БФС отваря път на Левски за евротурнирите

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

heckler
Контакти:

Re: БФС отваря път на Левски за евротурнирите

Мнениеот heckler » 14 апр 2010 12:51

FCBeroe1916 написа:Всъщност,няма начин БФС да не ни даде лиценз,след като нямаме задължения и всичко е изрядно,но дори и да не стигнем финала за Купата,другите отбори няма да получат лиценз,сигурно,което дава право на полуфиналиста да участва,а не този,който е 4-ти в Първенството...
А към Левскарите,доволни ли ще сте от такова участи в Европа,НЕЗАСЛУЖЕНО ?

А бе, не мога да ви разбера... Кой ви каза, че Левски ще е 4-ти?

heckler
Контакти:

Мнениеот heckler » 14 апр 2010 12:53

orgi написа:значи според мен локо сф ще рухне следващите два мача.цска става 2ри а левски 3ти!

Трудно постижимо... Локото пролетта винаги вдига оборотите...

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 14 апр 2010 12:56

по принцип съм против да има три еднакви теми за по-малко от един ден, но ако някой има предусещане за БГ-шашмалогии и антифеър плей, нямам нищо против и всеки ден да се пуска нов линк

Носителят на купата на България "можело да не играе" в ЛЕ
gong/viewtopic.php?f=34&t=45029

Ще даде ли БФС лиценз на някой от 4-те отбора за купата?
gong/viewtopic.php?f=34&t=45099&start=0

Потребителски аватар
moni74
Контакти:

Мнениеот moni74 » 14 апр 2010 12:58

Аз пък днес чух, че ако Берое легне на Левски, ще им дадат безплатно да играят на Герена за ЛЕ.
От Литекс и Черноморец им искат към 70000лв наем на мач - това е ненормално. Така ще са на далавера да легнат.
„ Армейският спортен клуб беше и остава носител на комунистическият морал и един от символите на успеха на комунизма и Народната власт. “

в. Земя 1992,интервю с ген. Добри Джуров.“

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 14 апр 2010 12:59

Защо коментирате, като не знаете правилата на УЕФА? Там ясно е записано, че отбор от Купата играе в евротурнирите. Какво 4-о място, какви 5 лева? Добре, използвахте темата отново да докажете, че в БЪЛГАРИЯ ИМА ДВА ОТБОРА - ЛЕВСКИ И АНТИЛЕВСКИ, но все пак има наредби, четете ги.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
moni74
Контакти:

Мнениеот moni74 » 14 апр 2010 12:59

А на мен не ми пука как Левски стига до Европа - искам само да бият както преди години.
„ Армейският спортен клуб беше и остава носител на комунистическият морал и един от символите на успеха на комунизма и Народната власт. “

в. Земя 1992,интервю с ген. Добри Джуров.“

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 14 апр 2010 13:01

А най-жалкото е, че феновете на Берое ще си мълчат като женски полови органи, ако ЦСКА все пак се промъкне като 4-и отбор. Но ако е Левски, ще изпаднат в истерия :) :) :)
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

пелинат

Мнениеот пелинат » 14 апр 2010 13:08

Кръстев: Може да има прецедент, ако отборът, спечелил Купата, не вземе лиценз
Веско Вълчев / 12 април 2010 22:13 Размер на шрифта: T- | T | T+
© Gong.bg Още по темата:Красин Кръстев: Положението с Българска армия е трагично
Шефът на лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев сподели, че най-вероятно, ако отборът – носител на Купата на България, не успее да вземе лиценз за УЕФА, в Европа ще играе тим от първенството.

„За лицензиране се говори вече 6-7 година и това е главно за добро. Тази система е направена, за да подпомага в развитието на футболните клубове, както се казва да организират своите финанси, структури и да правят бизнес. За съжаление, все още не всички във футболните клубове го приемат като помощ, за тях това е досадно задължение, за да играят в Европа или в първенството на страната. Ако те спазват тези неща, ако си подредят къщата, няма да имат проблеми. Може би след случая с ЦСКА преди две години, много от клубовете разбраха, че няма ‘лабаво”, сподели Красин Кръстев в предаването Голлиния по Дарик радио.

Шефът на лицензионната комисия набеляза и някои от основните проблеми в отборите: „Базата, която е с неясен статут, а много от клубовете нямат и база. Неясната структура в самия клуб. Някои от клубовете са поставени обратна пирамида, а не правилна - не се гледа отдолу, защото когато няма отдолу футболисти, които да идват, няма кой да попълни първия отбор. И разбира се, финансирането е проблем, особено сега във време на криза. УЕФА много пъти казва, кадрите и базата правят един клуб. Доста са отборите, които се мъчат да направят неща са – Черноморец, Черно море, Литекс, особено за ДЮШ, Левски са много добре поставени. Полуфиналите на Купа България много добре работят – Калиакра Каварна, например. Хората си помагат взаимно, питат. Чавдар Етрополе се развива много добре. Спортист Своге, независимо, че са на незавидно място в А група. Не винаги се получава от първата година, но когато се работи – има резултати.”

Красин Кръстев даде да се разбере, че все още е рано да се прогнозира кой от отборите няма да може да вземе лиценз за Европа.

„Опасност да не получат лиценз има всеки, който си е подал документите за участие в Европа. Повечето отбори, подали документи са от А група, за съжаление. Берое са си подали също за Европа, но се предвижда, че има клубове в последния момент могат да се включат в спортните показатели и има една процедура „екстремно лицензиране”, но решението се взима от УЕФА, а не от нас, ние само подготвяме документите. Ако УЕФА каже „не”, най-вероятно ще се вземе отбор от първенството. Надявам се да не се стигне до там. Но в крайна сметка, решението е на УЕФА.”

На въпрос, какво ще се случи, ако носителят на Купата не успее да вземе лиценз за Европа, специалистът в тази област каза, че това ще е прецедент и най-вероятно ще бъде взет тим от първенството.

„Лично аз не искам да коментирам случая с Ботев. Лично аз съжалявам много за това, не мисля, че само президентът е виновен, има много причини. Има време, може отборът да се възроди.”

„Рано е да се каже за отбори, които няма да получат лиценз, защото сега се проверят най-важните документи. Това са финансите. Най-обмени са документите, а УЕФА държи много на прозрачността. Прави се един допълнителен одит, независимо дали става въпрос за лиценз за А група, или за УЕФА. Проверяват се балансите, таблиците и едва след това може да се каже има ли проблем или не”, уточни Красин Кръстев.

Той назова и датите, на които отборите трябва да изчистили всичките си задължения, за да играят в Европа или във вътрешното първенство. До 31 март това трябва да са тимовете, подали документи за лицензиране за УЕФА, а до 30 април за шампионата ни.

„УЕФА за първа година дава възможност на себе си директно да инспектира клубовете. УЕФА може да вдигне телефона, дори и на Велбъжд Кюстендил и да каже пригответе си документите, идваме да ви инспектираме. Без да минава през нас това”, добави още Кръстев.
Това е изказването на председателя на лицензионната комисия по Гонг.Така,че не обвинявайте журналистите.Забележете и думите-Левски е добре поставен!!!Да си зададем въпроса от кого.

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 14 апр 2010 13:12

Айде...Последователите и съмишлениците на ГА пак изпълзяха... ЗАПОЧНА СЕ...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
nickkolev
Контакти:

Мнениеот nickkolev » 14 апр 2010 13:25

Полуфиналистите с изрядни лицензи, въпреки глупостите във вестниците на двата гранда

Левски и ЦСКА нямат никакъв шанс да се класират административно за евротурнирите, за сметка на носителя на купата на България, научи Sportline.bg от свои източници в лицензионната комисия. Днес вестниците на двата гранда лансираха подобни пъклени замисли, но в БФС не виждат причина да им угодят. Документите на четирите полуфиналиста Берое, Калиакра, Чавдар (Етрополе) и Поморие са изрядни повече от тези на затъналите в дългове Левски и ЦСКА, съобщиха от "Иван Асен". Причината да се появи подобен слух е пропускът на карето отличници в турнира за купата да заявят лиценз и за УЕФА. Те обаче са се възпозлвали от предоставения им от БФС срок да сторят това до 20-и април, така че няма да има проблем носителят на купата да играе в Европа за сметка на Левски или ЦСКА.

Берое например вече се стяга за Европа, като заяви за мачовете си там стадионът в Ловеч

Върни се в “Левски”