Левски: Трансферно лято

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Warped
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято

Мнениеот Warped » 19 авг 2019 13:43

Тия пак ли ше скаутират Румъния :?: :lol: :lol:
Имам чуството че вече се гледали всеки играч там по 5 пъти :lol: :lol:
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 19 авг 2019 14:45

drvasko98 написа:И на кои места завършват тези отбори с точната си селекция? То като се играят 4-5 мача на сезона на кръв е лесно. Морето имат 2 победи от 6 мача и феновете им се скъсват да ги хвалят колко добре играят (което е вярно). Ние ако имаме 2 победи от 6 мача си представям някой да напише колко добре играем

На кои места очакваш да завършат при положение, че повечето са с двойно и тройно по-малки бюджети от нас? :oops: Ставаше въпрос, че си подбират по-добре играчите според възможностите, които имат. Докато при нас трансферните разочарования са много повече.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 19 авг 2019 14:50

Доста често дъвчем темата за налагането на младите футболисти в отбора.Снощи гледах мач от френското първенство Рен - ПСЖ 2-1. В отбора на Рен играят доста млади момчета, но едно от тях особено изпъкваше това бе Eduardo Camavinga - онемях когато разбрах че е само на 16г. Това момче има не повече от 5-6изиграни мача при мъжете, но играе с такова самочувствие и такава лекота че човек си мисли че има 200професионални мача.Напълно изграден - футболист.Бе в основата на почти всяка атака на отбора е участваше активно във двете фази на игра.Тук вече идва съществената разлика със школите у нас - потенциала на треньорите работещи с деца и тяхната пълна изолация от съвременните тенденции в европейският футбол??????????Слабата селекция и тоталната липса на тренировките във фитнеса????Не правилното хранене и липса на режим???????????

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 19 авг 2019 14:53

ikar написа:изпъкваше това бе Eduardo Camavinga - онемях когато разбрах че е само на 16г. Това момче има не повече от 5-6изиграни мача при мъжете, но играе с такова самочувствие и такава лекота че човек си мисли че има 200професионални мача.Напълно изграден - футболист.Слабата селекция и тоталната липса на тренировките във фитнеса????Не правилното хранене и липса на режим???????????

Е да и тва беше ЕДИНСТВЕНИЯ юноша на Рен на терена. Рен имат много добра академия, а даже и тя изкарва по 1 играч на година, та искате от наще тука
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 авг 2019 15:04

koisa написа:
drvasko98 написа:И на кои места завършват тези отбори с точната си селекция? То като се играят 4-5 мача на сезона на кръв е лесно. Морето имат 2 победи от 6 мача и феновете им се скъсват да ги хвалят колко добре играят (което е вярно). Ние ако имаме 2 победи от 6 мача си представям някой да напише колко добре играем

На кои места очакваш да завършат при положение, че повечето са с двойно и тройно по-малки бюджети от нас? :oops: Ставаше въпрос, че си подбират по-добре играчите според възможностите, които имат. Докато при нас трансферните разочарования са много повече.

Интересно е да ми дадеш линк към бюджетите на футболните клубове у нас и в чужбина, дори и неофициален, защото постоянно се коментират бюджети, но аз колкото пъти съм тръгнал да търся нещо никога не съм намирал.

sinfen14
Контакти:

Мнениеот sinfen14 » 19 авг 2019 15:23

ikar написа:Доста често дъвчем темата за налагането на младите футболисти в отбора.Снощи гледах мач от френското първенство Рен - ПСЖ 2-1. В отбора на Рен играят доста млади момчета, но едно от тях особено изпъкваше това бе Eduardo Camavinga - онемях когато разбрах че е само на 16г. Това момче има не повече от 5-6изиграни мача при мъжете, но играе с такова самочувствие и такава лекота че човек си мисли че има 200професионални мача.Напълно изграден - футболист.Бе в основата на почти всяка атака на отбора е участваше активно във двете фази на игра.Тук вече идва съществената разлика със школите у нас - потенциала на треньорите работещи с деца и тяхната пълна изолация от съвременните тенденции в европейският футбол??????????Слабата селекция и тоталната липса на тренировките във фитнеса????Не правилното хранене и липса на режим???????????

Темата е изключително дълга и решението не е просто. Правиш това и това, и имаш юноша като тоя на Рен. Ми не. На първо, най-първо място е домашното възпитание. Когато детето не е научено на ред и дисциплина от семейството, как би се очаквало то да стане добър футболист. Само виж Здравко Димитров и Мартин Детелинов какви сторита качват в инстаграм и ще ти стане ясно що за "стока" са. Той Хубчев го каза за Здравко: "Има потенциал, но трябва да си промени мисленето". Това е. После вече идват съвсем базови неща като - уличен футбол, практикува ли се спорт в часовете по физически, мисли ли детето за нещо друго освен социални мрежи и видео игри и т.н. и т.н. Чак тогава вече идва периода, когато детето Х се записва в дадената футболна школа и тогава пък излизат други проблеми - тренировъчна база, терени, съблекални, екипировка, методика на хранене, методика на възстановяване, условия за фитнес, КАЧЕСТВО на треньорите, шуробаджанащина и прочие, и прочие.

Българските футболисти си мислят, че задълженията им стигат до там да отидат в уречения час на тренировка, да тренират 2 часа и след това всичко приключва. Идва ред на шиша баровете, инстаграм, дискотеките и курвите. Еми така никога няма да се получи.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 19 авг 2019 15:48

drvasko98 написа:
koisa написа:

Интересно е да ми дадеш линк към бюджетите на футболните клубове у нас и в чужбина, дори и неофициален, защото постоянно се коментират бюджети, но аз колкото пъти съм тръгнал да търся нещо никога не съм намирал.

Нещо друго не трябва ли да ти дам? Или ще продължаваш да се хващат за отделни неща и да издребняваш? Много добре знаеш, че в тези отбори заплатите са далеч по-малки. Да си чул или прочел Берое, Ботев, Локо Пд или Черно море да купят играч за 250-500 хил. евро?
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 19 авг 2019 16:23

Тук много се бъркат понятията от някои коментиращи. Домашното и футболното възпитание нямат почти нищо общо. Да не говорим пък за интелект. Ако имаше, един Стоичков, да речем, никога нямаше да иде в Барселона. А в момента в който отиде, дори нямаше завършено средно образование.
Известни са изцепките и на наши популярни футболисти в близкото и далечно минало, които не са били еталон за поведение в живота, но са били еталон за футболисти.
Все пак това е футболен отбор, а не пансион за благородни девици. И не разбирам стремежа да се избират някакви чехльовци, а не мъже с характер.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 авг 2019 17:53

ikar написа:Доста често дъвчем темата за налагането на младите футболисти в отбора.Снощи гледах мач от френското първенство Рен - ПСЖ 2-1. В отбора на Рен играят доста млади момчета, но едно от тях особено изпъкваше това бе Eduardo Camavinga - онемях когато разбрах че е само на 16г. Това момче има не повече от 5-6изиграни мача при мъжете, но играе с такова самочувствие и такава лекота че човек си мисли че има 200професионални мача.Напълно изграден - футболист.Бе в основата на почти всяка атака на отбора е участваше активно във двете фази на игра.Тук вече идва съществената разлика със школите у нас - потенциала на треньорите работещи с деца и тяхната пълна изолация от съвременните тенденции в европейският футбол??????????Слабата селекция и тоталната липса на тренировките във фитнеса????Не правилното хранене и липса на режим???????????

И е така, и не е така. На първо време е правилната работа и търпението. И дотук всъщност сравненията могат да приключат. :lol: Според мен търпение може да е достатъчно. Но ние имаме търпение към Белмонт, но не и към Юруков. Другото е... белите не могат ни да бегат ни да скачат. Аз пък гледах Париж - Сошо. Имаше 20 черни на терена. Все едно гледам NBA: скорост, мощ. То и не виждам един белчо въобще как може да се надиграва с такива. Иначе белия (или един, или двама бяха) беше вратар. Обикновено, ако имат някой по-бял е разиграващ халф. Общо взето на позиции, дето се мисли. :lol: Но са тренирани във Франция. Не знам защо гледаме чуждото и му се кефим, а нашето го отписваме без никакъв шанс. А Стаси - не само аз го мисля - не е крило.

Аз пък да попитам кой спря този път ръчната толкова рано. Обикновено това е октомври-ноември. Тази година обаче още от предното първенство. И защо играхме с "Ботев", ружите, Зенит и Дунав по един начин, а след това почнахме по друг. Още след продажбата на Мариани писах, че таковаха мамата на тоя отбор с това. Но всъщност, продажбата му беше предизвестена още с вземането на Мазуриньо (както е ясно и за Станислав). Не е само това причината. Няколко човека се питаха тук преди сезона как би играл този отбор, ако бъде натискан, му вкарат първи гол. Защото срещу словаците, "Ботев" и Дунав, това не се случи. Кой спука гумата?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 авг 2019 17:57

vvessel написа:Тук много се бъркат понятията от някои коментиращи. Домашното и футболното възпитание нямат почти нищо общо. Да не говорим пък за интелект. Ако имаше, един Стоичков, да речем, никога нямаше да иде в Барселона. А в момента в който отиде, дори нямаше завършено средно образование.
Известни са изцепките и на наши популярни футболисти в близкото и далечно минало, които не са били еталон за поведение в живота, но са били еталон за футболисти.
Все пак това е футболен отбор, а не пансион за благородни девици. И не разбирам стремежа да се избират някакви чехльовци, а не мъже с характер.

Бих привел и примера с Георги Христов - родители интелигенти, свирил на цигулка, слушал Металика вместо Шалга. Един такъв тих. Като го сравниш с хъса на терена на Гонзо...

Върни се в “Левски”