koisa написа:wilge написа:Ние имаме четирима еднотипни нападатели: Костов, Алар, Роберта и Димитров. Всичките фини, елегантни, играещи предимно с крак и с ръст между 182- 185 см.
Не знам как прецени, че и четиримата са еднотипни... Робърта не сме го гледали изобщо на живо, а Алар за два мача няма как да се прецени. Поне 10 мача трябва да изиграе всеки, че тогава да се прецени какъв тип нападател е... Само да добавя, че Алар влезе срещу Ружите и вкара гол, а след това повечето казваха, че сме случили на нападател, бил класа и т.н. Направи лош мач с АЕК и вече е дърво и менте.

Колкото до И. Димитров, може би той е най-добре играещият с глава нападател в Левски към момента. За разлика от Костов, примерно, който пък умее да се пласира добре. [/quote]
Това "вече е дърво и менте" са твои думи. Не оспорвам качествата на нито един от тях. Един е контузен, двама са нови, а последния не получава игрово време. Т.е. не съм ги гледал този сезон. Става въпрос за друго. Когато говорят, че търсят тежък нападател, мощен таран, аз разбирам човек тип Артьом Дзюба, Гарра Дембеле или Мапуку в най- лошия случай. Когато имахме добре играещ с глава играч, визирам Яблонеца, всички видяхме колко гола вкарахме при статични положения. Към днешна дата само Илийката играе добре с глава, но той не играе. Виж последните два клипа за какво говоря:
https://gong.bg/bg-football/parva-liga/ ... iga-551891