Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот Red_Neck » 01 окт 2021 16:02

TristaNNN написа:Олеле-майко! :shock: Разбирам защо припознавачите припознават Литекс само като видя как четат законите! Тоя член 44 и прилежащатата му ал. 1 от ЗМДТ (Закон за Местни Данъци и Такси) касае имущество, бе, юристе, не парични дарения.
......................

Сигурен ли си :?:
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/danak-varhu-dareniya
Закон
Закон за местните данъци и такси (ЗМДТ), чл.44-51.
......................................
Данъчна основа
Основа за определяне на данъка е оценката на имуществото в левове към момента на прехвърлянето. Имуществото се оценява както следва:
- недвижимите имоти и ограничените вещни права върху тях, по уговорената цена или по определена от държавен или общински орган цена, а ако тя е по-ниска от данъчната оценка, по последната, съгласно приложение към закона;
- чуждестранната валута и благородните метали, по централния курс на Българската народна банка;
- ценните книжа, по пазарна стойност;
- превозните средства, по застрахователна стойност.

Та, облагат ли се паричните дарения или не?
... и кое точно съм "пипнал" на закона, като съм сложил линк към самия Закон и страницата на НАП касаеща Данъка върху даренията?
... или и страницата на НАП съм "пипнал" ?

ПП: Паричните средства, имущество ли са според теб, Очко?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 01 окт 2021 16:10

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов е провел срещи с представители на ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД. По време на разговорите са обсъждани финансови подробности за наемните отношения по договора за ползването на стадион "Българска армия" и тренировъчната базата в Панчарево от футболния клуб. Собственик на съоръженията е "Сердика Спортни имоти" ЕАД, чийто принципал е ММС. След окончателно уреждане на финансовите взаимоотношения ще се премине към следващия етап по реализиране на съвместния проект, с което ще се осигури желаната база от футболния клуб.

При учредяването на новото дружество ще бъдат прекратени наемните отношения за двата спортни имота между двете страни“.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 окт 2021 16:24

Red_Neck написа:
TristaNNN написа:Олеле-майко! :shock: Разбирам защо припознавачите припознават Литекс само като видя как четат законите! Тоя член 44 и прилежащатата му ал. 1 от ЗМДТ (Закон за Местни Данъци и Такси) касае имущество, бе, юристе, не парични дарения.
......................

Сигурен ли си :?:
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/danak-varhu-dareniya
Закон
Закон за местните данъци и такси (ЗМДТ), чл.44-51.
......................................
Данъчна основа
Основа за определяне на данъка е оценката на имуществото в левове към момента на прехвърлянето. Имуществото се оценява както следва:
- недвижимите имоти и ограничените вещни права върху тях, по уговорената цена или по определена от държавен или общински орган цена, а ако тя е по-ниска от данъчната оценка, по последната, съгласно приложение към закона;
- чуждестранната валута и благородните метали, по централния курс на Българската народна банка;
- ценните книжа, по пазарна стойност;
- превозните средства, по застрахователна стойност.

Та, облагат ли се паричните дарения или не?
... и кое точно съм "пипнал" на закона, като съм сложил линк към самия Закон и страницата на НАП касаеща Данъка върху даренията?
... или и страницата на НАП съм "пипнал" ?

ПП: Паричните средства, имущество ли са според теб, Очко?

Беше публикувал препратка към lex.bg ,където имаше леееко разминаване между написаното от теб и самата точка, но това не е толкова важно. Важното е, че Левски не дължи данък върху даренията, защото не са във валута. Нали така, бе, юристе? :geek: Важното е също така, че боц-боцнахме и тая опорка на ловешката пропаганда. Айде бягайте при ГА да съчинявате нови лъжи, и тях ще ви ги боц-боцнем, припознавачи!
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 01 окт 2021 16:56

TristaNNN написа:Важното е, че Левски не дължи данък върху даренията, защото не са във валута.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Кофти е интелигентните хора да стават за смях заради пристрастията си. Като някаква лелка от герб си, която е назначена на 800 лв на гишето в граду и са й дали 300 лв бонус преди изборите, и брани вожда.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

yagarr

Мнениеот yagarr » 01 окт 2021 16:57

LoveAndPeace написа:
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов е провел срещи с представители на ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД. По време на разговорите са обсъждани финансови подробности за наемните отношения по договора за ползването на стадион "Българска армия" и тренировъчната базата в Панчарево от футболния клуб. Собственик на съоръженията е "Сердика Спортни имоти" ЕАД, чийто принципал е ММС. След окончателно уреждане на финансовите взаимоотношения ще се премине към следващия етап по реализиране на съвместния проект, с което ще се осигури желаната база от футболния клуб.

При учредяването на новото дружество ще бъдат прекратени наемните отношения за двата спортни имота между двете страни“.

Нещата както трябва да са но на тия обещания вече сме се наслушали ;) Няма само ЦСКА да плаща наем за стадиона си

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 окт 2021 16:59

Айде и аз ще постна нещо,не че съм разбирач.
Нормата на чл.13, ал.2 от ЗДДФЛ регламентира, че не се смята за доход полученото имущество по наследство, завет и дарение. Следователно при получаване на сума по дарение не се формира облагаем доход и не се облага с данък.

Обаче се плаща данък в общината.За София май е към 5%.Така пише на друго място
Българска работа
САМО ЛЕВСКИ!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 окт 2021 17:05

Тази дъвка за стадионът пак започнаха да я жвакат.Още Кралев каза- Давате вноската и дружеството е факт.
Жожето не дава парите,шикалкавят,ама защо това,защо онова.Ми нали имаш американски адвокати,бре пумпал ,кво се лигавиш ,нали си заможен.Пак искат нещо да изкярят,пак нещо по-така,по-евтиничко,като за наши хора.
Комунисти долни каращисани с мутра
САМО ЛЕВСКИ!

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 01 окт 2021 17:06

pomiqrat написа:
TristaNNN написа:Важното е, че Левски не дължи данък върху даренията, защото не са във валута.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Кофти е интелигентните хора да стават за смях заради пристрастията си. Като някаква лелка от герб си, която е назначена на 800 лв на гишето в граду и са й дали 300 лв бонус преди изборите, и брани вожда.

А ти като "честен", "безпристрастен" и "интелигентен " припок обясни, как стоят нещата. Ще чакам с удоволствие да отговориш.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 01 окт 2021 17:11

vlong написа:Айде и аз ще постна нещо,не че съм разбирач.
Нормата на чл.13, ал.2 от ЗДДФЛ регламентира, че не се смята за доход полученото имущество по наследство, завет и дарение. Следователно при получаване на сума по дарение не се формира облагаем доход и не се облага с данък.

Ако си роднина по права линия или съпруг
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 01 окт 2021 17:14

yagarr написа:
LoveAndPeace написа:

Нещата както трябва да са но на тия обещания вече сме се наслушали ;) Няма само ЦСКА да плаща наем за стадиона си

Тука няма обещания. Има факти.
Факт 1 - "След окончателно уреждане на финансовите взаимоотношения" - Имате неплатени сметки.
Факт 2 - След като си платите , вече няма да има нужда да плащате.

Върни се в “Левски”