1914.1902 написа::lol:
С кои отбори игра примерно Реал Мадрид през 1960 и с кои през 2018, за да триумфира в ШЛ?
Едва днес разбирам, че е по-трудно да биеш Жонес Еш, Ница, Барселона и Айнтрахт, отколкото да продължиш в група с АПОЕЛ, Дортмунд, Тотнъм, а след това да отстраниш ПСЖ, Ювентус, Байерн и да биеш на финал Ливърпул.
Значи тъпо ми е и затова правя последен смислен отговор. От тук нататък (най-вероятно) бъзик и ташак с теб.
1. Много мразя такива мутри когато някой се хили глуповато очевидно нищо не разбиращ, но опитвайки се да покаже, че всичко разбира.
2. Проблема не е в това дали бъркаш. Просто спри, осмисли и тогава се включи, а не като някакво първобитно племе около 15 век подскачащи туземци на брега на непознатата континент отвъд океана. Така не ми се участва в дискусия. Някакви запалени огньове, някакви подскачащи туземци, общо взето елементарни натури, които с малко мъниста и скакъклца ще ги впечатля.
3. Казах ПРИ РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯ, а ти като типичен левскар взе да хващаш избрани и удобни за теб моменти. Неминуемо жребия е играл роля и преди и сега и има някои печелили срещу по-слаби съперници, пак и преди и сега. Не говоря за това и избрани моменти. Говоря за цялото, общото, не влияещо се от нищо друго, а само от формата.
Сега вече малко и да те халосам по главата умишлено ще се заям и по оста ЦСКА-Левски.
4. На мен като разсъдлив човек не ми трябва много да разбера кога е по-трудно. Когато ЦСКА е успявал или когато Левски е "успявал" (кавичките не са случайни, това което подуенци наричат успех и жив погром и побой). Тук си лесно разгадаем и като елементарен левскар ще възкликнеш "ами като нашето е резил какво е вашето дето дори не сте влезли в ШЛ". Отговарям (но последно с такива елементарни неща). Прочети по-горе. Когато еди кой си е успявал. Аз не твърдя, че в по-новото време ЦСКА е успявал. Мисля добре е уточнено кога.
5. Нахвърляните набързо от теб произволно и удобно избрани отбори изискват дисекция (а това излиза от темата на дискусията за формата на турнира). Реймс звучи смешно днес, но преди Реал да го бие на финала ако не се лъжа предната година финала за латинската или как беше там купа е между същите два отбора, а въпросната купа е най-близкия еквивалент (сблъсъци на най-силните европейски клубни отбори) преди създаването на КЕШ.
6. Ако увеличиш от още по-горе дадения от мен пример с шахматистите след от топ 10 до топ 100 и до топ 1000 турнира става още по-разплут, но в никакъв случай по-силен само защото по пътя на трофея ще минеш и през шест стотин седемдесет и осмия по сила. Тоест във футболния вариант може да има и предварителни групи на групите и това че Левски минава през тях не го прави никакъв значим отбор.
Ако имаше малко акъл щеше да знаеш две ясни неща, които не са много трудни.
1. ЦСКА ако играеше тогава при сегашния формат не би имал проблем да мине групите. Кво искаш да ми кажеш, че е чудо невиждано Ицо-Емо-Любо-Трифон-Лечков (тези които ни докараха четвъртото място, без пълнежа тряснат от любляни) да излязат от група очевидно с не чак толкова солидни отбори (освен ако жребия не те прасне с колос като водач на група) след като излизането от такава група води до попадане в не толкова страховитото топ 16 на Европа?
2. Проблема сега е друг и не е формата. Свързано е с нови правила извън футбола, но той също много се промени. Ако онези ЦСКА, Стяуа, Цървена (не и Левски-тук никога не е имало класа) имат същото качество като тогава въобще не им е проблемен сегашния формат..........ама ги няма златните топки, обувки не само при нас ами и при комшиите. Дори и да ги има те играят в други, западни отбори (Модрич няма как да е в Хайдук Сплит). Това неравновесие, породено от правила на ЕС, правила за богатите отбори, намеса на петродолари във футбола, развали играта и конкретно за дискусията направи трудна задачата ако нямаш пари. Сега от нищо стават нещата, например Ман Сити или ПСЖ, тогава не беше задължителене елемент паричния. Важен да, но не определящ. Сега е невъзможно без пари.
И проблема не е само икономическия от източните и западните икономики. Швеция, Австрия, Белгия, по-цивилизовани от южните народи, не хвърлящи пари за едно безумие с цената на всичко, също страдат. Днес няма как да имат успехи Андерлехт, Гьотеборг или Аустрия Виена.
Като всяко нещо и футбола има жизнен цикъл и най-сладката му част премина. Изроди се. Това обаче е друга тема на разговор и определено не ми се води с някой дивак грачещ само Левски, а с интерес и смислено ако се говори. Номер 14 или Дамянов евентуално по могат да ме разберат от вашите. Гледали са далеч по-смислени неща в лицето на Аспарухов или Панов отколкото ти в ШЛ.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.