Към 1982:
Човек, на много места се прави така, освен може би в отбори, като Реал, Барса или Байерн. И Гонзо се мотивира за тези си действия - бъдеще на отбора, независимо от треньора. А и мисля, че четирима футболисти привлечени от Пепе (ако дойде и защитника) не са малко, нали?
Това за треньора... сори, но бъркаш според мен много. Как игра "Левски" по времето на Ратко, как по времето на Ясен и как по времето на "пръскача на мозъци"? И как по времето когато Гонзо в двата пъти бе треньор? По времето на Ратко, имаше риск да счупим всички рекорди, завършвайки 7-8-ми. Гонзо пое отбора и се качихме нагоре. Ясен не само ни вкара в ЛЕ, а и без малко да минем групите. Гонзо какво направи в Европа? Вярно беше без Гара и Жо, но според мен Арш и Мони Райков съвсем не бяха толкова лоши заместници (Статистиката Арш беше по гол на два мача, а Райков имаше 7-8 гола и още толкова асистенции сигурно). До под кривата круша стигна, нали? Ясен щеше да пусне титуляри Арш и Мони срещу Спартак! Да не говорим за онова недоразумение Костов. Резултатите му бяха сходни с тези на Гонзо, но при Гонзо отборът играеше с много повече агресия. Ще видиш, че Пепе ще се докаже.

Като какъв... не знам. Ако Гонзо водеше "Левски" щяхме да видим стегнатата и прибрана игра на "морето" от миналия сезон. В мача с Локо аз лично видях тези нехранимайковци да пресират - нещо, което не бях виждал от времето на Кокала, да искат да спечелят първата топка и да се движат. Техния гол беше малшанс. А ако на вратата си имаха слаб вратар и един Божинов можеше да си умери краката, резултата щеше да 3-4:1 за нас, нали?
Това, че тръгнахме с равенство е добре. Една разгромна победа и всички щяха да почнат да си фантазират.
Лошото е, че познах в едно. Гонзо не обича, не се доверява на младите и го показа за пореден път.
Чудесно интервю на един истински левскар... Краде ми думите за младите.

Емил Велев: Мурсия трябва да научи български, ако иска да успее в Левски
http://topsport.ibox.bg/interview/id_60615947Топспорт
Сините изпитваха сериозни затруднения в офанзивен план въпреки наличието на Божинов и Домовчийски срещу Локомотив. Защо?
Аз не бих ги пуснал заедно на терена. Те са еднотипни играчи, най-добри са като „скрити централни нападатели". Но те далеч не са хората, които могат и трябва да връзват играта, които да дават тънките извеждащи подавания.