galin56 написа:metodito написа:delqnski47 написа:koisa написа:ralka_levskarka написа:koisa написа:И накрая се оказа, че поне към момента Финягата е излъгал за отписването/опростяването на едни 15-16 млн.
Заради това ще се търси отговорност от старите членове
Ще се търси, но колко ще се намери...
Каква отговорност?Значи всеки собственик си прави тънките сметки - за да не е на минус уж ''финансира'',но накрая като тегли чертата и види,че е на минус(да издържаш футболен клуб в България е голяма минавка ясно е) си търси парите обратно.Или ги ''опрощава''(как се ''опрощават'' 16 с шест нули до тях..не знам) под формата на заеми,кредити...Не знам,имам чувството,че феновете в БГ живеем в някъв измислен свят,дет напълно игнорира тоя факт........никой не дава просто ей така пари.
Поначало никой не дава пари. Просто си се въртят, точат и други такива. За лаиците, това са едни добри, почтени и фини хора, които отделят едва ли не от залъка си, за да го има спортното дружество, което са им харизали, а те така от добра воля, нали...Не всички обае ядат доматите с колците.
Значи нека да ви обясня как се трупат тези дългове. Клуба за да има да харчи трябва да има бюджет. Понеже българските клубове нямат почти никакви приходи или те са съвсем малка част от разходите разликата се покрива от собственика. Обаче идва тънкия момент, че това не става във вид на дарение или спонсорски договор, а чрез фирмен заем, който идва от някоя друга фирма на собственика. И той докато е на власт тези пари не си ги търси, но като дойде време да си тръгва или да го гонят (фенове и обществен натиск или му омръзне) и този заем изведнъ става съсвсем законно изискуем. И тогава вариантите са два - или новия собственик връща парите на стария, или клуба фалира заради задлъжнялост. По този начин фалира ЦСКАто и още дозина клубове.
А пък това с отговорността е пълна глупост. Каква отговорност. Тези заеми се дават с консултацията на изпечени адвокатски кантори и всичко си е съвсем законно. Човек който е извадил 20 млн. за 2 години не е случаен балък за да не се застрахова с надеждни договори.
Мислите ли, че в последните 10-ина (малко повече) години в "Левски" са били "налети" над 80 милиона? Батков 50 и Русев над 30? Няма наивник, който да го вярва. Ако пък има, значи бг феновете си заслужават и Русев, и Ганчев и Венци и све.