alexdb написа:От това, което се случва в Левски се вижда, че има някаква абсолютна скованост и огромно напрежение в играчите. Сега тук всеки може да се изказва колко е куц този и онзи и каквото там си иска, но от играта на отбора се вижда какви детински грешки се правят във всеки мач (не само вратарските и фаталните). Никой ме може да му убеди, че например Нашименто е толкова куц, че при пас назад без да го притеснява никой подава в краката на футболист на противника или изпуснатите дузпи в последните мачове. И цялото това огромно напрежение е необяснимо предвид, че Левски в първенството не гони някакви конкретни цели.
Не мога да кажа, че и Роси е най-куция треньор който сме имали. Има си своите особености и виждания за играта. Като цяло по време на срещите отбора стои позиционно добре прави нещата до един момент правилно и в атака и в защита, но резултатите от мачовете, особено пролетните ги виждаме.
А в такива случаи рецептата която се ползва в цял свят е смяна на треньора. Колкото по-бързо толкова по-добре. Просто сплавта между футболисти и треньор не се е получила и това е мъка и за треньора и за футболистите и за феновете.
Според мен проблема е, че повечето играчи са на разлчни страници и всеки с неговия си дневен ред, вместо всички да са на една страница. Холмар сякаш мисли само и единствено да попадне в националния на Исландия и прегаря в някои влизания, за да не остане капо и да го разминат. Буш за да докаже, че не е свършил с футбола се нагърбва да дриблира и завършва сам и окепазява атаки, Гомес е прекалено лежерен и отпуснат, сякаш не е особено в играта. Обертан изглежда и се държи сякаш е тук само за малко. Други, като Ривалдиньо и Нашименто подобно на Буш искат да се покажат и играят индивидуално. Митрев си личи колко много се опитва да е капитан и лидер. Все командва, нарежда, показва кой къде да е, опитва се да играе като модерен вратар с двата крака. Излиза извън наказателното за целта. Освен това често се престарава в желанието си да се покаже като лидер и излиза за центрирания и дълги топки и често му се налага да се връща, както стана днес. Така получи гол от съблекалнята срещу ГМО-то. Тва да си лидер и да комнадваш идва отвътре и трудно се учи. А работата на Роси е точно да елиминира тези неща и да създаде един колектив, който да е задружен, а не съставен от индивидуалисти. Един да иска да се покаже като лидер, друг да вкара от 20 метра, трети просто да вкара един гол, за да се отпуши. Според мен тук най-много се проваля италианеца, а това неминуемо го отдалечава от играчите и ще прегорят под негово ръководство, рано или късно. Подозирам, че Роман няма да преподпише договор по тези причини. И въобще - италианеца започва да пречи на Левски с присъствието си и не съумява вече 8-9 месеца да даде нищо на отбора. Малкото, което бе постигнал, като сигурна защита и организирана игра вече на практика го няма.
В подкрепа на това, което съм писал, изгледайте интервюто на Роман след мача.