Видяхме какво и колко плащаше ЦСКА за наем на стадиона си.yagarr написа:
Нещата както трябва да са но на тия обещания вече сме се наслушалиНяма само ЦСКА да плаща наем за стадиона си

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Видяхме какво и колко плащаше ЦСКА за наем на стадиона си.yagarr написа:
Нещата както трябва да са но на тия обещания вече сме се наслушалиНяма само ЦСКА да плаща наем за стадиона си
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
TristaNNN написа:Red_Neck написа:tmanolov написа:Делянски, някои неща не ги разбираш - при дарението в пари няма данък, другарю, няма и как да има - странни "закони" четете.
Ще те боцкам цял ден, ... казах ти
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134174720
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/danak-varhu-dareniya
Накратко:Дарението на парични суми е обект на данъчно облагане съгласно разпоредбата на чл. 44, ал. 1 от ЗМДТ. Съгласно закона подлежат на облагане с данък в размер на данък дарение и безвъзмездно придобитите по друг начин имущества, както и погасените чрез опрощаване задължения.
Законът прави единствено изключение за паричните суми, придобити по дарение между роднини по права линия (такива са децата, родителите, бабите и дядовците, прабабите и прадядовците), както и паричните дарения между съпрузи. Във всички останали случаи, ако се получат като подарък пари от други роднини, приятели, познати, то получателят ще трябва да плати данък.
Сега, ако Шиши ви се явява съпруг, това може да се приеме за логично обяснение
Приемаш дарението, вдигаш гащите и .... продължаваш напред без да плащаш данък
Олеле-майко!Разбирам защо припознавачите припознават Литекс само като видя как четат законите! Тоя член 44 и прилежащатата му ал. 1 от ЗМДТ (Закон за Местни Данъци и Такси) касае имущество, бе, юристе, не парични дарения. Като типичен представител на пропагандата си пробвал малко да "пипнеш" закона, ама боц-боцкания оставаш ти. Сиреч, ако Гриша Ганчев ти дари двора си в Микре, трябва да се плати данък, нищо че сте в любовни отношения с боса. Някой друг оранжев ще даде ли следващата топка да го вкараме и него във вратата от воле.
delqnski47 написа:Дължите 5 процента на ФандъкаКолко ''милиарди'' взехте от ''даренията'' я кажи . Ви сметнем сметката дет тряя плащате.
Дадохте ли тия пари или се циганите, а
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
TristaNNN написа:delqnski47 написа:Дължите 5 процента на ФандъкаКолко ''милиарди'' взехте от ''даренията'' я кажи . Ви сметнем сметката дет тряя плащате.
Дадохте ли тия пари или се циганите, а
Щом е на Фандъка, значи е по ЗМДТ, развяван от себеподобния ти пишман юрист, който закон, обаче, май друго казва.Я да видим какво ще цитира другия юрист.
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
pomiqrat написа:vlong написа:Айде и аз ще постна нещо,не че съм разбирач.
Нормата на чл.13, ал.2 от ЗДДФЛ регламентира, че не се смята за доход полученото имущество по наследство, завет и дарение. Следователно при получаване на сума по дарение не се формира облагаем доход и не се облага с данък.
Ако си роднина по права линия или съпруг
vlong написа:Сега никой не знае какво е платено,ама по презумпция сме виновни.
Пак по комунистически
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?
maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?
pomiqrat написа:TristaNNN написа:Важното е, че Левски не дължи данък върху даренията, защото не са във валута.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Кофти е интелигентните хора да стават за смях заради пристрастията си. Като някаква лелка от герб си, която е назначена на 800 лв на гишето в граду и са й дали 300 лв бонус преди изборите, и брани вожда.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 17 госта