Георги Иванов-Гонзо

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Гонзо да си подаде оставката

ДА
105
68%
НЕ
50
32%

Общо гласове: 155

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Re: Георги Иванов-Гонзо

Мнениеот Долно уйно » 06 авг 2014 12:32

Интересно интервю е дал Мурсия пред испанските медии.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 авг 2014 12:52

Долно уйно написа:Интересно интервю е дал Мурсия пред испанските медии.

Ох, и аз го чух... Сега, когато Мурсия го казва, вече започвам да мисля по друг начин за много, наистина много неща. Защото е едно в медии и по форуми да се говори, друго, когато го каже лично засегнат от това. Изключително смущаващо е това. На ход е Батков. Да видим какво ще предприеме.

Пепе е единственият, който каза нещата едно към едно. Ратко се опита да каже нещо, но само загатна.

Батков, нали искаш публиката да те харесва. Действай! Новото начало, големите приказки... всичко това се оказа бошлаф. Това, че ще играем във втората седмица иди-дойди (с тези футболисти, като Сърмов, Кунчев, Борко, Божинов, Луис Педро, Белаид, Велев... няма как друго да е), лошото е, че те вероятно ще останат до края на сезона. Тоест, ново начало този сезон да не чакаме. Най-рано на лято - другото, ако не и на куковото...

Гонзо се издъни с Мурсия с подбора на играчите, абе засега с всичко. Но така или иначе друга алтернатива няма, нека продължи, може пък и да се окопити и да си поправи грешките...

До днес, когато чух думите на Пепе, и аз така мислех. Вече - не. Защото си обяснявам вече и някои неща от миналия му престой на Гонзо...

Радвам се, че Гонзо не е наш проблем сега. Твърде е възможно настоящия ни треньор да е по-зле от него, но приказките за "мъжкарството" и "професионализма" на Гонзо ме отегчаваха. Нямам мнение за Мурсия, но ми се вижда малко странно един начинаещ треньор като Гонзо да критикува методите му на работа и тренировъчния процес. Гонзо е с болни амбиции и иска да запише името си със златни букви в историята на Левски, това би трябвало да е ясно на всички. Не знам дали това е полезно за вас и дали коментарите ви, че бил подлога на Батков и т.н. отговарят на истината. По-скоро Гонзо от самото начало е искал точно той да бъде треньор (окрилен от "успехите" в Черно море) и всичко е съшито с бели конци. Няма нищо по-опасно от един амбициозен глупак.

Верно, зловещ коментар, човек. Има много логика в думите ти.

Dire.Straits
Контакти:

Мнениеот Dire.Straits » 06 авг 2014 15:27

Не е хич изненадващо това, което Мурсия е казал пред испанските медии, поне за мен. Подобни думи каза преди време и Андвеле Слори, когато напусна "Левски". Позволявам си да ви върна към славния период 2010/2011:

webcafe.bg през декември 2011 г. написа:Разтрогналият договора си с Левски бивш футболист на Фейенорд Андвеле Слори направи шокиращи разкрития за ситуацията в лагера на 26-кратните шампиони. Холандското крило подписа договор с австралийския Аделаида Юнайтед и от другия край на света даде интервю, в което извади на показ интересни подробности за живота на "Герена".

Според 28-годишния техничар старши-треньорът на "сините" Ясен Петров е абсолютно безгласна буква в съблекалнята на отбора и всичко е в ръцете на спортния директор Георги Иванов-Гонзо.

Още по-невероятно звучи разкритието на футболиста, че за да получат заплатите си, играчите на "сините" са имали ултиматум да постигнат поне три победи в месеца. Ето какво каза Слори пред "Де Телеграаф".

"В Левски манталитетът е същият отпреди 40-50 години. Това не беше отбор за мен. Треньорът нямаше думата, защото всичко зависеше от един определен технически директор. И ако не бяхме били в три мача, не ни даваха заплата. Затова прекратих договора си и директно отпътувах за Австралия", заяви пред холандския вестник Слори.

"В София разбрах какъв голям клуб съм изпуснал в лицето на Фейенорд. Сега само се надявам да намеря отново удоволствие от футбола и да се забавлявам на терена", завърши крилото.

gvbalchev
Контакти:

Гонзо с право махна испанското менте!

Мнениеот gvbalchev » 06 авг 2014 16:41

Май стана доста лицемерно

Стефан Стоянов

Публикувана в 14:49 на 06 август 20149716

Пепе Мурсия източник: Георги Димитров/Gong.bg

ВИДЕО: Пепе Мурсия: Левски остава в сърцето ми

Пепе Мурсия: С Гонзо ще сме успешен екип, радвам се заради играчите

Свързани материали
Европейската преса пише за раздялата на Левски с Мурсия

Пепе Мурсия бе уволнен и спечели повече симпатии, защото мнозина сметнаха, че ходът е прибързан и странен. Няма как да бъдем почитатели на резките промени и логика в тази рокада не се виждаше.

Мурсия дойде и направи впечатление на симпатичен човек. Тръгна си с усмивка на лицето и шалче на Левски в найлоновото пликче. След това заяви на всеослушание, че „сините“ са в сърцето му. Беше трогателна раздяла, но...

Всяко чудо при нас е за по-малко от три дни. Така нареченото „европейско мислене“ се изпари за секунди. Пепе отвори голяма уста в Испания и омаца още повече Левски, в който по принцип тлеят огньове на различни фронтове от години.

Само за часове мнението на Мурсия се промени драстично. След последния съдийски сигнал на мача с Локомотив София той даде обширно интервю. В него каза следните думи: „Да, усещам подкрепата на Георги Иванов. Професионалистите трябва да имат вяра и спокойствие в това което правят. Знаете какво значи Георги Иванов за отбора, знаете как той преживява нещата. Вярвам, че ще бъдем успешен екип“, допълни Мурсия.

„В момента съм щастлив от победата и трите точки и към този момент продължавам да съм треньор на Левски. С Георги Иванов сме доволни от победата и коментирахме мача, което е нормално.“

„Ежедневно сме в комуникация с Георги Иванов. Тя е нормална и е свързана с нещата, които искаме да подобрим в отбора. Така протича обикновеното взаимодействие между треньор и спортен директор“.

Веднага след като скъса своя договор със „сините“ Пепе обърна плочата пред авторитетната агенция EFE: "Не можех да търпя повече ситуацията със спортния директор. От първия ден той бе в съблекалнята, говореше с футболистите, тренираше с нас и коригираше наставленията ми. Дори се месеше в определянето на състава и тактиката. Затова взех решение да прекратя договора си с клуба".

След последното изявление на испанския специалист не става ясно дали е уволнен или сам си тръгна? Сигурно е, че в един от двата случая лъже жестоко, което остава неприятно усещане.

Мотивът на Пепе Мурсия е повече от ясен. Човекът очевидно си пази репутацията, защото на никой не е приятно да го уволнят. Треньорската му кариера не е блестяща в последните години и изгонването от Левски е ново петно, което може да го спре при следващ интерес към него.

За жалост испанецът си тръгна лицемерно от Левски, което може да означава, че е бил такъв и с отбора си. Пепе лисна доволна доза помия върху „сините“, но преди това подписа договора за своята неустойка.

Положението е такова, че на „Герена“ много често най-важните думички са две: неустойка и заплата. Останалото да го ядат кучетата. Забравете за чест, фланелка и публика.
Пепе Мурсия често споделяше, че най-важно е „знамето на Левски“. Става ясно, че по-важна е компенсацията, която ще попадне по банковата му сметка.

Испанецът се възхищаваше на юношите в клуба, споделяше с охота имената и позициите им на терена, но в крайна сметка излезе, че младите са проблем. "Не може да искаш да играеш в Европа с 14 професионалисти и седем деца".

Георги Иванов има много трески за дялане, но е факт, че си е дал здравето за Левски. Дава го и в момента, защото кашата на „Герена“ е нечувана. Пари няма, трябва да бъде замазвано положението с финансовия феърплей, изплащат се стари неустойки и дългове. Отборът буквално беше скалъпен.

Гонзо не е безгрешен. Грешката с Пепе Мурсия е доказателство, но в крайна сметка бе продиктувана от събитията. Директорът получи откази от трима българи преди да опре до варианта с треньор от чужбина.

В крайна сметка такива като Пепе Мурсия, не могат да развяват синьото шалче пред камерите и да се правят на правоверни левскари.

Левскарите са други, но за съжаление „Герена“ отдавна не е тяхна дестинация. Наско Сираков отказва да стъпи на стадиона, който е пълнил безброй пъти като играч и шеф. Станимир Стоилов работи в Казахстан и все се разминава с любимия Левски. Херо се куми при всяка „синя“ оферта, която му бъде отправена. Емил Велев е едва ли не „прокажен“, а в крайна сметка той е последният треньор направил „сините“ шампиони. Много от легендите заобикалят стадиона, защото нещо някога ги е обидило. Защото сякаш ценим повече „Пепетата“, отколкото онези, които заслужават.

За щастие има „сини“ сърца, които уважават и ценят тези, които в момента са на пангара. Някой чул ли е крива дума от Христо Йовов, който беше направен на „маймуна“ от Тодор Батков? Бижутера обаче не е Пепе. Той има дълга и запомняща се история в Левски. На „Герена“ трябва да направят печеливш екип от силни хора. Очевидно Мурсия не беше от тази порода. Май се оказва, че Гонзо е прав!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 06 авг 2014 16:46

yavorescu написа:
honda написа:Честно казано колко мача на любимия си отбор си гледал?

Всички домакинства на живо (без едно). Всички гостувания, предавани по телевизията.
- споменаваш ,че М.Манолов е играл като крило, браво-колко мача е е изиграл в миналия шампионат М. Манолов като крило за Черно Море- цифром и словом 0.

Миналия шампионат 0, сезон 2012/2013 (пролетта) игра при Гонзо предимно като дясно крило.
Бакари е тип остър нападател,на който най-силната му страна са линейната бързина и бързината с топка с краката, така че аз във всеки мач ,той се опитвал д влиза и от крилото, според мен доста често му се получаваше. Бергонси доста израсна при Гонзо и докато преди почти не подаваше топката напред, то при Гонзо започна доста осезаемо да участва и в офанзивните действия на отбора, деление на офанзивни и дефанзивни халфове май има само в България, всички халфове трябва да участват и в двете фази на игарата,освен ако не се казват Д.Марадона, М.Платини или Д.Савичевич.

Аз не коментирам кое е било сполучливо или не, а само факта, че играчи бяха редовно преквалифицирани въпреки уверенията на Гонзо, че няма да го прави.
Най-силните в традиционно добрата ви защита бяха М.Венков и К.Котев и двамата бяха докарани от...Гонзо. Двамата Ал.Александровци са добри,но доста рискови играчи.

Защитата ни си е добре от години, много преди Гонзо да дойде. Малкия Сашко си е рисков играч, големия Сашо в никакъв случай не е.
Честно казано очакваше ли преди миналия шампионат ,че ще бъдете на шесто място и че ще запишете победи над всички водещи отбори?

Очаквах да сме между 5 и 9 място, да. Почти всеки шампионат записваме победи над водещите отбори (обикновено вкъщи, много рядко навън). Това не е патент на Гонзо.
Преди началото на миналия шампионат се очакваше Черно Море да се бори да не изпадне,все пак предишния сезон при 16 отбора доста време бяхте заплашени от изпадане.

Да, смениха се трима треньори, играехме слабо (включително и при Гонзо). Чак накрая се появи някакъв светъл лъч.
Надявам се не си написал сериозно ,че Гонзо е виновен ,че не е пускал В.Йосков -сериозно ли очакваш едно момче нямащо навършени 16 години да играе в А група срещу примерно Моци или Менди, заслужава ли си един от най-големите таланти в български футбол да бъде рискуван като бъде хвърлен в здравите мачове срещу най-силните отбори у нас.

В един мач без значение можеше да го пусне или поне да не беше твърдял, че ще разчита на юноши. Наско Илиев има необходимата физика.
Домо дойде при вас за 3 месеца, без да платите една стотинка за него, не мисля че Черно Море загуби от това,макар че в момента е много слаб.

Точно така, затова го наричам абсолютно безперспективно попълнение. Дойде за 3 месеца без никакво бъдеще в отбора.
За мен Гонзо се представи като треньор на Черно Море много над очакванията ми,просто играчите ,които имаше в Черно Море много се вързаха към "треньорските възгледи"(умишлено слагам в кавички понеже не съм уверен че има такива ;) ) на Гонзо и за мен определено той постигна успехи,който не трябва да се отричат.

Тези "успехи" ги постигнаха и предишните треньори (без Зафиров). Но понеже става въпрос за Гонзо, а не за някоя безлична фигура като Генов, те се натякват сякаш е направил нещо изключително.

Честно казано нямам наблюдения Черно Море в почти всеки шампионат да записва победи над водещите отбори , не знам от колко години гледаш футбол,но аз не се сещам за шампионат в който Черно Море е записал победи над първите 5 отбора в класирането( примерно срещу Левски в последните 35 години имате всичко на всичко 2 победи(едната от които с Гонзо начело) в шампионатни мачове).
Затова ,че преквалифицирал играчи - за мен трудно може да се нарече преквалифициране да искаш от нападателите си да си сменят позициите при положение че нямаш нито типични централни нападатели ,нито типични крила( около 80% от отборите в света играят без типични крила, аз не се сещам примерно в последните 20 години Черно Море да е играл с типични крила), практически всеки треньор го изисква от нападателите си да си сменят позициите или пък централния нападател да мине по крилото , а друг играч да влиза в неговата зона.
Какво си очаквал ти , и какво са очаквали специалистите е нещо съвсем различно в шампионат 2012/13 Черно Море се бореше да не изпадне , а в шампионат 2013/14 вече бяхте и с доста орязан бюджет и влизане в първата половина на таблицата се считаше за супер успешно. Да бъдете в петицата значи да бъде пред някой от Лудогорец, ЦСКА, Литекс, Ботев и Левски- според дори и най-смелите ви фенове не смееха да мечтаят за нещо подобно, отделно има и отборите на Локо(Пд), Славия,Берое(спечелил купата и суперкупата в предишния шампионат),Локо(Сф) ,които имаха доста по-висок бюджет от вас.
Това ,че мачовете за Черно Море са без значение , не значи че са без значение за другия отбор и че играчите от другия отбор няма да играят на ръба на позволеното. За мен дали ще се пусне един играч за 10 минути или въобще няма да се пусне няма особена разлика. Едва ли тежки мачове срещу най-добрите отбори е най-доброто място за пробване с юноши. Никой няма нужда от разгромни загуби и контузии.
За т.н. Шерифа- много е добър в единоборствата и толкова , играе доста нечисто(много използва ръцете си),обикновено достига пръв до топката ,но не знае какво да прави с нея и често я отиграва много нескопосано, не е много ориентиран при положение за засада и доста често я покрива, допуска доста повече грешки отколкото би трябвало да допуска футболист играещ на неговата позиция.За мен въобще целия отбор на Черно Море доста "изчисти" играта си при Гонзо. Значително намаляха безсмислените фаулове у картони.
При Гонзо С.Райков и Бергонси изиграха най-добрите си мачове в нашата А група, близко до най-доброто си представяне бяха и К.Котев и М.Венков, много силно се представи и Бакари.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Re: Гонзо с право махна испанското менте!

Мнениеот шивача » 06 авг 2014 16:47

Не е лошo статията да започва с: "Платен репортаж"
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 06 авг 2014 16:54

Не думай!
Браво на Гонзо, в лицето на Мурсия разкара цялото зло, което пречеше на отбора. Значи "Левски" почва да мачка оттук нататък, нали?
Само ми е чудно, ако това е n-тият пореден път, когато Гозно е директор и/или треньор, къде са n-тите на брой титли и купи, че нещо не се сещам. Говори за това, че "Левски" не може да си позволи нулева година и трябва да играе със собствен, надявам се приятен за окото, стил. Хайде да видим накрая дали пък няма да е нулева годината и какъв точно стил ще практикува отборът!
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 06 авг 2014 16:56

gzagorov написа:Не думай!
Браво на Гонзо, в лицето на Мурсия разкара цялото зло, което пречеше на отбора. Значи "Левски" почва да мачка оттук нататък, нали?
Само ми е чудно, ако това е n-тият пореден път, когато Гозно е директор и/или треньор, къде са n-тите на брой титли и купи, че нещо не се сещам. Говори за това, че "Левски" не може да си позволи нулева година и трябва да играе със собствен, надявам се приятен за окото, стил. Хайде да видим накрая дали пък няма да е нулева годината и какъв точно стил ще практикува отборът!

Ръганье с подхвърганье и скубане под мишниците.

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 06 авг 2014 16:59

Не вярвам Г. Иванов да е по-добър треньор от испанеца.

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 авг 2014 17:02

шивача написа:Не е лошo статията да започва с: "Платен репортаж"

Я платен, я не, може да е от обикновено подмазване. И както казах в другата тема:

rhaegar написа:
Напълно естествено е всеки да извърта нещата както му е удобно. Според мен няма съмнение, че Мурсия беше уволнен, а не си е тръгнал сам. Но също така няма съмнение, че Гонзо се е месил в работата му.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Левски”