Моето мнение за мача:
1. Сгрешен състав, според мен трябваше да играе състава , който игра с Ботев Пд.
2. Не можем да изнасяме топката.
3. Не можем да задържаме и разиграваме топката в центъра при преса. Често пасовете ни са спорни и в тълпата от футболисти, а не се търси свободното пространство.
4. Грешката при гола е 50/50 Полачек/Яблоснски.
Точки 2 и 3 ги споделих и след победата над Ботев, но изразителната победа ни заслепи. Не може топката само да се рита напред, но трябва да се разиграе и задържи. Играем малко махленски футбол т.е. който получи топката гледа бързо да я ритне напред. Ако нещо не се промени, ще губим още точки.
Заслужена победа на Маркучите. Съдията свири добре / без да съм гледал послените 20 мин/.
Продължаваме напред.
Черно море - Левски | 1:0FT
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Черно море - Левски | 1:0FT
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"
Kiril2681 написа:Пичове, не искам да злорадствам, нито да се подигравам, просто докато ви четях си помислих - абе, може да не слага Обертан на крилото, защото Цветкович е много офанзивно настроен и зад тях двамата наистина ще се покаже една голяма дупка, дори трап! Не знам, не съм спец, просто си разсъждавам на глас, защото наистина е видно явното му нежелание да го праща на крилото, а и Роси се дърпаше, та се замислих що
Обертан си е класическо крило и там му е най-голямата сила, независимо какъв е бекът зад него. От тази позиция е изиграл едни от най-силните си мачове за нас и е най-разнообразен и полезен. Зад нападателя му се убива цялата игра. Абсолютно безсмислено е.
И ЗАВИНАГИ С ТЕБ, И НАВСЯКЪДЕ С ТЕБ!
specter написа:Kiril2681 написа:Пичове, не искам да злорадствам, нито да се подигравам, просто докато ви четях си помислих - абе, може да не слага Обертан на крилото, защото Цветкович е много офанзивно настроен и зад тях двамата наистина ще се покаже една голяма дупка, дори трап! Не знам, не съм спец, просто си разсъждавам на глас, защото наистина е видно явното му нежелание да го праща на крилото, а и Роси се дърпаше, та се замислих що
Обертан си е класическо крило и там му е най-голямата сила, независимо какъв е бекът зад него. От тази позиция е изиграл едни от най-силните си мачове за нас и е най-разнообразен и полезен. Зад нападателя му се убива цялата игра. Абсолютно безсмислено е.
Да, бе пич - това е ясно! Но понеже ние сме просто форумни лаици, а те треньори по футбол, може наистина да има нещо, което на нас ни убягва. Инак съм напълно съгласен, че Обертан си е крило
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31
Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол
Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол
- popokutepetel
- Контакти:
Neron написа:Харесвах Славиша и снощи се снимах с него, но с треньор, който не се учи от грешките си няма да видим нищо повече от поредното 3-то място. Загубихме мача още в началото и въпреки тотално сгрешения състав имахме шанс на почивката ако беше взел правилните решения. Въобще съдията, терена или дори грешката на Полачек и Яблонски не са решаващи за тази загуба. Щом падаме от отбори, които за 90 минути ти правят половин положение (мача с Локомотив и днешния) нещата въобще не са добре.
Първа грешка. Една от грешките беше, че Мариани е изтеглен толкова назад. Така се прекъсва връзката между защитата и нападението, защото той е атакуващ футболист и изведнъж се получава, че Тиам трябва да играе срещу няколко човека и да покрива огромна зона. Мариани е научен футболист и е безумие да го сложиш да спира рендетата на ЧМ вместо да създава положения напред.
Втора грешка. Обертан отново безличен зад нападателя. Няма ли кой да му каже, че той трябва да е на дясното крило? Явно не му достига сръбския акъл, за да го проумее сам. Срещу Ботев Обертан беше безличен. Отиде на крилото и веднага направи асистенция и то не каква да е. През пролетта Цветкович и Обертан изградиха много силна дясна зона, но с голямо упорство я рушим. Днес след червения картон на Кабрал Обертан отново застана на крилото и веднага последваха 3 положения. Не знам какво трябва да стане, за да го остави да играе там. Ако пък той се прави на интересен и не иска да сяда на пейката.
Трета грешка. Паулиньо. С какъв акъл трябва да си да го пуснеш след поредица контузии точно срещу Черно море и то на Тича? Единствено по-голяма грешка щеше да е да го пусне срещу Миньор Перник след контузия. Паулиньо трябваше да запише някакви минути срещу Ботев при решен мач, но... Ако не е бил готов тогава за едни 15-20 минути как изведнъж е готов за титуляр? Никой нямаше да му се разсърди ако го беше запазил за Ботев Враца.
Четвърта грешка. Смените! Пускането на Буш при негативен резултат не означава, че това е панацея и веднага ще обърнем. Наличието на двама централни нападатели доста често е в ущърб. При едно от положенията създадени от Обертан от дясното крило Буш и Костов се разминаха с топката, защото бяха един до друг на не повече от метър.
Според мен трябваше да започне със състав: Полачек, Цветкович, Яблонски, Рейш, Нганиони, Тиам, Белмонт/Нашименто, Кабрал ляво крило, Мариани зад нападателя, Обертан дясно крило и Костов напред.
Сега ще победим 4 мача поред на ходом, но след това ще дойде един мач с Чорбое и ще берем отново ядове заради простотии. Загубихме 6 точки заради 2! да повтарям 2! положения. В точно тези мачове се губи и печели титлата.
Ти направо ме уби с тоя анализ

Левски игра това, което позволяваше терена и съдията. За съжаление Костов за пореден път изпусна две не лоши положения без да вкара, плюс пропуска на Паулиньо и пропуските на Тиам на два пъти и Буш ни дойдоха прекалено много.
За съжаление във футбола и това го има - отборът играеш антифутбол и излязъл се единствената мисъл да руши играта на противника и да не загуби в края на мача да излезе победител. На тези тая година срещу нас им се случва за трети път.
Но с това което играят пак ще почнат да отнасят петици - я от Септември, я от Каузата, а що не и от Тирето или Бистрица.
Kiril2681 написа:specter написа:Kiril2681 написа:Пичове, не искам да злорадствам, нито да се подигравам, просто докато ви четях си помислих - абе, може да не слага Обертан на крилото, защото Цветкович е много офанзивно настроен и зад тях двамата наистина ще се покаже една голяма дупка, дори трап! Не знам, не съм спец, просто си разсъждавам на глас, защото наистина е видно явното му нежелание да го праща на крилото, а и Роси се дърпаше, та се замислих що
Да, бе пич - това е ясно! Но понеже ние сме просто форумни лаици, а те треньори по футбол, може наистина да има нещо, което на нас ни убягва. Инак съм напълно съгласен, че Обертан си е крило
Не знам, може и да има някаква скрита идея с включването му на такава позиция, но каквато и да е тя, очевидно не се получава.

И ЗАВИНАГИ С ТЕБ, И НАВСЯКЪДЕ С ТЕБ!
Вината за гола си е на Яблонски. Полачек е слабак, но му подаде перфектна топка. И при удара тоя път нямаше вина, защото мина през краката на защитник пред него. Почти неспасяем гол. Мен друго ми направи впечатление, че Мариани вече 20 мача показва как не може да центрира, но почти всички високи топки ги осира той. Как може при куп съотборници в наказателното поле на съперника, един път да не можеш да я прехвърлиш там, дори не рядко топката се центрира и към тъча, където няма никой. Неадекватна игра. И съдията беше неадекватен, но при една нормална игра от Левски, мачът се взимаше без проблем.
Това бе най-слабия ни мач до тук и всички на стадиона се съгласихме с това.
Съдията не ни е виновен, може би само първия картон на Кабралата беше леко пресилен. Обаче и той си изкара малоумен втори секунди след това. Но пък страничните бяха олемалеле, особено тоя, който беше откъм нашата страна. Поне при 4 ситуации беше толкоз далече от линията на засадата, че просто целия сектор дружно му се смяхме.
Тренера сбърка с Паулиньо и с късното изваждане на Мариани. И двамата трябваше да бъдат изкарани по-рано.
Полачек си поделя вината за гола, но нямаше и какво друго да осере, щото тия селски елементи имаха три атаки за цял мач.
Съдията не ни е виновен, може би само първия картон на Кабралата беше леко пресилен. Обаче и той си изкара малоумен втори секунди след това. Но пък страничните бяха олемалеле, особено тоя, който беше откъм нашата страна. Поне при 4 ситуации беше толкоз далече от линията на засадата, че просто целия сектор дружно му се смяхме.
Тренера сбърка с Паулиньо и с късното изваждане на Мариани. И двамата трябваше да бъдат изкарани по-рано.
Полачек си поделя вината за гола, но нямаше и какво друго да осере, щото тия селски елементи имаха три атаки за цял мач.
- Neron
- Контакти:
popokutepetel написа:Neron написа:Харесвах Славиша и снощи се снимах с него, но с треньор, който не се учи от грешките си няма да видим нищо повече от поредното 3-то място. Загубихме мача още в началото и въпреки тотално сгрешения състав имахме шанс на почивката ако беше взел правилните решения. Въобще съдията, терена или дори грешката на Полачек и Яблонски не са решаващи за тази загуба. Щом падаме от отбори, които за 90 минути ти правят половин положение (мача с Локомотив и днешния) нещата въобще не са добре.
Първа грешка. Една от грешките беше, че Мариани е изтеглен толкова назад. Така се прекъсва връзката между защитата и нападението, защото той е атакуващ футболист и изведнъж се получава, че Тиам трябва да играе срещу няколко човека и да покрива огромна зона. Мариани е научен футболист и е безумие да го сложиш да спира рендетата на ЧМ вместо да създава положения напред.
Втора грешка. Обертан отново безличен зад нападателя. Няма ли кой да му каже, че той трябва да е на дясното крило? Явно не му достига сръбския акъл, за да го проумее сам. Срещу Ботев Обертан беше безличен. Отиде на крилото и веднага направи асистенция и то не каква да е. През пролетта Цветкович и Обертан изградиха много силна дясна зона, но с голямо упорство я рушим. Днес след червения картон на Кабрал Обертан отново застана на крилото и веднага последваха 3 положения. Не знам какво трябва да стане, за да го остави да играе там. Ако пък той се прави на интересен и не иска да сяда на пейката.
Трета грешка. Паулиньо. С какъв акъл трябва да си да го пуснеш след поредица контузии точно срещу Черно море и то на Тича? Единствено по-голяма грешка щеше да е да го пусне срещу Миньор Перник след контузия. Паулиньо трябваше да запише някакви минути срещу Ботев при решен мач, но... Ако не е бил готов тогава за едни 15-20 минути как изведнъж е готов за титуляр? Никой нямаше да му се разсърди ако го беше запазил за Ботев Враца.
Четвърта грешка. Смените! Пускането на Буш при негативен резултат не означава, че това е панацея и веднага ще обърнем. Наличието на двама централни нападатели доста често е в ущърб. При едно от положенията създадени от Обертан от дясното крило Буш и Костов се разминаха с топката, защото бяха един до друг на не повече от метър.
Според мен трябваше да започне със състав: Полачек, Цветкович, Яблонски, Рейш, Нганиони, Тиам, Белмонт/Нашименто, Кабрал ляво крило, Мариани зад нападателя, Обертан дясно крило и Костов напред.
Сега ще победим 4 мача поред на ходом, но след това ще дойде един мач с Чорбое и ще берем отново ядове заради простотии. Загубихме 6 точки заради 2! да повтарям 2! положения. В точно тези мачове се губи и печели титлата.
Ти направо ме уби с тоя анализЗначи викаш ако терена беше нормален, ако Станчев до към 15-20 мин. си беше получил заслуженият жълт картон за балтиите си срещу Паулиньо и Полачека не беше направил чудесната си асистенция пак сме щели да паднем щото сме играли с един и половина опорни халфове?
Левски игра това, което позволяваше терена и съдията. За съжаление Костов за пореден път изпусна две не лоши положения без да вкара, плюс пропуска на Паулиньо и пропуските на Тиам на два пъти и Буш ни дойдоха прекалено много.
За съжаление във футбола и това го има - отборът играеш антифутбол и излязъл се единствената мисъл да руши играта на противника и да не загуби в края на мача да излезе победител. На тези тая година срещу нас им се случва за трети път.
Но с това което играят пак ще почнат да отнасят петици - я от Септември, я от Каузата, а що не и от Тирето или Бистрица.
Дори да беше получил картон Станчев едва ли щеше да се промени нещо съществено, защото след няколкото му нарушения нашите така и не опитваха повече атаки през неговата зона, за да му изкарат картон и след първите 30 минути Станчев няма нарушение. Подобна беше ситуацията и в мача за купата. Имаха някакво пишелеме в защитата, но ние така и не опитвахме да атакуваме през неговата зона, защото кой беше на лявото крило тогава? Да, Мариани, който не е крило и не направи нищо.
Не знам защо очаквате Костов да вкара всяко положение. Няма такъв футболист в историята или поне аз не се сещам. За момента той прави повече от необходимото. Причината е, че не използваме пълния потенциал на играчи като Обертан и Мариани. Нямаме пейката на Лудогорец, за да си позволим подобно нещо.
Нагледах се през последните години на преквалификации на играчи, които са принудени да играят, където не им е мястото пореди ред причини. Сега имаме играчи за всяка позиция, но ние отново ги мъчим на всякакви други позиции, но не на правилните.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!
- popokutepetel
- Контакти:
Kiril2681 написа:specter написа:Kiril2681 написа:Пичове, не искам да злорадствам, нито да се подигравам, просто докато ви четях си помислих - абе, може да не слага Обертан на крилото, защото Цветкович е много офанзивно настроен и зад тях двамата наистина ще се покаже една голяма дупка, дори трап! Не знам, не съм спец, просто си разсъждавам на глас, защото наистина е видно явното му нежелание да го праща на крилото, а и Роси се дърпаше, та се замислих що
Обертан не е класическо крило и рядко в кариерата си е играл на тази позиция. Отделно от това, което аз виждам е, че както Роси, така и Славиша са му дали свободна роля да играе както зад нападателя, така и по двете крила. Понякога му се получава, понякога не, но е от голямо значение срещу какъв отбор играем. Като постановка обичайно Левски играе схема 4-1-4-1, а не както срещу Каузата и Тирето с 4-2-4-1. Дори и днес Мариани не беше изтеглен назад, а така се получи от самото развитие на мача с това, че Паулиньо не си покриваше в достатъчна степен зоната, а и напред не успяваше да държи топката дълбоко в половината на ЧМ. Това от една страна се дължи на това, че не е в оптимална форма, а от друга на кофти терена и изключително грубата игра срещу него. След всяко овладяване на топката още в началото на тяхната половина следваше балтия - респ. нак. удар (ако съдията го даде) и оттам затваряне от противника, евентуално центриране напред или постепенно нападение при което Мариани така или иначе като изпълнител на статичното положение трябваше да си покрива зоната и да не отива напред.
На Левски един от огромните проблеми, които ще лъснат все повече е, че се опитват да играят бърз футбол с остри влизания по крилата и преодоляване на противник един на един. При лош терен (а тепърва предстоят мачове на такива) и допускане на груба игра срещу нас това изобщо няма да е единствения мач в който ще берем ядове, а вероятно ще губим и точки. Но такива са ни даденостите. Ако си имахме още един Тиам, плюс един централен тип Дембеле нещата щяха да седят значително по-различно, но нямаме. Имаме си Паулиньо, Кабрал, Цветко и Мариани, които са всичко друго като качества, но не и твърди футболисти.
- Neron
- Контакти:
popokutepetel написа:Kiril2681 написа:specter написа:Kiril2681 написа:Пичове, не искам да злорадствам, нито да се подигравам, просто докато ви четях си помислих - абе, може да не слага Обертан на крилото, защото Цветкович е много офанзивно настроен и зад тях двамата наистина ще се покаже една голяма дупка, дори трап! Не знам, не съм спец, просто си разсъждавам на глас, защото наистина е видно явното му нежелание да го праща на крилото, а и Роси се дърпаше, та се замислих що
Обертан не е класическо крило и рядко в кариерата си е играл на тази позиция. Отделно от това, което аз виждам е, че както Роси, така и Славиша са му дали свободна роля да играе както зад нападателя, така и по двете крила. Понякога му се получава, понякога не, но е от голямо значение срещу какъв отбор играем. Като постановка обичайно Левски играе схема 4-1-4-1, а не както срещу Каузата и Тирето с 4-2-4-1. Дори и днес Мариани не беше изтеглен назад, а така се получи от самото развитие на мача с това, че Паулиньо не си покриваше в достатъчна степен зоната, а и напред не успяваше да държи топката дълбоко в половината на ЧМ. Това от една страна се дължи на това, че не е в оптимална форма, а от друга на кофти терена и изключително грубата игра срещу него. След всяко овладяване на топката още в началото на тяхната половина следваше балтия - респ. нак. удар (ако съдията го даде) и оттам затваряне от противника, евентуално центриране напред или постепенно нападение при което Мариани така или иначе като изпълнител на статичното положение трябваше да си покрива зоната и да не отива напред.
На Левски един от огромните проблеми, които ще лъснат все повече е, че се опитват да играят бърз футбол с остри влизания по крилата и преодоляване на противник един на един. При лош терен (а тепърва предстоят мачове на такива) и допускане на груба игра срещу нас това изобщо няма да е единствения мач в който ще берем ядове, а вероятно ще губим и точки. Но такива са ни даденостите. Ако си имахме още един Тиам, плюс един централен тип Дембеле нещата щяха да седят значително по-различно, но нямаме. Имаме си Паулиньо, Кабрал, Цветко и Мариани, които са всичко друго като качества, но не и твърди футболисти.
Явно не си запознат с програмата ни. До края на година ни предстоят мачове на Герена, Васил Левски и Берое. И от тези терени ли ще се оплакваме? След зимната пауза имаме 1 съмнително гостуване - на Верея. Основно отново ще играем на Васил Левски и Герена. Мачовете на нивите свършиха поне до април. Ако ЧМ се класира за първата 6-ца ще имаме пак едно гостуване на нива.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!