Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот metodito » 21 дек 2017 16:18

koisa написа:Какво им е на Цветкович и Мапуку? За мен са добри играчи за нашето първенство.
Според мен Цветкович ще е перфектен за 3-5-2, а на Мапуку му трябва един плеймейкър тип Дарко за да къса мрежи в Дриша лигата! За Европа съм съгласен, че ни трябват далеч по-класни играчи, но те струват пари, а Спас не е от тези дето ще извади 10х 2-3 млн. за качествени играчи на всеки пост. 8-)

Мапуку в 90% от топките, които получава ги поема с гръб към вратата. И 80% от продължението е пас назад. Толкова за него. Цветкович се води защитник и таква е позицията му. Да, и аз съм съгласен, че ако играем с халф-бекове, той ще се справи по-добре от сега. Но случаят не е такъв и той ходи напред и няма въздух да се връща. Налага се Давид да му оправя бакиите или Ойло.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 дек 2017 16:30

goro_man написа:За да стане всичко което искаме трябва футболистите да искат да дойдат в Левски,за да искат трябва да играем в Европа и на пролет,за тази цел трябва първо да оставим един треньор минимум 2 години за да натрупа някъкъв коефициент и след това излизане от групите.... В най добрият случай три години ако броим тея 6 месеца за основа ако ли не започваме отначало,това е реалноста всичко друго е фантасмагорий за маркетингови трикове на който никой от нас надявам се не вярва

И моята прогноза беше горе-долу толкова. От този нов отбор, резултати може да очакваме сезон 2020/21 някъде. И то без сътресения като тандема Боримитов.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 21 дек 2017 16:44

metodito написа:Мапуку в 90% от топките, които получава ги поема с гръб към вратата. И 80% от продължението е пас назад. Толкова за него. Цветкович се води защитник и таква е позицията му. Да, и аз съм съгласен, че ако играем с халф-бекове, той ще се справи по-добре от сега. Но случаят не е такъв и той ходи напред и няма въздух да се връща. Налага се Давид да му оправя бакиите или Ойло.

Ами обикновено във футбола централните защитници покриват бековете когато са напред, а противника започне контра.
Колкото до Мапуку, нормално е да поема топката с гръб когато е сам сред 4-5 човека, а извеждащи подавания има веднъж на 5 мача. Още в Берое се знаеше, че Мапуку действа главно при контрите и дебне за грешки на противника. Но ние сме толкова бавни, че не можем никой да хванем на контра! На Обертан също често му се налага да връща назад, защото напред няма нито един свободен играч. Забележи, че нашите не се движат правилно когато са без топка. Бяга само този с топката и един двама около него. Другите си стоят и чакат пас на крак, без да се откриват!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 21 дек 2017 16:50

Имало оферти за Буш и Мапуку(според Грънчаров),аз бих оставил черния за пролетта накрая на полусезона му дойде настроението и се разигра :oops:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 дек 2017 16:51

Берое играе.. играеше на контри. Основната задача на Мапуку, в този смисъл беше да търчи. А белите знаем не могат нито да бягат, нито да скачат като черните. Само че "Левски" не играе на контраатака, срещу него играят така. Аз държа на мнението си, че Мапуку е тактически неграмотен. Физика, бегови качества, ок, но дотам. Нито пласиране, нито пасове и движение без топка. Нищо. Един неразвил се талант, който си е останал на едно ниво и не мърда.

Между другото, въпреки това, което казвам, аз съм "за" оставянето му.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 21 дек 2017 17:22

Любенов отива в Ботев Враца.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 21 дек 2017 17:31

metodito написа:Само че "Левски" не играе на контраатака, срещу него играят така.

Явно си пропуснал да гледаш доста мачове на Левски през този сезон. В не малка част от тях чакахме точно на контра и дебнехме за грешки на противника. Особено в мачовете с Литекс и Лудогорец. Мапуку е другия човек след Обертан, който може да мине успешно през няколко защитници! Нещо, което не видяхме от Нар и все още чакаме това да прави Кабрал.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 21 дек 2017 17:32

metodito написа:
koisa написа:Какво им е на Цветкович и Мапуку? За мен са добри играчи за нашето първенство.
Според мен Цветкович ще е перфектен за 3-5-2, а на Мапуку му трябва един плеймейкър тип Дарко за да къса мрежи в Дриша лигата! За Европа съм съгласен, че ни трябват далеч по-класни играчи, но те струват пари, а Спас не е от тези дето ще извади 10х 2-3 млн. за качествени играчи на всеки пост. 8-)

Мапуку в 90% от топките, които получава ги поема с гръб към вратата. И 80% от продължението е пас назад. Толкова за него. Цветкович се води защитник и таква е позицията му. Да, и аз съм съгласен, че ако играем с халф-бекове, той ще се справи по-добре от сега. Но случаят не е такъв и той ходи напред и няма въздух да се връща. Налага се Давид да му оправя бакиите или Ойло.

Че като Мапуку получи топката с гръб към вратата на къде да я отиграе? Точно там липсва скоростта в играта и с едно докосване с човека зад него.

limon
Контакти:

Мнениеот limon » 21 дек 2017 18:24

koisa написа:
metodito написа:Само че "Левски" не играе на контраатака, срещу него играят така.

Явно си пропуснал да гледаш доста мачове на Левски през този сезон. В не малка част от тях чакахме точно на контра и дебнехме за грешки на противника. Особено в мачовете с Литекс и Лудогорец. Мапуку е другия човек след Обертан, който може да мине успешно през няколко защитници! Нещо, което не видяхме от Нар и все още чакаме това да прави Кабрал.

:) Ще има да почакаме [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UrZwCTh22PY[/youtube]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 21 дек 2017 21:53

limon написа:
koisa написа:

:) Ще има да почакаме [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UrZwCTh22PY[/youtube]

Но няма да го дочакаме. Тоя е гола вода, а насреща му е един средностатистически защитник, при това по-скоро ботушар, но играещ с главата си повече отколкото с краката си. Докато Кабралчето няма техника, с единия си крак само се подпира, липсва му спортната злоба, играе без да включва главата си. Който го е довел да си го взема и двамцата да си ходят, кой откъде е!
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Върни се в “Левски”