tmanolov написа:Странджата написа:На зла круша - дълъг прът е разбираемо, но мисля, че си си изградил образ на можещ и знаещ човек. А - за мене поне, хулният език е профанация, която противоречи на твоята същност. Даже и да е съзвучен с думите на тези, които визираш, така се принизяваш до тях. Но то и Ботев е писал - а вий, вий сте идиоти - така че не си сам :)
Сигурно си прав, но винаги съм държал да се изразявам коректно и в пълнота, без недомлъвки, където е възможно. Често срещу мен има пълни дилетанти с образУвание от топспорт и подобните им. Отлично знам, че каквото и да кажа или напиша, трудно, дори невъзможно ще променя мнението на бъдещите сини припоци. А ги наричам така, за да се стреснат поне малко от безметежния си сън, точно както нашите възрожденци (да не се бъркат с настоящите копейки) са наричали роби хора с по 2 ката къщи и частна собственост. Мисля, че съм ясен, нали?
Хора, това е форум и неписано правило гласи, че всеки може да изразява мнението си свободно. Обувката стяга другаде. Хулният език, първосигналните реакции са плод на образователната ни система. В училищата на милата ни родина децата не се учат да мислят и разсъждават по темата, а да научат материала. Мой приятел, който живее на Запад, разказва, че битката при Ватерлоо се изучава не като факти, а като разсъждения по военната стратегия на воюващите страни. Голяма част от съфорумниците нямат понятие от футболна стратегия и тактика, защото са учили други науки (ако изобщо са учили). Затова когато нещо не им харесва веднага се нахвърлят с обидни думи. Не им се сърди. Те не са виновни защото не са научени първо да мислят, после да се изразяват. Реакцията им е плод на типичното за българите стадно чувство и на силното им желание да „пеят в хора“.