wilge написа:ЗА ПРЪВ ПЪТ
Сложих това заглавие тъй като много неща се случиха за пръв път. Най- напред несъмнено е откриването на новия сектор. Едно бижу на български стадион. За пръв път в България има съоръжение с европейско измерение. До тук положителното. Сега отрицателното. За пръв път старши треньорът на Левски сравни клуба ни с Райо Валекано- не борещ се за нищо и никога нищо не постигнал испански слабак. Не за пръв път любимия ми отбор показва посредствена, безидейна и безрезултатна игра, изпълнена с безсмислени физически сблъсъци. Но за пръв път треньорът на любимия ми отбор беше усмихнат и доволен след такава игра. Във вековното си съществуване пред Левски винаги са поставяни едни същи цели: титла и купа. Не винаги са го постигали, но изходната точка винаги е била една. За пръв път се намериха треньор и ДИРЕКтор, които предварително се предадоха и развяха бялото знаме предварително. Как да се формира шампионски дух в подрастващите, когато от малки им се втълпява че са втора категория. Много ми е неприятно, но ще дам пример с онези. От първият до последния човек се държат сякаш са шампиони, въпреки че играят в селските групи. Манталитетът им не се е променил, за това има невероятна еуфория и настроение в играта им. Направиха за смях най- защитаващия се отбор в А група, и то в два мача. В нашия отбор освен Краев и Орачев левскари няма. Всички останали играят за пари (без тях не може) и изобщо не знаят какво значи Левски. Но на тези момчета още не им намериха място на терена, където са най- добри и полезни, а само ги лашкат на различни позиции. Когато те използват за пълнеж само ти свалят самочувствието и ти смъкват класата. За това вместо да си вдигнат класата свалиха нивото си. Вървим по пътя на делиорманци, без собствени кадри, само с наемници. Но по този път се върви с много пари. Ние нямаме. Значи трябва да вървим по пътя на Аякс, Звезда, Литекс. За пръв път треньор на Левски търси победата (дали?) като извади офанзивен футболист и пусна дефанзивен. За пръв път великата синя публика се забавляваше от душа и сърце въпреки безличната и постна продукция на терена. За пръв път хората коментираха повече сектора, отколкото играта. Не е нормално от добра машина да излиза калпава продукцията. Време е да се сменят майсторите. И двамата.
Разбирам болката ти. Но хайде да слезнем на земята. Играхме срещу отбор,който реално на всеки един пост има като индивидуалност по-добър-футболист от който ние имаме на същия пост. Примерно за Сисиньо броиха 3.4 млн евро, за Кафу -2,5 млн евро , за Натаниел малко по-малко, за Кешеру- 1 млн за 1 година. Ами то само за двама техни футболсти са платени повече отколкото ни е нас годишния бюджет. На терена не играе името на отбора,а играчите.
Ако мислиш,че аз искам по-малко от теб Левски да излезе с Христов и Аденидже като нападатели, а по крилата Нар и Менголо, се лъжеш. Но ако излезнехме с такава атакуваща формация най-вероятно щяхме да загубим тежко.
Иначе преди доста време писах в този форум,ако някой може да пососчи клуб,който се издържа от успешно от създаване и продажба на собствени кадри в дългосрочен план, да подсочи такъв -аз не се сещам. Добре си посочил Аякс, Цървена Звезда, Литекс, бих добавил и Партизан,Динамо(З)( с известни уговорки),Хайдук(Сплит)- да се сещаш за някакви успехи на тези отбори. Или общо взето повечето от тези отбори висят с огромни задължения и май са в практически фалит..
За мен всеки играч ,който е с екипа на Левски е левскар,няма значение дали е наш юноша или не. Би ли казал че Прохазка, Костадинов,Ал.Ем.Александров играят с по-малко желание и раздаване от нашите юноши?