Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот TristaNNN » 01 окт 2021 17:16

yagarr написа:
Нещата както трябва да са но на тия обещания вече сме се наслушали ;) Няма само ЦСКА да плаща наем за стадиона си
Видяхме какво и колко плащаше ЦСКА за наем на стадиона си. :mrgreen: Май и ЦСКА-София (София) са решили да поемат по тоя път с" плащането", но да видим.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 01 окт 2021 17:38

TristaNNN написа:
Red_Neck написа:
tmanolov написа:Делянски, някои неща не ги разбираш - при дарението в пари няма данък, другарю, няма и как да има - странни "закони" четете.

Ще те боцкам цял ден, ... казах ти ;)
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134174720
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/danak-varhu-dareniya

Накратко:
Дарението на парични суми е обект на данъчно облагане съгласно разпоредбата на чл. 44, ал. 1 от ЗМДТ. Съгласно закона подлежат на облагане с данък в размер на данък дарение и безвъзмездно придобитите по друг начин имущества, както и погасените чрез опрощаване задължения.

Законът прави единствено изключение за паричните суми, придобити по дарение между роднини по права линия (такива са децата, родителите, бабите и дядовците, прабабите и прадядовците), както и паричните дарения между съпрузи. Във всички останали случаи, ако се получат като подарък пари от други роднини, приятели, познати, то получателят ще трябва да плати данък.

Сега, ако Шиши ви се явява съпруг, това може да се приеме за логично обяснение ;)
Приемаш дарението, вдигаш гащите и .... продължаваш напред без да плащаш данък ;)

Олеле-майко! :shock: Разбирам защо припознавачите припознават Литекс само като видя как четат законите! Тоя член 44 и прилежащатата му ал. 1 от ЗМДТ (Закон за Местни Данъци и Такси) касае имущество, бе, юристе, не парични дарения. Като типичен представител на пропагандата си пробвал малко да "пипнеш" закона, ама боц-боцкания оставаш ти. Сиреч, ако Гриша Ганчев ти дари двора си в Микре, трябва да се плати данък, нищо че сте в любовни отношения с боса. Някой друг оранжев ще даде ли следващата топка да го вкараме и него във вратата от воле.

Дължите 5 процента на Фандъка :lol: Колко ''милиарди'' взехте от ''даренията'' я кажи . Ви сметнем сметката дет тряя плащате.
Дадохте ли тия пари или се циганите, а :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 окт 2021 17:53

delqnski47 написа:Дължите 5 процента на Фандъка :lol: Колко ''милиарди'' взехте от ''даренията'' я кажи . Ви сметнем сметката дет тряя плащате.

Щом е на Фандъка, значи е по ЗМДТ, развяван от себеподобния ти пишман юрист, който закон, обаче, май друго казва. :mrgreen: Я да видим какво ще цитира другия юрист. :lol:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 01 окт 2021 17:58

TristaNNN написа:
delqnski47 написа:Дължите 5 процента на Фандъка :lol: Колко ''милиарди'' взехте от ''даренията'' я кажи . Ви сметнем сметката дет тряя плащате.

Щом е на Фандъка, значи е по ЗМДТ, развяван от себеподобния ти пишман юрист, който закон, обаче, май друго казва. :mrgreen: Я да видим какво ще цитира другия юрист. :lol:

И какво казвал . Вие сте взели пари и трябва да му платите данък бе . Нито сте БЧК, нито сте инвалиди, че да се барате за ушите .
Какво не ти е ясно
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 окт 2021 18:04

Може да се води като хуманитарна помощ за социално слаби. :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 окт 2021 18:15

pomiqrat написа:
vlong написа:Айде и аз ще постна нещо,не че съм разбирач.
Нормата на чл.13, ал.2 от ЗДДФЛ регламентира, че не се смята за доход полученото имущество по наследство, завет и дарение. Следователно при получаване на сума по дарение не се формира облагаем доход и не се облага с данък.

Ако си роднина по права линия или съпруг

Да,а 5% към общината са за останалите
САМО ЛЕВСКИ!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 окт 2021 18:16

Сега никой не знае какво е платено,ама по презумпция сме виновни.
Пак по комунистически
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 01 окт 2021 18:30

vlong написа:Сега никой не знае какво е платено,ама по презумпция сме виновни.
Пак по комунистически

100 про сте платили всичко.
Сигурно и Божинката е извадил да даде някой лев на Общината освен че ви купува аналгина и вазелина!
:lol:
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Потребителски аватар
ugly bug
Контакти:

Мнениеот ugly bug » 01 окт 2021 18:34

Прибирам се, цъкам Диемата и позната картинка...!
Къде е Донка ?
Делянски само да не си го пратил на почивка , ще те намразя!
:lol:
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 01 окт 2021 18:35

pomiqrat написа:
TristaNNN написа:Важното е, че Левски не дължи данък върху даренията, защото не са във валута.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Кофти е интелигентните хора да стават за смях заради пристрастията си. Като някаква лелка от герб си, която е назначена на 800 лв на гишето в граду и са й дали 300 лв бонус преди изборите, и брани вожда.

Реалното излезе хитрец и си изтри поста, ама Бибочко копа дъното :)
Очко, за да осъзнаеш колко си спрял, отговори си на 2 въпроса и пак ела да те боцна :)
1. Паричните средства имущество ли са?
2. BGN валута ли е?

Имам огромна бележка към сайта на НАП, че в обясненията за формиране на данъчната база не са разяснили специално за кухороги, че 1BGN=1 BGN :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Левски”