Michael_Buble написа:Kiril2681 написа:Ако съм роден в Словакия ( абсолютно примерно избирам примерите ), дошъл съм да изкарам някой лев в Б-я, обещана ми е хубава работа и кариерно развитие ( участие в ЕКТ), обаче идвам и в тази прословута Европа срещам някой АЕК, Зоря...и сме дотам! Остава ми да изляза горд и надъхан срещу Бистрица, Царско село и т.н. Дотук добре! Излизам и гледам на трибуните 700-1000 души, започвам да "работя" и насреща ми двама еднакви - единия се казва Веско, другия Йордан...изчаластрят ме два-три пъти по пищяла, някой съдия...от Шумен, примерно, вика "Играй", от публиката почват да ме псуват...След това отивам да "работя" в Русе, потъвам до топките в калта по терена....и.....се обаждам на мениджъра си..."Айде да се махаме" - как, по дяволите ще ме спреш?
Аз като написах преди няколко месеца, че проблема ни е куртурно-цивилизационен, тука ме наричаха иронично "философ". Преди да мислим за добри чужденци и пробиви в ЕКТ, трябва да си оправим и хардуеъра и софтуеъра. Първото е стадионите, а второто манталитета. Поне в София, Пловдив, Ст.Загора, Варна и Бургас трябва да се направят стадиони тип молове във формата на пръстен. Мача е от 20ч. Ти отиваш със семейството в 17ч. Хапваш нещо със съпругата в Spageti Company, после оставяте детето в Playground или детски кът, тя си обикаля по магазините, а ти отиваш да си гледаш мача. Ако е момченце, взимаш и малчугана, за за го направиш левскарче от малък.![]()
Мога да си заложа апартамента, че този подход ще докара средна посещаемост(поне на Левски) около 15 хил. средно на мач на сезон. С печалбата от билети и тази от търговските обекти, наеми от "Zara", H&M, ресторанти, ентъртейнмънт и прочие, за 10-12 години ще се избие цялата инвестиция от около 100 млн. лева.
Има, за съжаление, едно голямо НО!!!
Всичко описано по-горе става абсолютно безмислено, ако на стадиона идват хора отишли на война, с освирепял поглед, които кълнат и псуват, защото са нещастни в личния си живот. А в делнични дни пребиват с метални пръти хора около стадиона, които са на всичкото отгоре служители на клуба. Е, с такива "посетители" на спортно събитие аз не бих си закарал детето, пък ако ще да ми направят стадион като орбитална станция.
Тук усещам продуктово позициониране.