/анкета/Делио Роси - Пророка от Римини
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
Serafim
- Контакти:
Re: Делио Роси - Пророка от Римини
Прекалено е вироглав Роси, за да се промени нещо с него. Квито и играчи да има, все ще намери повод да каже, че не ги е селектирал той. Клуба ги е взел. Той само ги тренира. И вечно разстоянията между тях са много големи, когато губим. То човек да се чуди как, ако това ни е основната грешка при всичките загуби, не я оправиха. Ама предвид, че Роси и екипа му не си направиха труда да коригират грешките на Митрев, които цяла пролет се повтаряха, а видяхме такава и от Кръстев, или това, че Гомес и до ден днешен продължава да задържа излишно много топката, когато има противник/ци около него, не очавакм вече магическата промяна от запазения и обигран състав, който е свикнал с треньора и тн. Не че има някакво напрежение, както журналистите продиктуваха думите на Митрев, но е ясно от зимата още, че треньор и футболисти не мелят и се търпят "за общото благо", но при всяка една загуба си личи разрива.
metodito написа:Player написа:От къде се взе това "Пророка от Римини"?
И така не ми стана ясно: защо цялата схема и тактика беше сменена през пролетта. Играехме така че супер малко допускахме. Нямахме само..."вкарвач". Но бяхме железни отзад. И изведнъж започваме да играем с тактика и схема, за която нямаме футболисти. Защо? Все едно през есента имахме един треньор, а пролетта - друг.
Реално нищо не беше сменено. Отборът си играе по един и същ крив начин - в защита що годе прилично, основно топката се задържа във втората третина и напред с един нападател каквото стане. Просто пролетта нещата изглеждаха с една идея по-добре заради Паулиньо, който раздвижи крилото и вкара някои и друг гол.
Истината е, че Левски в нападение е трагичен. Ако навремето, когато бяхме Левски централния нападател завършеше полусезона с 4 гола, а целия сезон с 8 гола щеше да бъде изритан незабавно без каквито и да е търсения на обяснения и др. подобни глупости.
Това, че централният ти защитник е голмайстор категорично показва, че в атаката има нещо колосално сбъркано и трябват изключително сериозни промени.
Абе какво изобщо да се коментира в този отбор има 4-ма централни нападатели, очевидно до един ялови. Имаме и 4-5 уж разиграващи халфове тип плеймейкър и въпреки тях голове няма. За сметка на това имаме половин вратар, само 3-ма централни защитници от които единия е куц, плюс един 17 годишен. За сметка на това имаме по един ляв и десен бек и един опорен халф и едно единствено крило. При този материал честно казано аз не се сещам за подходяща игрова схема. Може би нещо от типа на 2-2-1-4-1 ама не знам такава да съществува, пък отгоре на всичко ако накажат или се контузи централен защитник или опорен халф отиваме на нещо още по-екзотично от типа на 1-2-5-1 което бе си било чист патент Левски
Разбира се има и други екзотични възможности да излизаме с трима централни и едно крило, евентуално с двама централни, едно крило и четирима офанзивни халфа или някакво друго странно нещо. При това в защитен вариант щото аз от Роси за цял сезон не съм видял отбора да играе открито, нападателно и агресивно и да мачка противника. Особено пък през първото полувреме.
- metodito
- Контакти:
alexdb написа:.....
Имам предвид, че играхме доста нестандартно като схема. Не знам на теб, но на мен схемата с две крила и колче между тях ми е невероятно противна. Особено, когато излизаш всеки мач така. Независимо от противника и от твоите възможности. "Трябва да играем с крила! Гошо, яла, днес си крило". Да речем.
А през есента не беше така. Това с т.нар "обърнати крила" на мен ми допадаше. Тези хора там, не са никакви "крила" - офанзивни футболисти, а ПОЛУзащитници. Ролята им не е като в схемата с две крила и колче по средата. Те трябва да осуетяват опитите на бековете да организират атаки и раздават топки пред наказателното, а не да правят опити да се "вклиняват" с пробиви. По този начин ти си далеч по-подкован в дефанзивен план. А футболът е игра на грешки. Ако не правиш грешки, няма да получиш гол. Примерно. Целият отбор беше много по-прибран назад. Просто противниковите халфове се блъскаха в един вал, а нападателите им оставаха изолирани. Въобще много ми се нравеше. Може на някой да изглеждаше "спряло", но не беше така, човек. И пролетта тръгнахме с две крила и колче между тях, с балонни топки и малоумни центрирания, разпокъса се "пакета" и въобще, вместо да се затичаме, след като се бяхме научили да "ходим", ние запълзяхме. И докато есента, правих... може би кощунствени сравнения с Аталанта, на пролет, заиграхме като Болоня... Ако си следил Калчото, вероятно знаеш какво имам предвид.
Последна промяна от metodito на 13 юли 2018 00:11, променено общо 1 път.
- popokutepetel
- Контакти:
metodito написа:alexdb написа:.....
Имам предвид, че играхме доста нестандартно като схема. Не знам на теб, но на мен схемата с две крила и колче между тях ми е невероятно противна. Особено, когато излизаш всеки мач така. Независимо от противника. А през есента не беше така. Това с т.нар "обърнати крила" на мен ми допадаше. Тези хора там, не са никакви "крила" - офанзивни футболисти, а ПОЛУзащитници. Ролята им не е като в схемата с две крила и колче по средата. Те трябва да осуетяват опитите на бековете да организират атаки и раздават топки пред наказателното, а не да правят опити да се "вклиняват" с пробиви. По този начин ти си далеч по-подкован в дефанзивен план. А футболът е игра на грешки. Ако не правиш грешки, няма да получиш гол. Примерно. Целият отбор беше много по-прибран назад. Просто противниковите халфове се блъскаха в един вал, а нападателите им оставаха изолирани. Въобще много ми се нравеше. Може на някой да изглеждаше "спряло", но не беше така, човек. И пролетта тръгнахме с две крила и колче между тях, с балонни топки и малоумни центрирания, разпокъса се "пакета" и въобще, вместо да се затичаме, след като се бяхме научили да "ходим", ние запълзяхме. И докато есента, правих... може би кощунствени сравнения с Аталанта, на пролет, заиграхме като Болоня... Ако си следил Калчото, вероятно знаеш какво имам предвид.
Не знам човеко. Реално двойката централни по-нищо не отстъпва на тази на Лудогорец, дори има леко предимство, двата бека като цяло също не отстъпват като техника, включване в атака и центрирания. Тиам не е по-лош от Дяков. Гомез е може би най-добрия подавач на дълги пасове в цялото ни първенство, Обертан е вероятно най-техничния в първенство, а Паулиньо също е един от най-качествените и креативни играчи, който без проблем играе един на един, влиза остро в нак. поле, има прилично подаване и бележи. И като резултат от всичко това играта на отбора е трагична, а в нападение просто сме абсолютно ялови. Дъното е, че ни бият някакви измисленяци от Лихтенщайн, а междувременно не можем да намерим начин да бием смехотворците от Бистрица, Етър, да не говорим за Славия на финала.
За мен причината е сбъркан треньор. Ако ти имаш друго обяснение ще ми е интересно да го чуя.
Факт е, че имаме футболисти на отлично ниво за България. Факт е обаче и че Роси не може да извлече максимума от тях. Ако липсват двама, справка - Тиам и Паулиньо, отбора увисва в центъра и в нападание. Няма смисъл да казваме, че Роси ще бъде уволнен, ако не отстраним Вадуц.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
- metodito
- Контакти:
popokutepetel написа:За мен причината е сбъркан треньор. Ако ти имаш друго обяснение ще ми е интересно да го чуя.
Ами, моето не е много по-различно. Помниш Майстора какъв "материал" завари. Имахме шест или седем дефанизвни играча. Без вратаря. Какво направи той? Тръгна да играе с две крилца и колче между тях? Не, промени схемата на 4-1-4-1. Но то е смешно да сравнявам Делио с Майстора. Макар и немалко съфорумци да са на друго мнение.
- popokutepetel
- Контакти:
metodito написа:popokutepetel написа:За мен причината е сбъркан треньор. Ако ти имаш друго обяснение ще ми е интересно да го чуя.
Ами, моето не е много по-различно. Помниш Майстора какъв "материал" завари. Имахме шест или седем дефанизвни играча. Без вратаря. Какво направи той? Тръгна да играе с две крилца и колче между тях? Не, промени схемата на 4-1-4-1. Но то е смешно да сравнявам Делио с Майстора. Макар и немалко съфорумци да са на друго мнение.
Те повечето съфорумци като чуят треньор от елитно първенство и почват да охкат и ахкат какъв капацитет е.
Като се замисля подобни треньори са се появявали из нашето първенство и са минавали като комети без нищо запомнящо се.
За момента май само Петрович може да се похвали с някакви по-сериозни резултати. Останалите до колкото имаме постижения са си все българи.
Реално този век по-сериозните постижения на български отбори са четвъртфинал и влизане в ШЛ на Мъри, и влизанията в ШЛ и двата осминафинала на Петев, Стоев, Дерменджиев и Херо. Толкова.
Последна промяна от popokutepetel на 13 юли 2018 00:21, променено общо 1 път.
Почти всеки сравнява Роси с Митов, като си дава сметка, че Митов е много ниска летва. Предвид всички обстоятелства, като пари, спокойствие от трибуни, шефове и медии, налични играчи и резултати, Митов е много по-успешен от Роси. Всъщност Роси е на дъното от всичките ни треньори които знам. И да, ако дойде Митов дори утре, ще изглеждаме много по-добре в следващия мач. И не просто Митов ако дойде ще сме по-добри, а та*аците на Митов ако дойдат и станат треньор, ще бъдем по-добре отколкото при този!
- metodito
- Контакти:
popokutepetel написа:Реално този век по-сериозните постижения на български отбори са четвъртфинал и влизане в ШЛ на Мъри, и влизанията в ШЛ и двата осминафинала на Петев, Стоев, Дерменджиев и Херо. Толкова.
Я ще съм в ролята на Вуте, ма... те и сърби и румънци май толко нямат даже.
Player написа:Почти всеки сравнява Роси с Митов, като си дава сметка, че Митов е много ниска летва. Предвид всички обстоятелства, като пари, спокойствие от трибуни, шефове и медии, налични играчи и резултати, Митов е много по-успешен от Роси. Всъщност Роси е на дъното от всичките ни треньори които знам. И да, ако дойде Митов дори утре, ще изглеждаме много по-добре в следващия мач. И не просто Митов ако дойде ще сме по-добри, а та*аците на Митов ако дойдат и станат треньор, ще бъдем по-добре отколкото при този!
Не съм много сигурен, но чисто статистически, май няма по-зле от Митов или Топузаков.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема