За Левски, Истината, Свободата! 15:02 | 14:45 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Болен Левскар
Контакти:

Re: За Левски, Истината, Свободата! 15:02 | 14:45 часа

Мнениеот Болен Левскар » 09 фев 2020 13:00

Въпросът е: Може ли Левски да се издържа от феновете? Всъщност, може да търсим отговорите в другия гранд, при който ножът не само опря до кокала, но даже го преряза и уби така и така изхабеното комунистическо тяло. Без да се заяждам, бих попитал феновете на ЦСКА следното:

- Всъщност осъзнавате ли защо фалира отбора?
- Лупи ли го фалира? Само в него ли е вината?
- Имате ли и вие вина? Преди фалита, правехте ли достатъчно оборот на клуба?
- Може ли в пазарна икономика да съществува фирма без клиенти, а само с фенове, които си седят у тях и годишният им принос за клуба е 0 до 10 лв.?
- След фалита, промени ли се нещо в мисленето ви?
- Започнахте ли да генерирате повече оборот за отбора на гг чрез купуване на билети и фен-артикули? Ако не, какво точно научихте от горчивия опит?

Това са риторични въпроси, защото всички знаем, че нищо не е научено, на стадиона не се ходи, артикули не се купуват, намират се извинения, мрънка се срещу президент, директори, футболисти.

Сега към Левски - ние по-различни ли сме? Кажете си го с ръка на сърцето. Колко ни е средната посещаемост? 2-3-4 хиляди? ОК, след мача в събота може да скочи на 5! Уау! Колко оборот има от фен-артикули? Колко от нас вкарват в клуба поне по 100 лв на година? Е, тук във футболните форуми сигурно има 20 от 100 човека, които го правят, но как е извън фенските среди? Средната класа какво предпочита - да даде 100 лв за фанелка, или да си намери оправдание, че няма асортимент от артикули, и да даде 1000 лв за айфон, 100 лв на уикенд за нарга и бар, 150 за ново (4-то) якенце, 300 за онлайн шопинг, 500 за спа уикенд, 500 за уикенд на Гърция, 1000 за Великден в Австрия, плазма за 1500 лв, и т.н. Пичове, ако Левски е последна дупка на кавала и ваш последен приоритет, най-естественото нещо е да фалира.

ФБ-страницата Levski - Sofia Fans има 404 260 харесвания. Е, половината да дават по 100 лв на година (4-5 посетени домакинства и 1-2 дребни артикула или просто една фанелка), то в клуба биха влизали 20 000 000 лв на година! Но не, наргата е по-важна. ОК, тогава Левски ще фалира. Нищо по-нормално.

Момента настъпи! За да избегнем най-нормалното (фалит), трябва да сме ненормално активни. Моментът другата седмица е добър! 15 000 левскара, и след това поне по 5 000 на домакинство. Ножът опря до кокала.

Ако не искате тире, стадионът ви зове!

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 09 фев 2020 13:03

TristaNNN написа:
wilge написа:
vlong написа:... Инвазия в синьо на стадиона, абонаментни карти, продажба на оригинални артикули (да се направи всичко възможно за пресичане продажбата на реплики по сергии и пазари), увеличаване на асортимента на стоките със символ на Левски. Работата им е да търсят начини. .... [/b]

Ми то имаше такива стъпки - на артикулите имаше разни лъскави стикерчета като знак за оригиналност, които пък можеше да се проверяват в едно мобилно приложение. Тези, както и други стъпки, ги предприе тогавашния маркетингов директор Тодор Минев.
Тогава в магазина имаше и малки календарчета, даже и обикновени нормални ключодържатели, представяш ли си. Щото вече няма дори и такива традиционни дреболии. Да не говорим колко различни модели и моделчета имаше само при обикновените фенски тениски и блузки.
Ама не трябвало феновете да имат нищо общо с магазина - добре, така да бъде. Ей го маркетинга на ПФК-то без феновете - гол магазин с еднотипни и много скъпи дрехи на "Найк", основно от официалната и тренировъчната екипировка, липса на нови и свежи аксесоари и дрънкулки и те така.

Прекрасно ги описа нещата при царуването на СЗ и в частност на въпросното лице Тодор Минев !
Само забравяш една малка подробност , че въпросното лице и организацията която не бих я нарекъл фенска а престъпна а именно СЗ са откраднали десетки хиляди лева за собствена облага а за клуба ....
Това не е важно да се спомене , нали ?!?
Ето и синия апостол си го казва
Изображение

Не ми се рови да търся каква беше сумата ... по спомени четвърт милион откраднати пари от всички нас левскарите ....
Но иначе , всичко е точно :shock:

п.п. защото съм "подлец" ще драсна и другата страна на нещата случващи се при НПК тиренце СЗ .... е така просто да се знае , кой предаде "ЛЕВСКИ" !!!
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 09 фев 2020 13:12

Затова най-сигурният начин парите да отидат при Левски е чл. и аб. карти.Дарителска сметка немедленно.Агресивна реклама на същата,по билетите,по рекламни табла на стадиона и около,ако трябва и на тениски,навсякъде.Строгата отчетност става повече от задължителна ,като си знаем м анталитета.Ако има дарителска сметка обявявам още отсега 200 всеки месец,поне за година,ако има голям зор мога да ги дам и наведнъж.Само Левски!
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 09 фев 2020 13:15

Леко допълнение

"Апогеят" настъпи при управлението на парашутиста Спас Русев. За да унищожи всякакви гласове срещу него и за да може да източи докрай любимия отбор, обявявайки неизбежен фалит, Русев с лека ръка прехвърли голяма част от приходите на отбора в сметките на НКПСЗ ( бел. ред. - Национален клуб на привържениците София Запад). Черешката на тортата дойде, когато през февруари месец 2018 за Маркетингов директор бе назначен приближеният до тях - Тодор Минев. В замяна на прогонването на всички свободни и непокорни левскари от стадиона, през лятото на същата година, Русев и компания се отказаха и от целият маркетинг на отбора и го подариха на външна фирма, свързана отново с така наречения национален клуб на привържениците. Това вероятно е и световен прецедент. Отбор, който с единия крак е обявил фалит, подарява огромна част от приходите си в полза на частни лица?!?

Какъв човек трябва да си за да защитаваш тези утайки от СЗ ...
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 09 фев 2020 13:36

Идеята ми беше друга - не може да се очаква богато зареден магазин с разнообразни и интересни артикули без участието на привържениците. Във времена, в които всеки ден се говори за фалити, А окръжни, помощ от привържениците, обединения и т.н., магазинът е постен за стандартите, които си е поставил през годините. Никой няма да си купи зорлем анцуг Найк за 180-200 кинта или пластмасова тренировъчна тениска Найк за 80 кинта! Виж, ако има разнообразни блузки и тениски с емблеми, Л-то, лъвчета и т.н. за по 30-40 кинта, е съвсем друга работа. Абе аз декември месец ходих за ключодържателчета за ключовете на колата и евентуално за ремонтираната къща и календари за 2020, ами то няма обикновени ключодържатели, бе, баси! Има някакви странни карабинери. Малки календарчета - също няма. Още нещо ми трябваше за подарък - изчерпано и повече няма да се зарежда.
Привържениците трябва да участват под някаква форма. Разбира се, не по формулата, която е била приложена от другаря Русев, това си е пладнешки обир на Левски и тук собственика е за въжето!
И, да, феновете трябва да получават нещо в замяна, но в разумен размер, хем за да имат стимул да развиват маркетинга, хем и да остава нещо за клубната хазна. Ръководството ни няма волята и ресурса да се занимава и да развива тази дейност по начин, който да е привлекателен за привърженици от всички социални прослойки, доказано е в годините.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 09 фев 2020 13:56

Мен дрешки и артикули не ме интересуват,затова ми е малко странно така да се подкрепя отборът финансово.
Отделно Левски вместо да получи 100 лв които си дал за дреха,получава примерно 30.
Това трябва да е допълнително перо ,основното е кеш в касата.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 фев 2020 14:03

bobo_13 написа:Сега е времето да преброим и вас. Можете да го направите, от вас си зависи. За малък клуб не става, но за клуб с многобройни фенове...

Това са абсолютни глупости и никога не е имало почва у нас. Остави Левски, дори за националния отбор да става дума, няма да се намерят не 100 000, а 1000 "патрЕоти" да ти дадат по 100 лв членска такса.
10 000 абонаменти ще видиш на стадион, но някой друг път. Особено в заобикалящата ни действителност и спортна култура.

Реално това, което се случва е поредния период в жива кома, при това в най-добрия случай.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sinqkrepost1914
Контакти:

Мнениеот sinqkrepost1914 » 09 фев 2020 15:59

TristaNNN написа:Идеята ми беше друга - не може да се очаква богато зареден магазин с разнообразни и интересни артикули без участието на привържениците. Във времена, в които всеки ден се говори за фалити, А окръжни, помощ от привържениците, обединения и т.н., магазинът е постен за стандартите, които си е поставил през годините. Никой няма да си купи зорлем анцуг Найк за 180-200 кинта или пластмасова тренировъчна тениска Найк за 80 кинта! Виж, ако има разнообразни блузки и тениски с емблеми, Л-то, лъвчета и т.н. за по 30-40 кинта, е съвсем друга работа. Абе аз декември месец ходих за ключодържателчета за ключовете на колата и евентуално за ремонтираната къща и календари за 2020, ами то няма обикновени ключодържатели, бе, баси! Има някакви странни карабинери. Малки календарчета - също няма. Още нещо ми трябваше за подарък - изчерпано и повече няма да се зарежда.
Привържениците трябва да участват под някаква форма. Разбира се, не по формулата, която е била приложена от другаря Русев, това си е пладнешки обир на Левски и тук собственика е за въжето!
И, да, феновете трябва да получават нещо в замяна, но в разумен размер, хем за да имат стимул да развиват маркетинга, хем и да остава нещо за клубната хазна. Ръководството ни няма волята и ресурса да се занимава и да развива тази дейност по начин, който да е привлекателен за привърженици от всички социални прослойки, доказано е в годините.

Ако ще и 100 вида тениски да има и 20 вида ключодържатели, щом приходите не отиват за клуба, каква е файдата ? Всички трябва да даваме за Левски под каквато и да е форма. Дали ще отидеш на 10 домакински мача по 10 лв средно билета, или ще си купиш една тениска за 100лв и ще отидеш на 2 мача, няма значение. Всеки, който ВЗИМА от Левски е един долен скапан предател и не може да се нарече никакъв левскар. Такива са НКПСЗ. Едни гравитиращи криминални кавали с татуси за по няколко хиляди лева, вероятно направени с честно изкарани пари. Тези нещастници не само, че не допринасят с нищо за клуба, не само че ултра нивото на сектор Б последните 4 години падна главоломно надолу, не само, че глобите валят една след друга, но и тези същите боклуци имат повече пребити левскари, отколкото чорбари. И после викаш, че трябвало да се стимулират ''феновете'' с ''нещо'' ? Парички за матеряли и люлинско пико, готвено в някое мазе.
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 09 фев 2020 16:08

vlong написа:Мен дрешки и артикули не ме интересуват,затова ми е малко странно така да се подкрепя отборът финансово...

Разни хора - разни идеали... ;) Аз имам 4 фланелки на "Левски" - една мачова (от миналия сезон), една тренировъчна и две за ежедневието, плюс шапка. При клубовете в т.н. "бели" държави продажбата на фен-артикули формира голяма част от печалбата (около 30 %); ако не греша при Manchester United, който се радва на огромна маса привърженици извън Острова (включително в Китай), този процент е около 50 (т.е. половината от печалбата)... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 09 фев 2020 16:19

sinqkrepost1914 написа:
TristaNNN написа:Идеята ми беше друга - не може да се очаква богато зареден магазин с разнообразни и интересни артикули без участието на привържениците. Във времена, в които всеки ден се говори за фалити, А окръжни, помощ от привържениците, обединения и т.н., магазинът е постен за стандартите, които си е поставил през годините. Никой няма да си купи зорлем анцуг Найк за 180-200 кинта или пластмасова тренировъчна тениска Найк за 80 кинта! Виж, ако има разнообразни блузки и тениски с емблеми, Л-то, лъвчета и т.н. за по 30-40 кинта, е съвсем друга работа. Абе аз декември месец ходих за ключодържателчета за ключовете на колата и евентуално за ремонтираната къща и календари за 2020, ами то няма обикновени ключодържатели, бе, баси! Има някакви странни карабинери. Малки календарчета - също няма. Още нещо ми трябваше за подарък - изчерпано и повече няма да се зарежда.

Ако ще и 100 вида тениски да има и 20 вида ключодържатели, щом приходите не отиват за клуба, каква е файдата ? Всички трябва да даваме за Левски под каквато и да е форма. Дали ще отидеш на 10 домакински мача по 10 лв средно билета, или ще си купиш една тениска за 100лв и ще отидеш на 2 мача, няма значение. Всеки, който ВЗИМА от Левски е един долен скапан предател и не може да се нарече никакъв левскар. Такива са НКПСЗ. Едни гравитиращи криминални кавали с татуси за по няколко хиляди лева, вероятно направени с честно изкарани пари. Тези нещастници не само, че не допринасят с нищо за клуба, не само че ултра нивото на сектор Б последните 4 години падна главоломно надолу, не само, че глобите валят една след друга, но и тези същите боклуци имат повече пребити левскари, отколкото чорбари. И после викаш, че трябвало да се стимулират ''феновете'' с ''нещо'' ? Парички за матеряли и люлинско пико, готвено в някое мазе.

Не си ме разбрал или дочел мнението, затова ще опитам да го синтезирам с много простичък пример: Организацията Х измисля дизайна на тениска 1 след кратки дискусии с групи привърженици и раздумки за цвят, шев, яка и т.н. Тениската отива в магазина, където се продава за 40 кинта. От тия 40 кинта, 5 отиват за организацията Х, 15 за Левски, а останалите 20 за шивашката фирма/доставчика, примерно. По този начин, организацията Х има стимул да продължи да "измисля" по-различни и интересни артикули, защото клубът очевидно не го прави и няма изгледи да започне, а в касата на Левски влизат някакви пари.
Миналата година бях на екскурзия в Испания и мръднах до стадион "Рамон Санчес Писхуан". Знаеш ли какви интересни неща имаше в техния магазин, освен задължителната екипировка: дамски серии с розов цвят - шалове, тениски, гащи с клубните емблеми, клинчета за свободно време; за децата - играчка-макет на клубния автобус; за подрастващите - физкултурни пособия, пак брандирани. Човек, имаше даже хладилниче за бира брандирано с емблемите и цветовете на клуба, а преди месец на Герена нямаше най-обикновен ключодържател.
На мене лично, воден от някакъв си мой син романтизъм, ми е много приятно да си купувам разни неща от нашия магазин, с удоволствие правя и подаръци от него при всеки удобен повод, ама вече просто няма какво да се купи от там. Искам разнообразие и нови артикули. Сигурен съм, че не съм единствен с подобни желания. И не е задължително това да се прави само от НКП, всички структури могат да участват. Едва ли Ултрас Левски и Сини Сърца няма да имат идеи в тази насока, както и тръста.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”