Левски: Трансферно лято

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято

Мнениеот TristaNNN » 25 юли 2019 11:35

metodito написа:
TristaNNN написа:
metodito написа:Ако Костов е контузен и го пускат постоянно така, рискуват кариерата му. Още с новината за идването на Хубчев знаехме, че с Костов май ще е дотук. Не знам как е бил любимец на Хубчев, след като статистиката му в Берое е осем мача като титуляр в първенството за три години.
https://int.soccerway.com/players/stani ... ov/141191/ Вероятно причината за това е Мапуку...

Дрън-дрън. Знаехте, че Костов е дотук, щото подкарахте една клюка и разни интриги за това как Хубчев недолюбвал Костов, ама май засега излиза, че не е точно така. Знаели били те ...

И колко мача е започвал в националния при Хубчев. Голмайсторът на първенството.

Тактиката на националния отбор явно не предполагаше да се започва с Костов в атака, ако и да е голмайстор в първенството. Нека да не смесваме Хубчев в националния с Хубчев в Левски. Дотук, нищо че са минали едва няколко мача, е абсолютно ясно, че двата отбора нямат нищо общо като игра, тактика, замисъл в атака, темпо на игра, движение по терена и т.н.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 25 юли 2019 11:38

riftwar написа:Мисля, че е съвсем скоро момента, в който всички ще признаят, че това с група от 23-25 футболисти (в т.ч. 3-4 вратари), на днешно време е невъзможно. Преди години беше нормално, когато първенствата бяха с по-малко кръгове, купите на страните се решаваха в по един мач, евротурнирите нямаха по 4 предварителни кръга и летните паузи бяха значително по-дълги.
Сега е факт, че дългата пауза (без Англия) - е зимната. Тогава има време за обигравания и повече контроли, както и за по-пълноценна почивка.
В следствие на това, аз мисля, че сме стигнали до етап, в който минималния брой налични футболисти в един отбор е 27-28. Така има място, за контузии, наказания, умори и т.н. и въпреки това, достатъчно хора за избор на треньорите.
Другото решение разбира се е с наличието на активно играещ Б отбор в долните дивизии, от които при нужда да бъде дърпан футболист за А отбора, но така бройката на играчите става още по-голяма и съответно е нужен още по-сериозен бюджет.
Вариант е и по северен маниер да обърнем формата на първенството и то да завършва в края на годината и така да имаме съвсем комплектовани и силни отбори през лятото за въпросните предварителни кръгове на Европа.

А пък аз мислих и мислих и мислих дали си прав и накрая си викам, бе я да проверя настоящият еврошампион с какъв състав е изиграл 60-Ина мача миналия сезон и намерих 22 (двадесет и двама играчи), сред които Лалана, Стъридж и Морено, които почти не помирисаха терен, а Гомез беше контузен дълго. Тоест 18 футболисти и още 4-5 юноши. И ми се струва, че в повечето от клубовете е така. Но ние, нали играем 1/2 финал в турнирите всяка година и имаме супертежко първенство трябва да имаме 27-28 и то без да броим тези "от които нищо не става" като Илийката и....Стаси до преди 3 месеца

riftwar
Контакти:

Мнениеот riftwar » 25 юли 2019 11:57

drvasko98 написа:
riftwar написа:Мисля, че е съвсем скоро момента, в който всички ще признаят, че това с група от 23-25 футболисти (в т.ч. 3-4 вратари), на днешно време е невъзможно. Преди години беше нормално, когато първенствата бяха с по-малко кръгове, купите на страните се решаваха в по един мач, евротурнирите нямаха по 4 предварителни кръга и летните паузи бяха значително по-дълги.
Сега е факт, че дългата пауза (без Англия) - е зимната. Тогава има време за обигравания и повече контроли, както и за по-пълноценна почивка.
В следствие на това, аз мисля, че сме стигнали до етап, в който минималния брой налични футболисти в един отбор е 27-28. Така има място, за контузии, наказания, умори и т.н. и въпреки това, достатъчно хора за избор на треньорите.
Другото решение разбира се е с наличието на активно играещ Б отбор в долните дивизии, от които при нужда да бъде дърпан футболист за А отбора, но така бройката на играчите става още по-голяма и съответно е нужен още по-сериозен бюджет.
Вариант е и по северен маниер да обърнем формата на първенството и то да завършва в края на годината и така да имаме съвсем комплектовани и силни отбори през лятото за въпросните предварителни кръгове на Европа.

А пък аз мислих и мислих и мислих дали си прав и накрая си викам, бе я да проверя настоящият еврошампион с какъв състав е изиграл 60-Ина мача миналия сезон и намерих 22 (двадесет и двама играчи), сред които Лалана, Стъридж и Морено, които почти не помирисаха терен, а Гомез беше контузен дълго. Тоест 18 футболисти и още 4-5 юноши. И ми се струва, че в повечето от клубовете е така. Но ние, нали играем 1/2 финал в турнирите всяка година и имаме супертежко първенство трябва да имаме 27-28 и то без да броим тези "от които нищо не става" като Илийката и....Стаси до преди 3 месеца

Това са активните футболисти. Но имат поне още толкова в юношеските формации, които ако се наложи, могат моментално да се включат на по-горното ниво и да играят мач-два или повече. Няма смисъл първият отбор да е 30 човека при това положение.
Разликата идва от това, че ако Илия Димитров, Кабов и другите юноши играят в Б отбора на Левски (какъвто няма) и са в 100%-това кондиция, ако утре накажат някой от първия отбор и са готови да се хвърлят и да го заместят успешно на 70-80%, то и на нас ни трябва 22 в първия отбор.
Организацията според мен е съвсем различна в случая.

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 25 юли 2019 12:38

Някои мнения понякога ме карат силно да се смея. Как е възможно да правим аналогия с ТОП отбори.Техният бюджет за възстановяване е в пъти по-голям от цялостният наш.Даваме ли си сметка как би реагирал Клоп или който и да е треньор от ТОП5 първенствата когато Хубчев или друг роден треньор му заяви, че са пратили футболист за лечение при знахарката Мариана в Белград............Това е някаква порочна практика през последните 5-6години.
Да не забравяме че освен втори отбори тези клубове имат и много техни преостъпени футболисти. Миналата година Челси бяха преостъпили 18техни футболисти на други клубове.....

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 25 юли 2019 13:03

ikar написа:Някои мнения понякога ме карат силно да се смея. Как е възможно да правим аналогия с ТОП отбори.Техният бюджет за възстановяване е в пъти по-голям от цялостният наш.Даваме ли си сметка как би реагирал Клоп или който и да е треньор от ТОП5 първенствата когато Хубчев или друг роден треньор му заяви, че са пратили футболист за лечение при знахарката Мариана в Белград............Това е някаква порочна практика през последните 5-6години.
Да не забравяме че освен втори отбори тези клубове имат и много техни преостъпени футболисти. Миналата година Челси бяха преостъпили 18техни футболисти на други клубове.....

Май и това не е достатъчно.

Мениджърът Джосеп Гуардиола изрази несъгласието си от големия брой мачове, които трябва да изиграе водения от него Манчестър Сити в предстоящия сезон. Специалистът заяви, че програмата "ще убие" неговите футболисти - нещо, за което той е алармирал и преди.

"Това е лудост. Рано или късно ще убием нашите футболисти. Това не може да продължава още дълго време", категоричен е испанският специалист.

https://www.sportal.bg/news.php?news=797019

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 25 юли 2019 13:11

Съгласен съм, колега но не забравяй че те играят по 66-70мача, а ние мак 36-38

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 25 юли 2019 13:41

Като се говори за възстановяването на топ отборите, е добре да поговорим за възстановяването например на вторите дивизии на Швейцария, Германия, Холандия и т.н. Те едва ли имат възможностите за възстановяване на топ отборите, най-вероятно са на нашето ниво. Но от тия дивизии са футболистите на Косово и видяхме в мачовете ни с тях как те бягаха, а нашите как гледаха. Вярно е, че възстановяването е важен етап, но много по-важно е да се тренира. А нашите отбори последното сме го оставили на заден план.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 25 юли 2019 14:22

ikar написа:Съгласен съм, колега но не забравяй че те играят по 66-70мача, а ние мак 36-38

Само първенството ни е 38 мача. Сложи още 4-5 за Купата, 2-4 за Европа, 4-6 национала.. И станаха 50 мача, за няма и една календарна година.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 25 юли 2019 14:34

TristaNNN написа:
metodito написа:
TristaNNN написа:
metodito написа:Ако Костов е контузен и го пускат постоянно така, рискуват кариерата му. Още с новината за идването на Хубчев знаехме, че с Костов май ще е дотук. Не знам как е бил любимец на Хубчев, след като статистиката му в Берое е осем мача като титуляр в първенството за три години.
https://int.soccerway.com/players/stani ... ov/141191/ Вероятно причината за това е Мапуку...

Дрън-дрън. Знаехте, че Костов е дотук, щото подкарахте една клюка и разни интриги за това как Хубчев недолюбвал Костов, ама май засега излиза, че не е точно така. Знаели били те ...

Тактиката на националния отбор явно не предполагаше да се започва с Костов в атака, ако и да е голмайстор в първенството. Нека да не смесваме Хубчев в националния с Хубчев в Левски. Дотук, нищо че са минали едва няколко мача, е абсолютно ясно, че двата отбора нямат нищо общо като игра, тактика, замисъл в атака, темпо на игра, движение по терена и т.н.

Не е баш така според мен, колега (че няма общо съвсем). Примерно това, че Хубчев искаше всички да си помагат и поначало тактиката му просто изключваше тип играч с профила на Костов. Също и наситената халфова линия, която е подпомагана от защитата.

Идеята му е ясна - създава се зависимост от този играч отпред и се чака на него. Няма ден или го "хванат" защитниците, и до там. Едно от нещата, които ми харесват от това, което съм виждал досега в "Левски" на Хубчев са динамичните ротации в хода на мача - Стаси от крилото се мести в средата, там отива примерно Давиде, оказва се по едно време Павката там. Ти виждаш ли Костов на крилото? Щото аз не. Та в това принципно няма нищо лошо - концепция на треньора. Но подобна тактика просто изключва таран... И в същото време, досега излизахме в поне две различни формирования. Така че ще има място за него и ще има мачове, в които - няма... Дано е така.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 25 юли 2019 15:31

metodito написа:
TristaNNN написа:
metodito написа:
TristaNNN написа:

Не е баш така според мен, колега (че няма общо съвсем). Примерно това, че Хубчев искаше всички да си помагат и поначало тактиката му просто изключваше тип играч с профила на Костов. Също и наситената халфова линия, която е подпомагана от защитата.

Идеята му е ясна - създава се зависимост от този играч отпред и се чака на него. Няма ден или го "хванат" защитниците, и до там. Едно от нещата, които ми харесват от това, което съм виждал досега в "Левски" на Хубчев са динамичните ротации в хода на мача - Стаси от крилото се мести в средата, там отива примерно Давиде, оказва се по едно време Павката там. Ти виждаш ли Костов на крилото? Щото аз не. Та в това принципно няма нищо лошо - концепция на треньора. Но подобна тактика просто изключва таран... И в същото време, досега излизахме в поне две различни формирования. Така че ще има място за него и ще има мачове, в които - няма... Дано е така.

Добре, остави тия локуми, тактики и други лакърдии ... Коментарът ми беше в съвсем друга посока, а именно във връзка със становището на знаещите:
metodito написа:... Още с новината за идването на Хубчев знаехме, че с Костов май ще е дотук....
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Левски”