efbet Лига: Левски (София) - Арда (Кърджали), Събота от 20:00 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Re: efbet Лига: Левски (София) - Арда (Кърджали), Събота от 20:00 ч.

Мнениеот wilge » 24 апр 2025 10:49

tmanolov написа:
Странджата написа:На зла круша - дълъг прът е разбираемо, но мисля, че си си изградил образ на можещ и знаещ човек. А - за мене поне, хулният език е профанация, която противоречи на твоята същност. Даже и да е съзвучен с думите на тези, които визираш, така се принизяваш до тях. Но то и Ботев е писал - а вий, вий сте идиоти - така че не си сам :)

Сигурно си прав, но винаги съм държал да се изразявам коректно и в пълнота, без недомлъвки, където е възможно. Често срещу мен има пълни дилетанти с образУвание от топспорт и подобните им. Отлично знам, че каквото и да кажа или напиша, трудно, дори невъзможно ще променя мнението на бъдещите сини припоци. А ги наричам така, за да се стреснат поне малко от безметежния си сън, точно както нашите възрожденци (да не се бъркат с настоящите копейки) са наричали роби хора с по 2 ката къщи и частна собственост. Мисля, че съм ясен, нали?

Хора, това е форум и неписано правило гласи, че всеки може да изразява мнението си свободно. Обувката стяга другаде. Хулният език, първосигналните реакции са плод на образователната ни система. В училищата на милата ни родина децата не се учат да мислят и разсъждават по темата, а да научат материала. Мой приятел, който живее на Запад, разказва, че битката при Ватерлоо се изучава не като факти, а като разсъждения по военната стратегия на воюващите страни. Голяма част от съфорумниците нямат понятие от футболна стратегия и тактика, защото са учили други науки (ако изобщо са учили). Затова когато нещо не им харесва веднага се нахвърлят с обидни думи. Не им се сърди. Те не са виновни защото не са научени първо да мислят, после да се изразяват. Реакцията им е плод на типичното за българите стадно чувство и на силното им желание да „пеят в хора“.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 24 апр 2025 17:20

Псувните и ругатните не са позволени, така че известна несвобода има. Друг е въпросът дали само лексиката, а и стилистиката не са обидни. Прав си, че обидата е оръжието на слабия и недоучения. Но не можеш да очакваш самоанализ на изразяването, когато в училище се учи само граматика, а не се изучава и усъвършенства речевата практика.
Помня как един бразилец, който явно се обучаваше от ИЧС по техните програми ( преди това проглушиха ушите с това, че са осигурили лектори по български), на въпроса до къде е стигнал с езика, той каза - ами сега сме на трето спрежение. Да се коментира е излишно!

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 24 апр 2025 20:48

Арда между другото не играят толкова лош футбол. Шокиращо за мен, защото съм останал с представите, че Тунчев е по-страхлив треньор, но явно не. Започнаха по-трудно сякаш, но намериха някакъв ритъм, уцелиха и играчи. По крилата са опасни. Тоя Светослав Ковачев винаги съм го харесвал и съм се надявал да е в Левски.
Та, срещу такива отбори, дето им се играе футбол повече ни върви, но да видим. На контра може да ни изненадат много, имат много скорост.

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 24 апр 2025 22:09

Bog_Puyol написа:Вас повече трябва да ви интересува Лудогорец да вземе Купата, за да намажете с ЛЕ. От второто място няма кой да ви мръдне, щото другите са зле. И Арда също след големите победи се осра във Враца...А класиране за ЛЕ гарантира минимум 4 мача в евротурнирите.

Тук си на 100% прав, обаче имайки предвид какво сътвориха Лудогорец миналата година за купата, с което Левски излетя от баража, съответно и от Европа, нямаме особени надежди към зеления отбор ( с основание) :D
CHELSEA

Потребителски аватар
glarus_ds
Контакти:

Мнениеот glarus_ds » 24 апр 2025 22:12

koisa написа:
Bog_Puyol написа:Вас повече трябва да ви интересува Лудогорец да вземе Купата, за да намажете с ЛЕ. От второто място няма кой да ви мръдне, щото другите са зле. И Арда също след големите победи се осра във Враца...А класиране за ЛЕ гарантира минимум 4 мача в евротурнирите.

Изобщо не трябва да се надяваме Лудогорец да вземе купата. Тя е последен шанс на скъпата безтирейска селекция да участва в Европа. Всичко зависи как ще го решат Домуса и Папазки.

Защо да е последен шанс, при положение, че безпроблемно могат да си завършат 5-ти и да си вземат баража
CHELSEA

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 25 апр 2025 08:28

А ако Лудогорец вземат купата, финалиста играе ли в ЕКТ или не?

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 25 апр 2025 08:41

Serafim написа:А ако Лудогорец вземат купата, финалиста играе ли в ЕКТ или не?

Не.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 25 апр 2025 13:29

glarus_ds написа:Защо да е последен шанс, при положение, че безпроблемно могат да си завършат 5-ти и да си вземат баража

Колкото през миналата година си взеха безпроблемно баража вероятно?! Та те сбирщайна на Крумовград не могат да бият...
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Aronaks
Контакти:

Мнениеот Aronaks » 25 апр 2025 15:35

koisa написа:
glarus_ds написа:Защо да е последен шанс, при положение, че безпроблемно могат да си завършат 5-ти и да си вземат баража

Колкото през миналата година си взеха безпроблемно баража вероятно?! Та те сбирщайна на Крумовград не могат да бият...

Но биха безпроблемно Черно море, което ни обърна на Герена. Каква футболна драма.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 апр 2025 23:16

Bog_Puyol написа:Ботев Пловдив и Цура 2016 са различен тип и ниво дразнители, така че бъди сигурен за тоя финал, че няма да е като оня срещу канарчетата миналия сезон. :geek:

Миналата година на финала пуснах накрая тивито, но като видях, че Тошко Неделев е вече на терена, игнорирах последните минути.

Върни се в “Левски”