futbolqga написа:Съжалявам, но не мога да се съглася с доводите ти.
Първо - нямало как да сме взели 1.5 млн. Ако пак погледнеш, ще видиш, че в тези 1.5 млн са включени парите от Уефа, тв права, билети и др. подобни. Информацията е лично от Батков - ако твоята е по-точна, моля, сподели я.
Второ - Рабех, Жо, Зе. Тези играчи през 2013 бяха ли в Левски или аз нещо не съм в час? Когато те бяха привлечени в Левски, отборът играеше четвъртфинали в УЕФА и в групите на ШЛ - пари имаше в излишък. Последната година да сме взимали такива играчи? През летния прозорец платихме сума само за Бру, а сега привличаме разни играчи за по 30-50к евро. Както съм и написал - само трансфера на Базил обезпечи всичките ни покупки за този сезон.
Трето - споменаваш Жоао Силва. Трансферната сума платена за Жоао, беше върната двойно!! от трансфера на Дарко Тасевски, в същия трансферен прозорец. Ти хубаво споменаваш играчите, от които сме на загуба, но любезно пропускаш какво печалба осъществихме от играчи като Дарко и Гарата, които надхвърлят разходите значително. Можем да ги сметнем ако искаш

Ами няма как да сте взели такива пари от УЕФА - по принцип за участие в първи кръг се полагат 100 000евро. Левски отпада 3 години подред все в първи кръг. Като теглиш чертата вероятно не сте на загуба, но просто няма как да достигнеш сумата от 1.5 милиона, няма от къде да дойдат такива пари, а пък за 1 година, при това последната, е пълен абсурд!
Второ, изрично подчертах, че въпросното интервю е от преди 4 години, а го цитирам защото от тогава нямате нито един съществен приход ако не броим Дембеле и Жо. За Жо е трябвало да платите 38% от трансфера на бившия му клуб. Направи сметка и ще видиш, че само тези тримата ви струват между 2.5 и 3 милиона. За Силва не знам как точно ги сметна, че сте си избили парите два пъти, но първо го купихте за около 500к евро, след което разтрогнахте с него срещу неизвестно обезщетение, което със сигурност не е било малко. Аз тук ги смятам над 1 милион назад, ти не знам какво смяташ. А вероятно и сам ще се сетиш каква заплата е взимал междувременно. Колко мислиш, че ви струвал Марсиньо - играч с визитка, когото не може просто да придумаш да прекрати договора си. А за колко пари мислиш, че сте продали Базил - във втора дивизия на Белгия? В крайна сметка, за последните 5 години имате 3-4 прилични изходящи трасфери, които се явяват единствения сериозен приход, извън спонсорските. Това са 3-4 човека, а през клуба са минали над 120, много от които разтогват срещу прилично обезщетение и то след като преди това сте платили трансферни суми за тях. Някои от тях са се радвали и на заплати от над 10-15к евро. На фона на всичко това добави и 6 милиона до този момент за стадиона. Тия милиони на чия сметка мислиш, че се пишат? На Батков? На Тонев? На Левски, разбира се!
По думите на Батков дълготрайните активи на Левски трябва да станат 20 милиона за да бъдат покрити голяма част от дълговете. Отделно още 40 милиона за стадиона. Кои са тия дълготрайни активи на Левски за 20 милиона, щом не се брои най-основния и значимия?
Искам да кажа, че парите, които идват от спонсори и от Батков не са чист приход, а отиват за покриване на разходи, които в повечето случаи са по-големи, поне в последните 3-4 години.