнтрахт, ние какво точно, ама ТОЧНО, сме спечелили през нашата история като клуб?
Футболистите на Бразилия не са виновни за отсъжданията на съдиите.
В мача с Италия, при 2-2, можеха ли бразилците да се върнат, да "паркират автобуса", да ритат топката по трибуните и да се класират напред? Риторичен въпрос... Няма нужда от отговор.
За "съдийската подкрепа" и спортсменството - Зико гол с ръка не е вкарвал. Както един друг... Бразилия не е "била" Перу с 6-0. Както едни други... И т.н.
Толкоз по въпроса кой колко е популярен.
Аз изрично подчертах, че ТОЗИ футбол ми харесваше, защото не гледах грозни резултати, ти ми слагаш един куп мачове с резултати. Ама, ако тоз гол, ама ако онзи гол... Понякога се чудя на български ли пиша?
За мача със Щутгарт(1-0): Бернд Фьорстер, Карлхайнц Фьорстер, Алгьовер, Корнелиусон, Сигурвинсон - национали. Роледер и Нидермайер - също преминали през национала на Германия... Дали 6-7 национали на България се равняват на 3-ма национали на Германия всеки сам да си отговори.
Спирам дотук... Всеки да си харесва какъвто си стил иска. Не натрапвам своето мнение.
Първо зададох ти въпрос колко мача на въпросната формация на Бразилия си гледал ? И срещу кои отбори?
Лично мен Бразилия не ме убеди ,че е по-добър от СССР (1982) и от Испания(1986) и в двата мача ,ако не бяха сериозната съдийска помощ бразилците ги губеха. Предполагам си гледал мачовете през 1982 със СССР Н.Зеландия, Шотландия, Аржентина и вече споменатия мач с Италия . През 1986 с Испания, Алжир, Сев.Ирландия , Полша и Франция.
Едва ли разгромни победи над Н.Зеландия, Шотландия, Сев.Ирландия и Полша могат да бъдат мерило за качествата на онзи бразилски национален отбор . И в момента да играят резултатите ще са същите.
Когато този отбор на Бразилия се изправяше срещу сериозен противник нещата въобще не изглеждаха добре за бразилците.
Няма как да изпитвам особени симпатии към "съдийски отбор" .
След като тези футболисти са такава неземна класа защо никой от тях не направи някаква особена успешна кариера на клубно ниво( изключвам Фалкао) . Преди 40 години и аз можех да взема топката и "на краче " без да тупне на терена да премина целия терен и да я вкарам във вратата , но в един мач никой няма да ме оставял да го направя. Същото и за онзи бразилски отбор - правеха много красиви неща на терена, защото другия отбор не им пречеше. Когато срещнеха друг сериозен отбор нещата въобще не им се получаваха.
Относно Щутгарт - твърд титуляр в Бундестима беше само К.Х.Фьорстер , брат му вече с по-периферни функции , а Алгьовер съвсем. Другите двама на кои държави бяха национали?- единия доколкото си спомням на Исландия ( тогава абсолютно футболно джудже). Аз лично нямам спомени вратаря на Щутгарт някога да е бил на вратата на Бундестима- тогава неизменен титуляр беше Тони Шумахер, резерва Ули Щайн ( от Хамбург) , а трети вратар беше Айке Имел.
Докато в онзи отбор на Левски всички бяха минали в даден етап през националния отбор на България, няколко месеца след мачовете с Щутгарт се класирахме за СП 1986 преди европейския шампион Франция и оставихме французи , югославяни и германци(източно) да се оправят за второто място.
сега ситуацията е много по-различна просто клубовете от водещите първенства са много по-богати ( благодарение на тв права , спонсори и тн) и могат да привличат много по-качествени състезатели.