Левски: Трансферно лято (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот Player » 27 май 2017 22:07

Sstefanov написа:
metodito написа:Не мисля, че "смешни" е уместен епитет за съперниците ни, особено в една игра, която макар и вече да изчезват феърплея, уважението и джентълменството са основополагащи принципи. А ако те са "смешни", в последните години, ние какви трябва да сме? Uber-смешни?

Ами да Юбер-смешни сме. Отново казвам - като гледам кой искаме да вземем, по добре да ни закриват! Като няма пари защо изобщо се мъчим ? Да ходим във селските групи, там поне няма след всяка победа да се афишира, че ще ставаме шампиони - а накрая да ядем хурката.

В селските групи? Сериозно? Защо ли всички отбори които са под нас в класирането, не желаят да отидат там. Шансовете им за титла за много по-малки от нашите. Хората от Б група играят професионален футбол и се старая да не изпадат, а ние ще ходим, защото няколко години не сме ставали шампиони. Да изброявам ли солидни европейски отбори които нямат по-дълго време титли от нас, ама такава глупост няма да им мине през главата на феновете им. Някакви тенекии не са смисъла на футболния ни клуб. Разочароващо е като се пропускат толкова години, но не това е най-важното в идеята "Левски".

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 27 май 2017 22:49

metodito написа:
един пролетен полусезон и части от два есенни

Изгубих се, човек. Това е
по-малко от 1 календарна година

Би ли ми обяснил как от есен до есен има по-малко от година.
Двете години или двата сезона всъщност са по-малко от 1 календарна година, включваща един пролетен полусезон и части от два есенни.

Вчера не съм прекалявал с алкохола, обаче не мога да зацепя.
Изображение
Две години са си две години. 730 дни, 17500 часа, 104 седмици,... както ги кажеш, все са си две години.

Отново се извинявам за недостатъчно ясните коментари! С удоволствие ще изпълня задължението си да поясня. В Северното полукълбо, където се намира България сезонът есен започва на 23-ти септември и завършва на 21-ви декември. В някои източници се дават дати, които се различават с 1-2 дни. Обобщено, когато не е необходима изключителна прецизност с достатъчна за практиката точност може да се приеме, че есента започва от от периода 21-ви септември-23-ти септември и завършва на 21-ви декември-23-ти декември. Ако все пак държиш на по-голяма прецизност би могъл да потърсиш информация конкретно за есента на 2015 г. и 2016 г. от специализирани институции, например обсерваториите. Между другото доколкото знам една от реномираните български обсерватории е тази в Стара Загора. От тях може да поискаш и допълнителна информация за футболиста Мапуку. Но би било добре да я публикуваш да я прочетеш. Без ни най-малко да подлагам на съмнение коректността старозагорските източници на информация.
Да преминем към пояснения и пресмятания.
Първо отново констатирам аритметични неточности. Без да оспорвам верността на твърдението, че две години са си две години.
Ако едно събитие започне на определена дата от есента на дадена година и завърши на по-ранна дата през есента на следващата година, то продължителността на периода е по-малка от 365 (при високосна година 366) дни, респ. по-малка от една календарна година.
Примери: 26.09.2015-23.09.2016; 20.12.2015-25.09.2016; 21.10.2015-01.10.2016.
За точното пресмятане на продължителността на периодите в дни са необходими знания за извършване на аритметичното действие събиране на едноцифрени, двуцифрени и трицифрени числа и продължителността на месеците. Биха могли да бъдат полезни аритметичните действия изваждане и умножение, използването на календари за 2015 г. и 2016 г., пръчици, десетично сметало, калкулатор, последователно броене на дните между две дати в календарите, изправяне и свиване пръстите на едната или на двете ръце и други помощни методи и пособия.
Набраният за прегледност с удебелен текст трети примерен период е периодът между първият официален мач на Wadi Degla FC (отборът в който премина Жуниор Мапуку след като "избяга" от "Берое") от есенния дял на първенството 2015-2016 в Египет и датата, когато е привлечен отново в "Берое" като свободен агент.
Чрез посочените по-горе методи и пособия може лесно да се изчисли точната продължителност. Според мен само поглед върху началната и крайната дата е достатъчен да се установи, че максимално възможният игрови период е по-малък от 1 календарна година. Би било коректно да се спомене, че Мапуку преминава от "Берое" в Wadi Degla FC като свободен агент на 03.09.2015, а от Wadi Degla FC в турския отбор Bandirmaspor на 26.07.2016 г. отново като свободен агенг. Като свободен агент е освободен и от Bandirmaspor на 29.08.2016 г. Първият му мач след като се завръща в "Берое" е на 16.10.2016 срещу "Ботев", завършил 3:4, сменен е в 89 минута, получава жълт картон и отбелязва три гола.
П.П. Като дилетант само си позволявам да допусна, че причината за някои неточности не е в алкохола.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 27 май 2017 23:10

koisa написа:...
Някой беше споменал, че сме придобили манталитет на средняк и това е точно така. Както в клуба, така и сред феновете.

Аз го споменавам от няколко години. Няколко пъти повтарям сентенцията, че силните отбори броят титли, купи и силно представяне в ЕКТ, а средняците, посредствените и слабите броят победи или равни мачове срещу силните.
След слаб мач силните отбори правят анализ и предприемат корекции, след които следват поредица от силни успешни мачове. Средняците, посредствените и слабите обявяват, че се случва на всеки, всеки може да загуби, животът продължава и т.н. и търсят оправдание в съдии, тактика на съперника, лош терен и т.н.
Да ви е познато от форумите? На мен да.
Наскоро Павел Панов си позволи да напправи асоциации със загубен мач срещу "Реал" Мадрид на "Герена". Доста хора не го разбраха. Те продължават да изтъкват как в София не сме победили "Монтана", "Локомотив" ГО и "Дунав" защото съдията не е отсъдил дузпа в наша полза.
Забележка: Разсъжденията ми за силни и слаби отбори се отнасят за България.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 28 май 2017 06:36

metodito написа:Не мисля, че "смешни" е уместен епитет за съперниците ни, особено в една игра, която макар и вече да изчезват феърплея, уважението и джентълменството са основополагащи принципи. А ако те са "смешни", в последните години, ние какви трябва да сме? Uber-смешни?

Поздравления за призива за уважение и неизползване на обидни и иронични епитети и изрази към спортните съперници.
Наистина не само, че не е коректно, дори е нелогично, а и действа с обратна сила да се наричат футболисти и други отбори дърво, смешни, жалки, отборчета, банда дървари, еднодневки и т.н. Особено когато обект на обидите и подигравките са известни и доказали се футболисти, напр. основен нападател и голмайстор на световния шампион и на един от най-силните клубове в света, или отбори, които са постигнали и постигат по-големи успехи от любимия отбор.
П.П. Какво означава "Uber-смешни"?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 май 2017 08:04

Sstefanov написа:

Ами да Юбер-смешни сме. Отново казвам - като гледам кой искаме да вземем, по добре да ни закриват! Като няма пари защо изобщо се мъчим ? Да ходим във селските групи, там поне няма след всяка победа да се афишира, че ще ставаме шампиони - а накрая да ядем хурката.

Не разбирам защо трябва да се драматизира?! Консолидирам се с Player относно това, че не е най-важното това. Спортното дружество има повече функции и стойност от това да е "машина за титли/пари". Ето, както и siin4ec посочи - клубът тренира 600-700 деца. Не знаех, че са толкова. От тея 600-700, 100-150 да ги държиш далеч от дрога и мързел, да им създадеш някакъв... идеал, да ги задържиш далеч от глупостите, значи клубът е изпълни една от функциите си. От тези 150, нека са 200, да станат футболисти 50-80, да промениш живота им към добро (а спорта е здраве), супер. И не е само това. Може да се говори доста.

Малко може да ти прозвучи алабалистично, но... аз обичам да правя сравнения, да слагам паралели, де ги няма... Подобно на България, и "Левски" е хванат в хватката на едни съсипители и безродници. Не знам кога ще стане по-добре, но знам, че и по-зле има, но... надявам се, че нещата ще си дойдат на мястото. Търпение. Има и други начини, не пасивни, но не знам колко са полезни...

Без купи и титли може, ние не сме фенове за това, но виж, ако "Левски" спре да помага на тези деца, примерно, тогава работата значи е дебела. Ако хората спрат да мислят за клуба и да го обичат, тогава още по-лошо. Дотогава, правим, каквото трябва, пък, то ще си покаже....

В спортно отношение мен ме притеснява друго. Наемниците. С наемници, "Левски" няма как да изкара своите нови герои, своя нов Гонзо, Наско, Топчо. Това обезличава този клуб. Вярвам, дано, че клубът може би намери своя нов Иванков. Твърде рано е да се каже, разбира се - за Кръстев. Даже и някой да е с потенциал да стане следващият, чието име се скандира, той си заминава, бива продаден. Бива низвергнат или бяга, заради отношение на ръководството. Почти няма играчи, на които да им пука за загубите, за лошата игра. Говорейки за наемници, не говоря само за чужденци. Един Прохазка е много повече левскар от един Костадинов, да речем. Сашко не е Дани Алвеш въобще, но на терена е куче. Бяга момчето, хвърля се, иска да бием! Лошото е, че имаме отгоре хора, които придават своята апатия и посредственост на футболистите. Няма борци, непримиренци. "А втори-трети няма значение". wtf? Аве, Митов, луд ли си къв си бе. И 16-ти да сме, ти трябва да със зъби и нокти да ни направиш 15-ти! Ставай и се махай! С другия отидохме във втората седмица, падаме, той се подсмихва, шегувка се. Падаме, като талпи, кучетата ни се смеят, той седи и се назландисва и ми обяснява как ние сме били като отбор от предградията, а видиш ли как шампиона бил Реал Мадрид. Аве.... Дева... Такъв Наско Сираков щеше да го изнесе със шутове от Герена. Той седи и се назландисва, че и с претенции. Ма тея двамата ли бяха САМО?
Последна промяна от metodito на 28 май 2017 08:40, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 май 2017 08:09

Живко6461 написа:... Би било коректно да се спомене, че Мапуку преминава от "Берое" в Wadi Degla FC като свободен агент на 03.09.2015, а от Wadi Degla FC в турския отбор Bandirmaspor на 26.07.2016 г. отново като свободен агенг. Като свободен агент е освободен и от Bandirmaspor на 29.08.2016 г. Първият му мач след като се завръща в "Берое" е на16.10.2016 срещу "Ботев", завършил 3:4, сменен е в 89 минута, получава жълт картон и отбелязва три гола.
П.П. Като дилетант само си позволявам да допусна, че причината за някои неточности не е в алкохола.

Да, така съм съгласен, не са две години. Стискаме си ръцете на година и два месеца и имаме сделка.

П.С. Uber - "над, свръх".

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 28 май 2017 09:46

metodito написа:
Живко6461 написа:... Би било коректно да се спомене, че Мапуку преминава от "Берое" в Wadi Degla FC като свободен агент на 03.09.2015, а от Wadi Degla FC в турския отбор Bandirmaspor на 26.07.2016 г. отново като свободен агенг. Като свободен агент е освободен и от Bandirmaspor на 29.08.2016 г. Първият му мач след като се завръща в "Берое" е на16.10.2016 срещу "Ботев", завършил 3:4, сменен е в 89 минута, получава жълт картон и отбелязва три гола.

Да, така съм съгласен, не са две години. Стискаме си ръцете на година и два месеца и имаме сделка.

П.С. Uber - "над, свръх".

Аз не виждам повод да не си стискаме ръцете. Но защо ми предлагаш сделка, основаваща се на неправилно извършени аритметични действия. Реалният игрови период на Мапуку за полусезоните Есен'2015 и Есен' 016 в чужбина е по-малък от една година. Както и броят на часошете, съдържащи се в две календарни години, е различен от пресметнатия от теб.
П.С. Предполагах, по-точно бях сигурен какво имаш предвид под Uber-смешни. Но си изписал неправилно немската дума. Която пък защо ли я използваш? А смесеното словосъчетание? Нали не е заради тирето? :) :) :) Извинявам се, ако те засягам с шегата!
Нямам претенции да съм изявен патриот. Дори много често критикувам установените ред и правила в България, както и прилагането им. Не съм и строг радетел за чистотата на българския език и недопускането на чуждици. Но защо трябва да използваме точно чуждици, когато има отдавна утвърдени и подходящи български думи и изрази.
Между другото и този форум се чете от много живеещи в немскоезични страни. Не само българи. Много често представителите на други нации поставят в неловко положение събеседниците си българи с въпроси, близки по смисъл до въпроса и последващите въпроси, които аз зададох.
Владеенето на чужди езици е сериозно предимство за съответната личност и гаранция за определено високо на тази личност. Но неуместното им използване понякога създава и по-различни впечатления.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 май 2017 10:06

Мисля, че лекинко прекаляваш с пунктоалността. Извинявай, че нямам умлаут. Следващият път ще си инстална шрифт с умлаут. :lol:

Но неуместното им използване понякога създава и по-различни впечатления.

Засрамен от поведението си и незнанието си, се оттеглям да самобичувам своята unter-особа.
Извинявам се, ако те засягам с шегата!

Не, че схванах...
Последна промяна от metodito на 28 май 2017 10:19, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 28 май 2017 10:14

Нападателят на Ботев (Пловдив) Омар Косоко е предизвикал интереса на Левски, пише “Тема:Спорт”. Той е хванал окото на хора от спортно-техническия щаб на “сините” и името му ще бъде обсъждано за лятната селекция.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 май 2017 10:22

А, ние ще налагаме юноши, ще вземаме българи. Дева крадците нещастни. Ненаядоха се с тези комисионни! :evil:

Върни се в “Левски”