Sstefanov написа:metodito написа:Не мисля, че "смешни" е уместен епитет за съперниците ни, особено в една игра, която макар и вече да изчезват феърплея, уважението и джентълменството са основополагащи принципи. А ако те са "смешни", в последните години, ние какви трябва да сме? Uber-смешни?
Ами да Юбер-смешни сме. Отново казвам - като гледам кой искаме да вземем, по добре да ни закриват! Като няма пари защо изобщо се мъчим ? Да ходим във селските групи, там поне няма след всяка победа да се афишира, че ще ставаме шампиони - а накрая да ядем хурката.
Не разбирам защо трябва да се драматизира?! Консолидирам се с Player относно това, че не е най-важното това. Спортното дружество има повече функции и стойност от това да е "машина за титли/пари". Ето, както и siin4ec посочи - клубът тренира 600-700 деца. Не знаех, че са толкова. От тея 600-700, 100-150 да ги държиш далеч от дрога и мързел, да им създадеш някакъв... идеал, да ги задържиш далеч от глупостите, значи клубът е изпълни една от функциите си. От тези 150, нека са 200, да станат футболисти 50-80, да промениш живота им към добро (а спорта е здраве), супер. И не е само това. Може да се говори доста.
Малко може да ти прозвучи алабалистично, но... аз обичам да правя сравнения, да слагам паралели, де ги няма... Подобно на България, и "Левски" е хванат в хватката на едни съсипители и безродници. Не знам кога ще стане по-добре, но знам, че и по-зле има, но... надявам се, че нещата ще си дойдат на мястото. Търпение. Има и други начини, не пасивни, но не знам колко са полезни...
Без купи и титли може, ние не сме фенове за това, но виж, ако "Левски" спре да помага на тези деца, примерно, тогава работата значи е дебела. Ако хората спрат да мислят за клуба и да го обичат, тогава още по-лошо. Дотогава, правим, каквото трябва, пък, то ще си покаже....
В спортно отношение мен ме притеснява друго. Наемниците. С наемници, "Левски" няма как да изкара своите нови герои, своя нов Гонзо, Наско, Топчо. Това обезличава този клуб. Вярвам, дано, че клубът може би намери своя нов Иванков. Твърде рано е да се каже, разбира се - за Кръстев. Даже и някой да е с потенциал да стане следващият, чието име се скандира, той си заминава, бива продаден. Бива низвергнат или бяга, заради отношение на ръководството. Почти няма играчи, на които да им пука за загубите, за лошата игра. Говорейки за наемници, не говоря само за чужденци. Един Прохазка е много повече левскар от един Костадинов, да речем. Сашко не е Дани Алвеш въобще, но на терена е куче. Бяга момчето, хвърля се, иска да бием! Лошото е, че имаме отгоре хора, които придават своята апатия и посредственост на футболистите. Няма борци, непримиренци. "А втори-трети няма значение". wtf? Аве, Митов, луд ли си къв си бе. И 16-ти да сме, ти трябва да със зъби и нокти да ни направиш 15-ти! Ставай и се махай! С другия отидохме във втората седмица, падаме, той се подсмихва, шегувка се. Падаме, като талпи, кучетата ни се смеят, той седи и се назландисва и ми обяснява как ние сме били като отбор от предградията, а видиш ли как шампиона бил Реал Мадрид. Аве.... Дева... Такъв Наско Сираков щеше да го изнесе със шутове от Герена. Той седи и се назландисва, че и с претенции. Ма тея двамата ли бяха САМО?