blue avalanche написа:NOMER14 написа:Лавина,
Разочарован съм от тебе.
Всеки стойностен отбор си има тактика, различна за различни периоди от мача, съобразена и активирана спрямо резултата. Само много силен отбор срещу много слаб тръгва да го бие за минути и да доиграва мача. В мачовете на отстраняване тактиката е много по-важна от шамоионатните.
Различните стилове, различните изпълнители предполагат различни тактики на различните отбори. Ако пък отборите са на високо ниво, възможността за вариативност в играта им предполага смяна на тактиката по време на мач.
Иначе смяната с Митков бе с такава цел - изнасяне отбора по-напред, защото домакините ще мислят и за продължения.
И май - да. Окървяването на Рикардиньо и липсата му 5 минути доведе до гола, макар че секунди преди него влезе. Мисля, че Краев искаше от щаба смяна по-бързо. Тук може да се търси грешка на Костов, но явно го пазеше за дузпите. След гола имаше едно слизане в наказателното поле и ъглов с разбъркване. Вторият гол е доказателство, че тактиката бе правилна.
Ненапразно съм сложил този аватар. А преди него бях със Зико. Защото отборът от '82 и '86 винаги ще бъде в сърцето ми.
Защото Зико играеше футбол с главно Ф. А не гледаше таблото с резултата и часовника. Защото при 2-2 срещу Италия бразилците продължиха да играят футбол. С главно Ф. А не паркираха автобуса и не ритаха топката по трибуните. За да пазят резултат. И винаги ще предпочитам отбора на Зико, Сократес, Фалкао и Жуниор пред "грозния отбор" от '94. Нищо, че станаха шампиони.
Защото децата искат да станат като Зико и Сократес. А не като Мазиньо или Мауро Силва...
Освен теб има и други ,които са гледали футбол и помнят онези СП и въпросните мачове.
Този отбор на Бразилия играеше много атрактивен футбол и всеки им се радваше , но първо не беше балансиран и по тази причина спечели точно едно голямо "НИЩО" - този отбор през цялото си съществуване не спечели нито една купа. Дори шампиони на Южна Америка не можаха да станат. Второ ползваше с огромна съдийска подкрепа. Ако не си забравил в онзи момент президент на ФИФА беше Жоао Хавеланж(бразилец) ,чийто зет беше шеф на бразилската федерация. Това ,ако не е "конфликт на интереси" здраве му кажи. На СП 1982 схемата на турнира беше такава ,че победителят от групата на Бразилия щеше да играе с втория от групите на Аржентина и Италия в 1/4 група в Барселона, като се очакваше от групата на Аржентина се очакваше това да бъде някой между Белгия или Унгария, а от групата на Италия се очакваше това да бъде Полша или Перу. Общо взето схемата беше така направена, че бразилците да достигнат финала без да срещнат нито един сериозен отбор .В техния поток за сериозни отбори се считаха единствено Аржентина( която в онзи момент беше вече доста застаряващ тим) и Италия ( в онзи момент раздирана от скандали и не слагана от никой в сметките). Още в първия си мач срещу СССР бразилците играеха невероятно приятен атрактивен футбол, но ако не беше скандалното съдийство ( не признат редовен гол на СССР и две не свирени 100% дузпи) бразилците щяха да загубят мача( спечелиха с 2:1 с късен обрат) , това че създадоха може би 15 чисти голови положения си беше техен проблем. С тази победа те си осигуриха първото място в групата , но сметките им излезнаха криви- Аржентина и Италия се издъниха в групите и се класираха на второ място в своите групи.
На СП 1986 според схемата първия от групата на Бразилия на 1/8 финала щеше да играе срещу някой от третите отбори , а втория
срещу победителя от "групата на смъртта" ( ФРГ, Уругвай(срещу ,който бразилците имат отрицателен баланс), Дания( в онзи момент бяха много силен тим) и Шотландия). Да ти напомням ли какво се случи в първия мач на Бразилия срещу Испания , как при 0:0 след удар на Мичел топката влезна около 50 см. във вратата на Бразилия , но гола незнайно защо не беше признат в крайна сметка бразлиците спечелиха с мъка с 1:0 ,като особено през първото полувреме определено испанците бяха по-добри.
Между другото не е много коректно да сравняваш Зико и Сократес с Мазиньо и Мауро Силва . Най-малкото с съвсем различни футболисти. Според мен по-правилно би било да бъдат сравнявани с Ромарио и Бебето. Като не съм сигурен кои са по-обичани в Бразилия ? Определено Ромарио и Бебето са по-титулувани и се представиха много по-силно по европейските терени.
Апропо колко мача на Зико и Едер си гледал ? - съмнявам се да повече от 5-6 .
Относно онези мачове с Щутгарт - хайде да не бъркаме нещата, гледал съм ги на живо. Познавах лично всеки един от играчите в онзи отбор на Левски. Когато направихме 2:2 в Щутгарт за швабите играеха 2-ма национали ,като единия ( Алгьовер ) имаше много периферни функции, отделно имаха един белгийски национал(Н.Клаесен, който по-късно като играч на Антверп ни разплака) и един скандинавец. Докато ние имахме 6-7 наши национали. Като в онзи момент националния ни отбор беше в топ 10 на Европа.
В момента в Айнтрахт играят 19 национали на своите страни между които национали на държавите заели първите 4 места на последното СП.