ЦСКА -Левски 2-4, 17 април 1996 година
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: ЦСКА -Левски 2-4, 17 април 1996 година
Значи Ивайло Андонов вкарва два гола, без да е играл. Е това се казва магия 

- blue avalanche
- Контакти:
realist написа:Значи Ивайло Андонов вкарва два гола, без да е играл. Е това се казва магия
Ивайло Андонов влиза на мястото на Д.Иванов в 46'.
Така "класирам" ли се?
Така става
Като говорим за отбор, спечелил първенство, коректно е да вземем предвид всички футболисти, играли в мачовете, а не произволни 11, започнали титуляри в даден мач.

realist написа:blue avalanche на 17 Апр 2012 13:31
realist написа:
Само че няма как да се съглася, че титлата ни от 1997г. е била "мутренска". Тогава просто бяхме категорично най-добрия отбор в България, с най-добрите футболисти и треньор и логично взехме и двете купи с лекота.
ЦСКА (София)
Петко Петков,Адалберт Зафиров,Филип Филипов,Стефан Лулчев,Галин Иванов,Милен Петков,Димитър Иванов,Анатоли Нанков,Петър Жабов,Георги Славчев,Георги Йорданов
"Най-добрите" футболисти...Въх!
Вероятно съсвем случайно си пропуснал трима футболисти - Илиян Василев (вратар на първенството за предишната година, стигнал до националния); Добри Митов (титулярен централен защитник в повечето мачове); Иво Андонов (абсолютния ни голмайстор в този период, вкарал 2 гола срещу Левски за първенството). И да, това беше най-добрия отбор в първенството и резултатите го доказват (18 точки пред Левски в крайното класиране).
honda, ще ти отговоря по точки, както си ги посочил:
1.Като казах, че ВИС са взели Левски, имам предвид точно Левски София. Да, те бяха официален собственик на Левски Кн, но отречи ако можеш, че през октомври 1996г. ВИС подписаха договор с Левски София, по силата на който ви станаха генерален спонсор. Ето ти статия от това време:http://www.capital.bgpolitika_i_ikonomika/1996/10/21/1008197_vis-2_stana_sponsor_na_levski/
2.Под "мутренска" титла се има предвид титла, постигната по мутренски начин. Да, Илия Павлов ни беше собственик през 1997., но титлата не беше постигната по мутренски, а на терена.
3.Ти виждал ли си някога отбор да бъде изваден от игра, поради съдийски грешки? Във въпросния финал Славия беше определено по-добрия отбор и нямаше основания чак за такива ревове. Ми то по тая логика половината съперници на Ман Юн и Барса този сезон трябва да си тръгват от терена още в 15-20 минута. Решението на шизофреника Лафчис беше срамно и недостойно и се очудвам, че има хора, които го оправдават.
4.Въпросната дузпа, редовна или не, беше пропусната от Иво Андонов и не повлия на крайния резултат. Що се отнася до представянето на сините в сезон 1996/1997г., смешно е да се твърди, че си онеправдан и рязан от съдиите, когато завършваш на 18(!) точки от шампиона и на четвърто място. Може би съдиите са ви отнели тези 18 точки? Ами победата на Нафтата с 5:1 и тя ли беше съдийска? Просто Левски този сезон бяха жалки, това е истината.
5.Може да не съм точен с минутите, защото говоря по спомен, но е факт, че ако Нанков не си беше изкарал глупав червен картон, биехме с разлика още там и на реванша мача щеше да е друг. Що се отнася до следващия шампионат, играчите не бяха същите, треньора също, а връщането на изброените от теб футболисти само попречи на отбора, защото се изпокараха и разделиха играчите на групички.
6.Нередовната картотека на Кишишев не променя факта, че Литекс бяха най-добрия отбор в първенството и биеха наред и заслужено. Дори отнетите точки не им попречиха да станат шампиони, което говори за тоталната им доминация. Ти ще се съгласиш ли да ви дадат тази титла, а ние да си вземем титлата от 2006г., поради нередовната картотека на Гонзо? Каквото повикало, такова се обадило.
1. ВИС бяха спонсори,но не и собственици - правиш ли разлика. Много добре знам какви бяха ВИС - те бяха само спонсори не се месеха в нищо друго техния отбор си беше Левски (Кн)
2. Защо си сигурен че всичко е било чисто във вашите мачове. Съдийските подпирания не бяха никак малко. А това че Ил.Павлов беше най-силната мутра в онзи период го знае всеки.
3. Не бих казал че Славия са ни надиграли- в първото полувреме те бяха по-добри, във второто много здраво ги натиснахме. Съдийските грешки бяха много и коя от коя по фрапантни всичките в полза на Славия. Не оправдавам Лафчис , но така поне се знае че Левски беше победен извън терена а не на терена при този съдия и Реал (М) нямаше да спечели.
4. Отново грешиш - Ив.Андонов вкара въпросната дузпа и стана 1:0 малко по-късно стана и 2:0 в самия край на мача Ив.Андонов пропусна още една дузпа, но онази измислената я вкара и си повлия на резултата.Не ти прави чест да лъжеш. В онзи шампионат не сме губили от Нефтохимик с 1:5 ,а с 1:4 не че е голяма разлика. Аз съм ти писал за есенния мач между двата отбора. След като в средата на есенния сезон след серия от съдийски тесли Левски изостана с много от ЦСКА просто се съсредоточи в мачовете за Купата( където стигна до финала и злощастно го загуби) и доиграваше първенството без да се напряга.
5.Акото, не играе във футбола , ако Гонзо не беше пропуснал дузпата срещу БАТЕ ние може би щяхме да влезнем в ШЛ, ако на СП през 1986 Зико беше вкарал дузпата срещу Франция Бразилия можеше да стане световен шампион, ако миналата година Иво Иванов не си беше вкарал злощастен автогол Левски щеше да излезне от групите на ЛЕ,НО в ШЛ игра БАТЕ, Световен шампион стана Аржентина, в следващия кръг игра Лил. В следващия шампионат отбора ви беше на практика същия и треньора беше същия до средата на пролетния дял когато вече бяхте безнадеждно изостанали.
6. Не бих казал че Литекс са били най-добрия отбор. И в двата мача ги надиграхме, като във втория на практика играхме с втория си отбор понеже след мач за Купата с Локомотив(Сф) бяха наказани 6 титуляра на Левски- бях на онзи мач и много добре го помня седях много близко да двете скамейка имаше един персонаж ,който казваше на съдията някаква цифра и малко след това футболиста със същия номер от Левски получаваше картон- всички играчи на Левски ,които висяха с картони преди този мач изгоряха. Отнетите точки заради картотеката на Кишишев бяха цифром и словом ...2. От двете равенства с Левски(Сф) и Левски(Кн). В крайното класиране Левски завърши на 5т след Литекс. За титлата от 2006 според мен сте пропуснали сроковете да я оспорвате.
през сезон 1996/97, беше поставен световен рекорд по отменени голове на един отбор- а именно ЛЕВСКИ. Есенния полусезон, когато ЦСКА и Левски бяха с равни точки, започна зверско рязана на "сините": 8-ми кръг Марица(ПД)- Левски 0:0- отменен РЕДОВЕН гол на ЛЕВСКИ в 90-та минута; 9-ти кръг: ЛЕВСКИ-Нефтохимик 1:1- отменен РЕДОВЕН гол на ЛЕВСКИ пак в 90-тата минута. 10-ти кръг: Славия-ЛЕВСКИ 2:2-отменен РЕДОВЕН гол на ЛЕВСКИ-пак в 90-та минута-КУРИОЗ! ТРИ ПОРЕДНИ КРЪГА, отменени РЕДОВНИ ,ПОБЕДНИ голове на ЛЕВСКИ в последната минута-това са 6 точки. След края на мача със Славия ,Гошо Цветков-Цупето,който беше треньор на ЛЕВСКИ ,дори се разплака.За това, Аз като Левскар, няма НИКАКВИ угризения за трите титли в ерата "ЧОРНИ"-200,2001,2002 година- ДА, имаше организация, да имахме сателити, да съдиите ни помагаха-НО ТОВА БЕШЕ ПРОСТО НАШИЯТ ОТВЕТЕН УДАР! Защото срещу мръсниците, трябва да се играе МРЪСНО! 

honda на 17 Апр 2012 16:30
1. ВИС бяха спонсори,но не и собственици - правиш ли разлика. Много добре знам какви бяха ВИС - те бяха само спонсори не се месеха в нищо друго техния отбор си беше Левски (Кн)
2. Защо си сигурен че всичко е било чисто във вашите мачове. Съдийските подпирания не бяха никак малко. А това че Ил.Павлов беше най-силната мутра в онзи период го знае всеки.
3. Не бих казал че Славия са ни надиграли- в първото полувреме те бяха по-добри, във второто много здраво ги натиснахме. Съдийските грешки бяха много и коя от коя по фрапантни всичките в полза на Славия. Не оправдавам Лафчис , но така поне се знае че Левски беше победен извън терена а не на терена при този съдия и Реал (М) нямаше да спечели.
4. Отново грешиш - Ив.Андонов вкара въпросната дузпа и стана 1:0 малко по-късно стана и 2:0 в самия край на мача Ив.Андонов пропусна още една дузпа, но онази измислената я вкара и си повлия на резултата.Не ти прави чест да лъжеш. В онзи шампионат не сме губили от Нефтохимик с 1:5 ,а с 1:4 не че е голяма разлика. Аз съм ти писал за есенния мач между двата отбора. След като в средата на есенния сезон след серия от съдийски тесли Левски изостана с много от ЦСКА просто се съсредоточи в мачовете за Купата( където стигна до финала и злощастно го загуби) и доиграваше първенството без да се напряга.
5.Акото, не играе във футбола , ако Гонзо не беше пропуснал дузпата срещу БАТЕ ние може би щяхме да влезнем в ШЛ, ако на СП през 1986 Зико беше вкарал дузпата срещу Франция Бразилия можеше да стане световен шампион, ако миналата година Иво Иванов не си беше вкарал злощастен автогол Левски щеше да излезне от групите на ЛЕ,НО в ШЛ игра БАТЕ, Световен шампион стана Аржентина, в следващия кръг игра Лил. В следващия шампионат отбора ви беше на практика същия и треньора беше същия до средата на пролетния дял когато вече бяхте безнадеждно изостанали.
6. Не бих казал че Литекс са били най-добрия отбор. И в двата мача ги надиграхме, като във втория на практика играхме с втория си отбор понеже след мач за Купата с Локомотив(Сф) бяха наказани 6 титуляра на Левски- бях на онзи мач и много добре го помня седях много близко да двете скамейка имаше един персонаж ,който казваше на съдията някаква цифра и малко след това футболиста със същия номер от Левски получаваше картон- всички играчи на Левски ,които висяха с картони преди този мач изгоряха. Отнетите точки заради картотеката на Кишишев бяха цифром и словом ...2. От двете равенства с Левски(Сф) и Левски(Кн). В крайното класиране Левски завърши на 5т след Литекс. За титлата от 2006 според мен сте пропуснали сроковете да я оспорвате.
Очевидно е, че не си някой пубер и си бил пряк свидетел на събитията от 1996-1997г., което прави диалога смислен и аргументиран. Въпреки това, продължавам да не съм съгласен с някои от нещата, които твърдиш:
1.И двамата много добре знаем, че ВИС бяха "само" генерален спонсор на софийския Левски, защото вече бяха собственици на кюстендилския, а правилата не разрешаваха (както и сега) един собственик на два отбора в първенството. Всъщност, обаче, и двамата мноого добре знаем, че когато говорим за ВИС и СИК и съперничеството им навсякъде, понятието "само генерален спонсор" е несериозно. След като видяха, че с Левски КН няма да постигнат нищо сериозно, висаджиите се насочиха към вас. И помагаха с каквото могат. Моля те само да си припомниш реванша за купата в началото на 1997г. с още втородивизионния тогава Литекс. Онова 4:1 имам предвид и събитията около мача. Нямаше ли дебеловрати момчета около тунелите? Съвети на съдията? Ето сега ще проличи дали наистина си обективен или пристрастията ти са водещи.
2.Какъв беше Илия Павлов през 1997г. знае всеки, да. Може и да е имало нещо нередно в някои мачове, но като цяло първенството изобщо не беше скандално и титлата ни не подлежи на коментар. Единствено Нафтата ни дишаха във врата, но още в първия кръг на пролетния полусезон ги бихме с 1:0 на Армията (без никакви съдийски реверанси) и разликата стана безнадеждна. Впрочем, нека припомня как Нафтата ни биха в 1 кръг, сигурен съм, че помниш. Имаше едни пистолети в съблекалнята, заплахи...
3.Пак казвам, дори съдията да е подпирал Славия, това не е начина. Ние при отменения автогол на Бисерчо Иванов, който реши титлата, трябваше да напуснем първенството ли?
4.Говориш за дузпа в края на мача, а нея Андонов изпусна. Първата дузпа беше много по-рано и с нея поведохме. Явно и ти бъркаш нещо с хронологията. Скандални дузпи в дербитата има много, но да кажеш, че една дузпа е решила първенството е несериозно. Я провери преди този мач колко точки е разликата между двата отбора. Дори да ни бяхте били, пак ставахме шампиони.
За Нафтата си прав - 5:1 ви биха предния сезон, в който щяхте шампиони да ставате. Те тогава си ви биеха когато ви сварят.
5.Тук си прав - ако не ако, отстраниха си ни. За следващото първенство не си прав, обаче. Когато смениха Гочето изоставането от Литекс беше малко. След това изостанахме още, а на полусезона дойде бат Петьо Зехтински и ни разгони фамилията. От шампионския отбор бяха останали 4-5 футболисти, а връщането на звездите беше пълен провал. Ицо и Трифон се изпокараха, бойкотираха, направиха групички, а Емо беше бледа сянка на себе си. Единствено Бончо Генчев направи добър сезон. Всъщност и 1996г. и 1997г. с вас направихме интересни и оспорвани мачове - 96г. 1:1 и 2:0 за нас, 97г. 3:3 и 1:0 за вас, като в този мач Андонов пропусна дузпа и беше изгонен.
6.Кривиш си душата. В преките мачове може да не са ви надиграли, но бяха най-стойностния и постоянен отбор в групата. Помня как ни биха на Армията с 3:1 за купата и мога да ти кажа, че така не ни е надигравал и мачкал български отбор на този стадион никога. Разлика от 5т. + 2 отнети - не е малко. Едва ли Кишишев е причината за тази разлика. Истината е, че ако Литекс бяха на финал (което заслужаваха), и тази година щяхте да останете без купа.
AVE_CEZAR на 17 Апр 2012 16:49
през сезон 1996/97, беше поставен световен рекорд по отменени голове на един отбор- а именно ЛЕВСКИ. Есенния полусезон, когато ЦСКА и Левски бяха с равни точки, започна зверско рязана на "сините": 8-ми кръг Марица(ПД)- Левски 0:0- отменен РЕДОВЕН гол на ЛЕВСКИ в 90-та минута; 9-ти кръг: ЛЕВСКИ-Нефтохимик 1:1- отменен РЕДОВЕН гол на ЛЕВСКИ пак в 90-тата минута. 10-ти кръг: Славия-ЛЕВСКИ 2:2-отменен РЕДОВЕН гол на ЛЕВСКИ-пак в 90-та минута-КУРИОЗ! ТРИ ПОРЕДНИ КРЪГА, отменени РЕДОВНИ ,ПОБЕДНИ голове на ЛЕВСКИ в последната минута-това са 6 точки. След края на мача със Славия ,Гошо Цветков-Цупето,който беше треньор на ЛЕВСКИ ,дори се разплака.За това, Аз като Левскар, няма НИКАКВИ угризения за трите титли в ерата "ЧОРНИ"-200,2001,2002 година- ДА, имаше организация, да имахме сателити, да съдиите ни помагаха-НО ТОВА БЕШЕ ПРОСТО НАШИЯТ ОТВЕТЕН УДАР! Защото срещу мръсниците, трябва да се играе МРЪСНО!
Добре де, дори да е така - 6 точки. А останалите 12? Хубаво, че припомняш периода 2000-2003г. И понеже сме се заговорили за отменени голове, рекорда ни от сезон 2000-2001г. няма кой да го бие. Тогава ни отмениха поне 5-6 гола, все решаващи. Само със Спартак Пл ни отмениха 3 гола, два от които кристално чисти. Само че аз, за разлика от теб, няма да кажа, че сме заслужавали титлата, защото изостанахме на 16 точки от вас и просто бяхме по-слаби. Друг е въпросът, че Литекс не бяха по-слаби, а напротив, но това е друга тема.
-
Този мач беше доста интересен, но не и красив.
И двата тима тогава не бяха нещо особено ...
Междудругото, някъде след тази година, за Левски беше по-интересно да бие Нафтата, Славия и Литекс, от колкото червеното тимче.

И двата тима тогава не бяха нещо особено ...
Междудругото, някъде след тази година, за Левски беше по-интересно да бие Нафтата, Славия и Литекс, от колкото червеното тимче.

- Синьо сърце
- Контакти:
Да кажа и аз нещо. По темата-някъде се изпусна фактът, че Мариян изработи червен картон на вратаря в края на първото полувреме, една атака по дясното крило го извади сам. Оттук нататък мачът свърши, после стана 2-1, а в първия мач бяхме били с 1-0 на наш терен. Ако Геца беше вкарал дузпата, кой знае... Но това е минало!
Относно задълбаването с ВИС и СИК, че и Мултигруп-такива бяха реалностите. Славия беше нереален шампион, както и носител на купата. В онзи финал беше страшно-един колега изброи фрапантното в него, но гарнитурата беше всяко падане в бяло-фаул, обратни тъчове и корнери, неотсъдени нарушения в полза на сините, но подмяната на човека с картона беше върхът! Тотално поругаване на футбола и правилата му, смятам действията на Лафчис за правилни. Сигурно щяхме да вкараме мача в продължения, но там щяха да ни изтърбушат, такава беше реалността... И утре в един полуфинал с трепет очаквам да науча нещо ново за футболните правила и тълкованието им от съдиите, всеки мач на онзи отбор предлага супер иновации и нестандартни решения!
Тук искам да се съглася с гореизказани мнения-мен ме изхвърли полицията от Б и догледах мача във В до група червени, то там имаше и наши, нямаше ни разделителна линия, нито псувни, даже коментирахме ситуациите заедно, аз си бях със синия шал-така беше!
Относно задълбаването с ВИС и СИК, че и Мултигруп-такива бяха реалностите. Славия беше нереален шампион, както и носител на купата. В онзи финал беше страшно-един колега изброи фрапантното в него, но гарнитурата беше всяко падане в бяло-фаул, обратни тъчове и корнери, неотсъдени нарушения в полза на сините, но подмяната на човека с картона беше върхът! Тотално поругаване на футбола и правилата му, смятам действията на Лафчис за правилни. Сигурно щяхме да вкараме мача в продължения, но там щяха да ни изтърбушат, такава беше реалността... И утре в един полуфинал с трепет очаквам да науча нещо ново за футболните правила и тълкованието им от съдиите, всеки мач на онзи отбор предлага супер иновации и нестандартни решения!

Тук искам да се съглася с гореизказани мнения-мен ме изхвърли полицията от Б и догледах мача във В до група червени, то там имаше и наши, нямаше ни разделителна линия, нито псувни, даже коментирахме ситуациите заедно, аз си бях със синия шал-така беше!
- blue avalanche
- Контакти:
Синьо сърце написа: И утре в един полуфинал с трепет очаквам да науча нещо ново за футболните правила и тълкованието им от съдиите, всеки мач на онзи отбор предлага супер иновации и нестандартни решения!![]()
![]()
![]()
Аз,пък,очаквам,дори на мача Байерн-Реал М,Хауърд Уеб да подкрепи Ман Юн...