Въпросът е: Може ли Левски да се издържа от феновете? Всъщност, може да търсим отговорите в другия гранд, при който ножът не само опря до кокала, но даже го преряза и уби така и така изхабеното комунистическо тяло. Без да се заяждам, бих попитал феновете на ЦСКА следното:
- Всъщност осъзнавате ли защо фалира отбора?
- Лупи ли го фалира? Само в него ли е вината?
- Имате ли и вие вина? Преди фалита, правехте ли достатъчно оборот на клуба?
- Може ли в пазарна икономика да съществува фирма без клиенти, а само с фенове, които си седят у тях и годишният им принос за клуба е 0 до 10 лв.?
- След фалита, промени ли се нещо в мисленето ви?
- Започнахте ли да генерирате повече оборот за отбора на гг чрез купуване на билети и фен-артикули? Ако не, какво точно научихте от горчивия опит?
Това са риторични въпроси, защото всички знаем, че нищо не е научено, на стадиона не се ходи, артикули не се купуват, намират се извинения, мрънка се срещу президент, директори, футболисти.
Сега към Левски - ние по-различни ли сме? Кажете си го с ръка на сърцето. Колко ни е средната посещаемост? 2-3-4 хиляди? ОК, след мача в събота може да скочи на 5! Уау! Колко оборот има от фен-артикули? Колко от нас вкарват в клуба поне по 100 лв на година? Е, тук във футболните форуми сигурно има 20 от 100 човека, които го правят, но как е извън фенските среди? Средната класа какво предпочита - да даде 100 лв за фанелка, или да си намери оправдание, че няма асортимент от артикули, и да даде 1000 лв за айфон, 100 лв на уикенд за нарга и бар, 150 за ново (4-то) якенце, 300 за онлайн шопинг, 500 за спа уикенд, 500 за уикенд на Гърция, 1000 за Великден в Австрия, плазма за 1500 лв, и т.н. Пичове, ако Левски е последна дупка на кавала и ваш последен приоритет, най-естественото нещо е да фалира.
ФБ-страницата Levski - Sofia Fans има 404 260 харесвания. Е, половината да дават по 100 лв на година (4-5 посетени домакинства и 1-2 дребни артикула или просто една фанелка), то в клуба биха влизали 20 000 000 лв на година! Но не, наргата е по-важна. ОК, тогава Левски ще фалира. Нищо по-нормално.
Момента настъпи! За да избегнем най-нормалното (фалит), трябва да сме ненормално активни. Моментът другата седмица е добър! 15 000 левскара, и след това поне по 5 000 на домакинство. Ножът опря до кокала.
Ако не искате тире, стадионът ви зове!
За Левски, Истината, Свободата! 15:02 | 14:45 часа
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- Болен Левскар
- Контакти:
Re: За Левски, Истината, Свободата! 15:02 | 14:45 часа
TristaNNN написа:wilge написа:vlong написа:... Инвазия в синьо на стадиона, абонаментни карти, продажба на оригинални артикули (да се направи всичко възможно за пресичане продажбата на реплики по сергии и пазари), увеличаване на асортимента на стоките със символ на Левски. Работата им е да търсят начини. .... [/b]
Ми то имаше такива стъпки - на артикулите имаше разни лъскави стикерчета като знак за оригиналност, които пък можеше да се проверяват в едно мобилно приложение. Тези, както и други стъпки, ги предприе тогавашния маркетингов директор Тодор Минев.
Тогава в магазина имаше и малки календарчета, даже и обикновени нормални ключодържатели, представяш ли си. Щото вече няма дори и такива традиционни дреболии. Да не говорим колко различни модели и моделчета имаше само при обикновените фенски тениски и блузки.
Ама не трябвало феновете да имат нищо общо с магазина - добре, така да бъде. Ей го маркетинга на ПФК-то без феновете - гол магазин с еднотипни и много скъпи дрехи на "Найк", основно от официалната и тренировъчната екипировка, липса на нови и свежи аксесоари и дрънкулки и те така.
Прекрасно ги описа нещата при царуването на СЗ и в частност на въпросното лице Тодор Минев !
Само забравяш една малка подробност , че въпросното лице и организацията която не бих я нарекъл фенска а престъпна а именно СЗ са откраднали десетки хиляди лева за собствена облага а за клуба ....
Това не е важно да се спомене , нали ?!?
Ето и синия апостол си го казва

Не ми се рови да търся каква беше сумата ... по спомени четвърт милион откраднати пари от всички нас левскарите ....
Но иначе , всичко е точно

п.п. защото съм "подлец" ще драсна и другата страна на нещата случващи се при НПК тиренце СЗ .... е така просто да се знае , кой предаде "ЛЕВСКИ" !!!
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!
tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

tochavos написа:

Затова най-сигурният начин парите да отидат при Левски е чл. и аб. карти.Дарителска сметка немедленно.Агресивна реклама на същата,по билетите,по рекламни табла на стадиона и около,ако трябва и на тениски,навсякъде.Строгата отчетност става повече от задължителна ,като си знаем м анталитета.Ако има дарителска сметка обявявам още отсега 200 всеки месец,поне за година,ако има голям зор мога да ги дам и наведнъж.Само Левски!
САМО ЛЕВСКИ!
Леко допълнение
Какъв човек трябва да си за да защитаваш тези утайки от СЗ ...
"Апогеят" настъпи при управлението на парашутиста Спас Русев. За да унищожи всякакви гласове срещу него и за да може да източи докрай любимия отбор, обявявайки неизбежен фалит, Русев с лека ръка прехвърли голяма част от приходите на отбора в сметките на НКПСЗ ( бел. ред. - Национален клуб на привържениците София Запад). Черешката на тортата дойде, когато през февруари месец 2018 за Маркетингов директор бе назначен приближеният до тях - Тодор Минев. В замяна на прогонването на всички свободни и непокорни левскари от стадиона, през лятото на същата година, Русев и компания се отказаха и от целият маркетинг на отбора и го подариха на външна фирма, свързана отново с така наречения национален клуб на привържениците. Това вероятно е и световен прецедент. Отбор, който с единия крак е обявил фалит, подарява огромна част от приходите си в полза на частни лица?!?
Какъв човек трябва да си за да защитаваш тези утайки от СЗ ...
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!
tochavos написа:

tochavos написа:

Идеята ми беше друга - не може да се очаква богато зареден магазин с разнообразни и интересни артикули без участието на привържениците. Във времена, в които всеки ден се говори за фалити, А окръжни, помощ от привържениците, обединения и т.н., магазинът е постен за стандартите, които си е поставил през годините. Никой няма да си купи зорлем анцуг Найк за 180-200 кинта или пластмасова тренировъчна тениска Найк за 80 кинта! Виж, ако има разнообразни блузки и тениски с емблеми, Л-то, лъвчета и т.н. за по 30-40 кинта, е съвсем друга работа. Абе аз декември месец ходих за ключодържателчета за ключовете на колата и евентуално за ремонтираната къща и календари за 2020, ами то няма обикновени ключодържатели, бе, баси! Има някакви странни карабинери. Малки календарчета - също няма. Още нещо ми трябваше за подарък - изчерпано и повече няма да се зарежда.
Привържениците трябва да участват под някаква форма. Разбира се, не по формулата, която е била приложена от другаря Русев, това си е пладнешки обир на Левски и тук собственика е за въжето!
И, да, феновете трябва да получават нещо в замяна, но в разумен размер, хем за да имат стимул да развиват маркетинга, хем и да остава нещо за клубната хазна. Ръководството ни няма волята и ресурса да се занимава и да развива тази дейност по начин, който да е привлекателен за привърженици от всички социални прослойки, доказано е в годините.
Привържениците трябва да участват под някаква форма. Разбира се, не по формулата, която е била приложена от другаря Русев, това си е пладнешки обир на Левски и тук собственика е за въжето!
И, да, феновете трябва да получават нещо в замяна, но в разумен размер, хем за да имат стимул да развиват маркетинга, хем и да остава нещо за клубната хазна. Ръководството ни няма волята и ресурса да се занимава и да развива тази дейност по начин, който да е привлекателен за привърженици от всички социални прослойки, доказано е в годините.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Мен дрешки и артикули не ме интересуват,затова ми е малко странно така да се подкрепя отборът финансово.
Отделно Левски вместо да получи 100 лв които си дал за дреха,получава примерно 30.
Това трябва да е допълнително перо ,основното е кеш в касата.
Отделно Левски вместо да получи 100 лв които си дал за дреха,получава примерно 30.
Това трябва да е допълнително перо ,основното е кеш в касата.
САМО ЛЕВСКИ!
bobo_13 написа:Сега е времето да преброим и вас. Можете да го направите, от вас си зависи. За малък клуб не става, но за клуб с многобройни фенове...
Това са абсолютни глупости и никога не е имало почва у нас. Остави Левски, дори за националния отбор да става дума, няма да се намерят не 100 000, а 1000 "патрЕоти" да ти дадат по 100 лв членска такса.
10 000 абонаменти ще видиш на стадион, но някой друг път. Особено в заобикалящата ни действителност и спортна култура.
Реално това, което се случва е поредния период в жива кома, при това в най-добрия случай.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- sinqkrepost1914
- Контакти:
TristaNNN написа:Идеята ми беше друга - не може да се очаква богато зареден магазин с разнообразни и интересни артикули без участието на привържениците. Във времена, в които всеки ден се говори за фалити, А окръжни, помощ от привържениците, обединения и т.н., магазинът е постен за стандартите, които си е поставил през годините. Никой няма да си купи зорлем анцуг Найк за 180-200 кинта или пластмасова тренировъчна тениска Найк за 80 кинта! Виж, ако има разнообразни блузки и тениски с емблеми, Л-то, лъвчета и т.н. за по 30-40 кинта, е съвсем друга работа. Абе аз декември месец ходих за ключодържателчета за ключовете на колата и евентуално за ремонтираната къща и календари за 2020, ами то няма обикновени ключодържатели, бе, баси! Има някакви странни карабинери. Малки календарчета - също няма. Още нещо ми трябваше за подарък - изчерпано и повече няма да се зарежда.
Ако ще и 100 вида тениски да има и 20 вида ключодържатели, щом приходите не отиват за клуба, каква е файдата ? Всички трябва да даваме за Левски под каквато и да е форма. Дали ще отидеш на 10 домакински мача по 10 лв средно билета, или ще си купиш една тениска за 100лв и ще отидеш на 2 мача, няма значение. Всеки, който ВЗИМА от Левски е един долен скапан предател и не може да се нарече никакъв левскар. Такива са НКПСЗ. Едни гравитиращи криминални кавали с татуси за по няколко хиляди лева, вероятно направени с честно изкарани пари. Тези нещастници не само, че не допринасят с нищо за клуба, не само че ултра нивото на сектор Б последните 4 години падна главоломно надолу, не само, че глобите валят една след друга, но и тези същите боклуци имат повече пребити левскари, отколкото чорбари. И после викаш, че трябвало да се стимулират ''феновете'' с ''нещо'' ? Парички за матеряли и люлинско пико, готвено в някое мазе.
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard
-Steven Gerrard
- Captain Stottlemeyer
vlong написа:Мен дрешки и артикули не ме интересуват,затова ми е малко странно така да се подкрепя отборът финансово...
Разни хора - разни идеали...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
sinqkrepost1914 написа:TristaNNN написа:Идеята ми беше друга - не може да се очаква богато зареден магазин с разнообразни и интересни артикули без участието на привържениците. Във времена, в които всеки ден се говори за фалити, А окръжни, помощ от привържениците, обединения и т.н., магазинът е постен за стандартите, които си е поставил през годините. Никой няма да си купи зорлем анцуг Найк за 180-200 кинта или пластмасова тренировъчна тениска Найк за 80 кинта! Виж, ако има разнообразни блузки и тениски с емблеми, Л-то, лъвчета и т.н. за по 30-40 кинта, е съвсем друга работа. Абе аз декември месец ходих за ключодържателчета за ключовете на колата и евентуално за ремонтираната къща и календари за 2020, ами то няма обикновени ключодържатели, бе, баси! Има някакви странни карабинери. Малки календарчета - също няма. Още нещо ми трябваше за подарък - изчерпано и повече няма да се зарежда.
Ако ще и 100 вида тениски да има и 20 вида ключодържатели, щом приходите не отиват за клуба, каква е файдата ? Всички трябва да даваме за Левски под каквато и да е форма. Дали ще отидеш на 10 домакински мача по 10 лв средно билета, или ще си купиш една тениска за 100лв и ще отидеш на 2 мача, няма значение. Всеки, който ВЗИМА от Левски е един долен скапан предател и не може да се нарече никакъв левскар. Такива са НКПСЗ. Едни гравитиращи криминални кавали с татуси за по няколко хиляди лева, вероятно направени с честно изкарани пари. Тези нещастници не само, че не допринасят с нищо за клуба, не само че ултра нивото на сектор Б последните 4 години падна главоломно надолу, не само, че глобите валят една след друга, но и тези същите боклуци имат повече пребити левскари, отколкото чорбари. И после викаш, че трябвало да се стимулират ''феновете'' с ''нещо'' ? Парички за матеряли и люлинско пико, готвено в някое мазе.
Не си ме разбрал или дочел мнението, затова ще опитам да го синтезирам с много простичък пример: Организацията Х измисля дизайна на тениска 1 след кратки дискусии с групи привърженици и раздумки за цвят, шев, яка и т.н. Тениската отива в магазина, където се продава за 40 кинта. От тия 40 кинта, 5 отиват за организацията Х, 15 за Левски, а останалите 20 за шивашката фирма/доставчика, примерно. По този начин, организацията Х има стимул да продължи да "измисля" по-различни и интересни артикули, защото клубът очевидно не го прави и няма изгледи да започне, а в касата на Левски влизат някакви пари.
Миналата година бях на екскурзия в Испания и мръднах до стадион "Рамон Санчес Писхуан". Знаеш ли какви интересни неща имаше в техния магазин, освен задължителната екипировка: дамски серии с розов цвят - шалове, тениски, гащи с клубните емблеми, клинчета за свободно време; за децата - играчка-макет на клубния автобус; за подрастващите - физкултурни пособия, пак брандирани. Човек, имаше даже хладилниче за бира брандирано с емблемите и цветовете на клуба, а преди месец на Герена нямаше най-обикновен ключодържател.
На мене лично, воден от някакъв си мой син романтизъм, ми е много приятно да си купувам разни неща от нашия магазин, с удоволствие правя и подаръци от него при всеки удобен повод, ама вече просто няма какво да се купи от там. Искам разнообразие и нови артикули. Сигурен съм, че не съм единствен с подобни желания. И не е задължително това да се прави само от НКП, всички структури могат да участват. Едва ли Ултрас Левски и Сини Сърца няма да имат идеи в тази насока, както и тръста.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс