Трансферно лято 2014 (Спекулации, трансфери, мълви и т.н)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Re: А крило???

Мнениеот tzvetan_tee » 16 юли 2014 11:38

TristaNNN написа:
terata написа:
TristaNNN написа:
Един момент. Защо си сигурен, че непременно ще играем с крила? Може Пепе да е решил така наречените от теб крила, всъщност да прелеят в разиграващи външни полузащитници, а атаката да се изгражда към и през центъра. Ако това е замисълът, то Велев и Прохазка се вписват в концепцията по идеален начин.

Напротив, дори и да играем по твоя начин нито на Велев, нито на Прохазка силата им е като разиграващи халфове. ;) И двамата са си дефанзивни полузащитници и ако от Велев може и да очакваме някой и друг добър пас напред (показвал е, че може), то от Прохазка не.

Този начин не е мой ;). Далеч не съм аз този, който е открил топлата вода в тактическите прийоми. Освен това, не е речено, че непременно Прохазка ще е изпълнителят. Може, примерно,
Гаджев/Велев/Р.Цонев/Сърмов/Деко (лелееее колко имаме 8-) ) да се нагърбят с тази задача, докато Роман заема мястото на типичния разбивач.

Кой е този отбор, който играе без крила? Или визираш Барселона :) :) :)
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

Laetitia
Контакти:

Re: Трансферно лято 2014 (Спекулации, трансфери, мълви и т.н)

Мнениеот Laetitia » 16 юли 2014 11:43

Почти всички отбори играят с крила и пробиват по фланговете.
Опасявам се, че ние ще бъдем нестандартни и... няма да пробиваме отникъде.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 16 юли 2014 11:45

tzvetan_tee написа:Кой е този отбор, който играе без крила? Или визираш Барселона :) :) :)

Разбира се, че визирам Барселона 8-), но умишлено не исках да генерирам 3 страници подигравателни коментари. Н'ъл имаме испански треньор и тики-така ще играем, забрави ли ;)
Забележи също така, че ние реално нямаме типичен нападател-консуматор, който да реализира/сваля центриранията на крилата към него. Сега-засега разполагаме единствено с двама леки в лицето на В и В, като не броя Димитров, тъй като не смятам, че Пепе планира той да води синята атака.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 16 юли 2014 11:50

TristaNNN написа:
terata написа:
TristaNNN написа:
Един момент. Защо си сигурен, че непременно ще играем с крила? Може Пепе да е решил така наречените от теб крила, всъщност да прелеят в разиграващи външни полузащитници, а атаката да се изгражда към и през центъра. Ако това е замисълът, то Велев и Прохазка се вписват в концепцията по идеален начин.

Напротив, дори и да играем по твоя начин нито на Велев, нито на Прохазка силата им е като разиграващи халфове. ;) И двамата са си дефанзивни полузащитници и ако от Велев може и да очакваме някой и друг добър пас напред (показвал е, че може), то от Прохазка не.

Този начин не е мой ;). Съвсем не съм аз този, който е открил топлата вода в тактическите прийоми. Освен това, не е речено, че непременно Прохазка ще е изпълнителят. Може, примерно,
Гаджев/Велев/Р.Цонев/Сърмов/Деко (лелееее колко имаме 8-) ) да се нагърбят с тази задача, докато Роман заема мястото на типичния разбивач.

Хе хе, имах предвид по описания от теб начин, не че ти си го измислил. :) ;) Само че и изброените от теб не стават за тая работа. Как си представяш Сърмов с разцепващ пас напред между двамата централни бранители на противника и извеждащ Божи в чиста позиция? :) Еее размечтах се нещо... то и Сър МOff за същото си мечтае де. :mrgreen: От изброените само Деко става за подобна схема и може би донякъде Гаджев, ама единия няма да го има по терените минимум 2 месеца, а другия трябва да е на кеф и по възможност да има съгледвачи по трибуните, че да направи някой и друг силен мач. Като цяло нямаме креативни футболисти за подобна схема... ма то и крила нямаме за другата схема, та знае ли човек, кво ще измислят. :?
Последна промяна от terata на 16 юли 2014 11:51, променено общо 1 път.

konvoec
Контакти:

Мнениеот konvoec » 16 юли 2014 11:50

W84me написа:От изминалите контроли оставам с впечатлението, че няма да играем с типичните крила. Даже още ми е мъгла какво точно ще играем :mrgreen:

От изминалите контроли оставам с впечатлението, че няма да играем...(и до тук трябваше да спре коментара ти :mrgreen: )

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Мнениеот tzvetan_tee » 16 юли 2014 11:52

TristaNNN написа:
tzvetan_tee написа:Кой е този отбор, който играе без крила? Или визираш Барселона :) :) :)

Разбира се, че визирам Барселона 8-), но умишлено не исках да генерирам 3 страници подигравателни коментари. Н'ъл имаме испански треньор и тики-така ще играем, забрави ли ;)
Забележи също така, че ние реално нямаме типичен нападател-консуматор, който да реализира/сваля центриранията на крилата към него. Сега-засега разполагаме единствено с двама леки в лицето на В и В, като не броя Димитров, тъй като не смятам, че Пепе планира той да води синята атака.

Да, но едиственият отбор, който играе така е Барселона. Това не е случайно - не е лесно :) :) Така може да играе само отбор, който има такива изпълнители и не на последно място - МЕСИ. Да не говорим, че те имат Неймар, който ако не е добро крило, не знам кой е :) :)
В Испания играе само Барса така, така че това не е испанския футбол. Обърни внимание в националния отбор на Испяния по крилата са Давид Силва и Мата, които са си крила както и да го гледаш ;)
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 16 юли 2014 11:54

konvoec написа:
W84me написа:От изминалите контроли оставам с впечатлението, че няма да играем с типичните крила. Даже още ми е мъгла какво точно ще играем :mrgreen:

От изминалите контроли оставам с впечатлението, че няма да играем...(и до тук трябваше да спре коментара ти :mrgreen: )

В последния мач видях футбол до 30-та минута... След това ми причерня :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 16 юли 2014 11:54

Ние хубаво ще играем тики-така, ама то това не става току-така изведнъж. Ако Мурсия успее да оправи головата немощ пред отбора, шапка му свалям. Защото в последните години всичко, което правим е да се лутаме пред вратата и да подаваме по широчина, но не знаем как да пробием защитници като тези на Локо (Сф), Берое и т.н. Надявам се разковничето в тази връзка да е испанчето и да пуска хубави пасове към Божинов. Последният ни по-силен отбор беше от времето на Ясен Петров и пробива в ЛЕ, когато разчитахме значително на крилата, но тогава изпълнителите бяха други. С оглед това, че нямаме такива футболисти не пречи да се пробва един такъв ромб(на мен така ми е най-удобно). Най-малкото защото никога не сме го опитвали това. Нещо от сорта на :

-----------------------Велев-------------------------
--------------------------------------------------------
----------Гаджев----------------Прохазка--------
---------------------------------------------------------
-----------------------Бедоя-------------------------
----------------------------------------------------------
-------------Валери-----------Валери---------------
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 16 юли 2014 12:03

Синичко написа:Ние хубаво ще играем тики-така, ама то това не става току-така изведнъж. Ако Мурсия успее да оправи головата немощ пред отбора, шапка му свалям. Защото в последните години всичко, което правим е да се лутаме пред вратата и да подаваме по широчина, но не знаем как да пробием защитници като тези на Локо (Сф), Берое и т.н. Надявам се разковничето в тази връзка да е испанчето и да пуска хубави пасове към Божинов. Последният ни по-силен отбор беше от времето на Ясен Петров и пробива в ЛЕ, когато разчитахме значително на крилата, но тогава изпълнителите бяха други. С оглед това, че нямаме такива футболисти не пречи да се пробва един такъв ромб(на мен така ми е най-удобно). Най-малкото защото никога не сме го опитвали това. Нещо от сорта на :

-----------------------Велев-------------------------
--------------------------------------------------------
----------Гаджев----------------Прохазка--------
---------------------------------------------------------
-----------------------Бедоя-------------------------
----------------------------------------------------------
-------------Валери-----------Валери---------------

Схема с 3-ма дефанзивни халфа, чудно. Срещу кой ще играем така? Марек? Хасково? Или Локо Сф? Разберете, че към момента имаме един-единствен здрав креативен футболист в лицето на Бедоя. Нито Сърмов, нито Балтанов, нито Прохазка, нито Велев може да играе като офанзивен халф. В смисъл, то може, но ще е крайно неефективно, тъй като никой от тях няма възможностите за подобна схема.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 16 юли 2014 12:04

terata написа:
TristaNNN написа:
terata написа:
TristaNNN написа:

Този начин не е мой ;). Съвсем не съм аз този, който е открил топлата вода в тактическите прийоми. Освен това, не е речено, че непременно Прохазка ще е изпълнителят. Може, примерно,

Хе хе, имах предвид по описания от теб начин, не че ти си го измислил. :) ;) Само че и изброените от теб не стават за тая работа. Как си представяш Сърмов с разцепващ пас напред между двамата централни бранители на противника и извеждащ Божи в чиста позиция? :) Еее размечтах се нещо... то и Сър МOff за същото си мечтае де. :mrgreen: От изброените само Деко става за подобна схема и може би донякъде Гаджев, ама единия няма да го има по терените минимум 2 месеца, а другия трябва да е на кеф и по възможност да има съгледвачи по трибуните, че да направи някой и друг силен мач. Като цяло нямаме креативни футболисти за подобна схема... ма то и крила нямаме за другата схема, та знае ли човек, кво ще измислят. :?

Забравяш черешката на тортата-Бедоя ;) Предвкусвам, че мотото на сезонЯ ще е "Отнемете топката, дайте я на Бедоя и си гледайте работата". Значи от тримата играчи в евентуалния ромб, външните халфове и опорния полузащитник ще имат задачата да отнемат и бутат към испанчето, който от своя страна ще "храни" с така наречения от теб разцепващ пас Валери и Валери. Ако пък тооооолкова ни тревожи играта по фланговете, като нищо Минев и Крумов ще се превъплътят в ролите на халф-бекове като едни същински Дани Алвези и Марселовци, зер испански треньор имаме ей, не го забравяйте :geek:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”