Паметни мигове в историята на Левски и спомени от тях
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Паметни мигове в историята на Левски и спомени от тях
Най-паметният сезон откакто гледам Левски

- santiliana
да внеса и леко пояснение към пуснатата от мен тема. Нека, който си спомня неща около даден мач на любимия ни тим (пикантерийки
) не само за събитията в самия двубой, ами и около стадиона, или в къщи пред телевизора, или с приятели- да опише спомените си. Лично аз никога няма да забравя мача ни с Щутгарт септември месец през 83-та година,в София. Бихме ги с 1:0. Гол на Мишо Вълчев в последните минути на мача. Стадионът- FULL HOUSE, пръскаше се по шевовете. А като отбелязахме гола, от кеф, покойният ми вече баща (лека му пръст) така силно ме прегърна, че изпукаха ребрата ми. Изобщо, тези мачове с швабите- две години поред, се оказаха възлови в по-нататъшното ми самоопределение- ЛЕВСКАР ЗАВИНАГИ!

GR190276 написа:Без да се обиждате, но за мен най-паметния ви миг е издънката срещу АНТВЕРП.
Теб някой да те пита ???
За мен победите над Щутгарт бяха най-паметни, особено втората, постигната по изключителен начин в момент, когато имахме много контузени и прекроен състав. Налагаше се в игра да влезе взетия от Вихър Горубляне Мирослав Байчев, а той го направи отлично. Тогава бяхме един от най-добрите отбори в Европа и жалко, че не беше позволено да се развие и да спечели полагаемото място. Аз имах следната случка на мача с Днепър: Някой хвърли бомба преди мача от сектор Б. За това деяние милиционерите ни изгониха навън повече от 100човека. Излизайки от сектора се започна масов кютек, едностраен разбира се. На мен ми насиниха целия гръб, без дори да бях видял кой хвърли бомбата. По едно време ни оставиха, дойде един майор и каза на някакъв друг болт, запиши ги, тия за Странджа-Сакар(тогава република на младостта). На мен ми предстоеше казарма и си викам какво става? После обаче ни пуснаха, купихме си нови билети и пак влязохме на стадиона.
- santiliana
stoyankd написа:За мен победите над Щутгарт бяха най-паметни, особено втората, постигната по изключителен начин в момент, когато имахме много контузени и прекроен състав. Налагаше се в игра да влезе взетия от Вихър Горубляне Мирослав Байчев, а той го направи отлично. Тогава бяхме един от най-добрите отбори в Европа и жалко, че не беше позволено да се развие и да спечели полагаемото място. Аз имах следната случка на мача с Днепър: Някой хвърли бомба преди мача от сектор Б. За това деяние милиционерите ни изгониха навън повече от 100човека. Излизайки от сектора се започна масов кютек, едностраен разбира се. На мен ми насиниха целия гръб, без дори да бях видял кой хвърли бомбата. По едно време ни оставиха, дойде един майор и каза на някакъв друг болт, запиши ги, тия за Странджа-Сакар(тогава република на младостта). На мен ми предстоеше казарма и си викам какво става? После обаче ни пуснаха, купихме си нови билети и пак влязохме на стадиона.
тези мачове с Днепър...В първият ги надиграхме тотално. Но на реванша, и до ден-днешен твърдя, че наш`те бяха заставени да не отстраняват "братушките" (тогава). Дали се лъжа или има нещо вярно в съмненията ми оттогава? Дузпата, която Емо Спасов изпорти и изобщо- начина, по който играхме, ме навеждат в тази посока на размисъл. Но наистина, онзи отбор (1983-84-85 г) беше един от най-силните БГ отбори в историята на футбола. Уникални играчи!
santiliana написа:тези мачове с Днепър...В първият ги надиграхме тотално. Но на реванша, и до ден-днешен твърдя, че наш`те бяха заставени да не отстраняват "братушките" (тогава). Дали се лъжа или има нещо вярно в съмненията ми оттогава? Дузпата, която Емо Спасов изпорти и изобщо- начина, по който играхме, ме навеждат в тази посока на размисъл. Но наистина, онзи отбор (1983-84-85 г) беше един от най-силните БГ отбори в историята на футбола. Уникални играчи!
Споделям твоето мнение за реванша с Днепър. Отборът просто беше неузнаваем. Причините най-вероятно няма да научим никога. Един факт е многозначителен: през 1979г., само четри дни след отстраняването на Динамо Киев, треньорът на Локомотив София Васко Методиев е отстранен от поста си без обяснения. Всичко това се случва след титлата през 1978г. и най-доброто представяне в Европа на железничарите. Васко Методиев бе треньор и на Левски в мачовете с Днепър. След като ни отстраниха, Днепър игра 1/8 финал за КЕШ и отпадна от Ливерпул с продължения.
- САМО ЛЕВСКИ!
- Контакти:
И не само Левски изиграва "странни" мачове със съветски по това време. Берое отпадат от Динамо Киев след доста странно съдийство на реванша в Киев. Не е трудно да се досетиш, че нашите са им "пускали". Такива са били времената, няма как !
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/29/44/307edefafb682944.jpg[/wrapimg]
- damyanov1963
А вие как си представяте Левски по комунистическо време да беше отстранил съветски отбор, в съветския съюз на връх 7-ми ноември!?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
- damyanov1963
И когато тия дето говорят за издънките на Левски в Европа, нека да споменат и отстраняванията му на Аякс, Динамо Киев, Щутгарт - на 2 пъти, Глазгоу Рейнджърс, победите му над Барселона с 5:4, над Атлетико Мадрид, равностойните му мачове с Бенфика(когато Еузебио и Торес бяха на върха) с Вердер..., и че най резултатните мачове на български отбор в евротурнирите са на Левски срещу "хокеистите", както ги нарекоха приятелките от ЦСКА от Рейпас - 12:2 и 7:1 и затова искам да им кажа, че те преди това играха също с едни хокеисти от Финландия - Турку, но стигнаха само до 9:0 и 2:1!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Мача на Левски и Барселона през март 1976 г. никога няма да го забравя.
Организирахме се около 30 ученика и със самолет от Горна Оряховица (с връзки уреден) пристигнахме в София за мача, вече ни бяха купени билети за него. Наистина толкова напълнен стадион не бях виждал! Добре, че дойдохме рано, иначе нямаше да стигнем до местата си. Всяка педя празно пространство беше заета - стълби, входове, кордон от няколко реда правостоящи зад пейките! Наистина това е най-посетения мач, игран на български стадион!
Барса бяха като попарени след 2:0 за Левски в 10-та минута, а и Войнов пропусна след това... Големият Кройф обаче взе нещата в ръцете си и с невероятен хъс вдигна своите съотборници в необходимия момент. Съдията също удари едно рамо като повтори и ъгловия удар (несъществуващ!) за изравнителния гол в края на първото полувреме.
Както и да е... Такива мачове не се забравят! А и едва ли ще се повторят...
Организирахме се около 30 ученика и със самолет от Горна Оряховица (с връзки уреден) пристигнахме в София за мача, вече ни бяха купени билети за него. Наистина толкова напълнен стадион не бях виждал! Добре, че дойдохме рано, иначе нямаше да стигнем до местата си. Всяка педя празно пространство беше заета - стълби, входове, кордон от няколко реда правостоящи зад пейките! Наистина това е най-посетения мач, игран на български стадион!
Барса бяха като попарени след 2:0 за Левски в 10-та минута, а и Войнов пропусна след това... Големият Кройф обаче взе нещата в ръцете си и с невероятен хъс вдигна своите съотборници в необходимия момент. Съдията също удари едно рамо като повтори и ъгловия удар (несъществуващ!) за изравнителния гол в края на първото полувреме.
Както и да е... Такива мачове не се забравят! А и едва ли ще се повторят...