efbet Лига: Хебър (Пазарджик) - Левски (София), Събота от 17:30 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: efbet Лига: Хебър (Пазарджик) - Левски (София), Събота от 17:30 ч.

Мнениеот TristaNNN » 16 фев 2025 14:03

Аз не смятам да навлизам в тежки анализи и дълбоки конспирации, а да се порадвам на втората заслужена победа и най-вече на играта, агресията и настроението на отбора.
Нямам търпение да дойде мачът с варненските катърковци, както и предполагам цяла футболна България.
Левски играе като Левски и това е важното!
Дотук в официалните мачове сеньорите и футболистите заслужават похвали.
vlong написа:Тристан не харесва Дон Хулио!!!
Брррр!

Какво, бе, Мунчо? Какво ти бръмчи в манерката пък сега?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 16 фев 2025 14:04

Това е просто един тактически приом, оръжие, ако искате. Не знам защо толкова ви дразни това. Някой път искаш противника да дойде да те пресира, за да се изтегли напред. Ако пък не иска да те пресира много високо и агресивно, защо да вкарваш топката в игра с дълъг пас и да има борба за първа и втора топка, като просто може да я изнесеш на крак сравнително необезпокояван?

Като почнат да се оакват, както казваш, вече ще трябва да се играе с дълги топки и борба. И това е нещо, което е съвсем нормално да се променя по време на срещите и според противника. Точно на мача на Лудогорец срещу Лион се видя много ясно това как французите от изнасяне на крак преминаха на дълги топки заради пресата на разградчани.
Ще бъде много несериозно ако един отбор умее да изнася топката само по един начин.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 фев 2025 14:15

blue avalanche написа:Понеже виждам, че се говори за "стила на Веласкес", та да попитам:
Какъв точно е "стилът Веласкес"? Понеже в първите му два официални мача видяхме два КОРЕННО различни подхода.

Зазяпай се в някой мач от Сегунда. Според мен това е стила. Динамично, могат да вкарат пет-шест различни футболиста. В същото време играят умно и си знаят границите. Заради и това може да видиш хиксове в Сегунда, оценени на под 3.0. То и силите са им много изравнени. Рядко виждаш повече от двама неиспанци в титуляра. Не знам дали нямат някакво правило.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 фев 2025 14:33

NOMER14 написа:Ами, викан е в средняци, за да ги вдигне, но явно не се е получило.
Левски в средняшка позиция, но с друг профил като отбор (както е модерно да се казва), може да е му е идеалното място на испанеца.
Пак да попитам с какво го превъзхождат разните югославски типове небръснати и нахлупили шапки нашия треньор?
Единствено, че са били треньори САМО в слаби първенства като нашето.

Наставката "-ич".
Някъде до към първите десет години на нулите югославката треньорска школа важеше. После тези треньори почнаха да си отиват. Чисто физически. А югославската треньорска школа... ово си беше марка. Особено 70-те, 80-те и 90-те.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 16 фев 2025 14:37

koisa написа:
blue avalanche написа:Понеже виждам, че се говори за "стила на Веласкес", та да попитам:
Какъв точно е "стилът Веласкес"? Понеже в първите му два официални мача видяхме два КОРЕННО различни подхода.

Принципно така би трябвало да бъде... Отбора да се нагажда според съперниците и да играе различно всеки мач (ако се налага) за да стига до победата.
Глупостите тип: "Ние сме Левски и трябва другите да се съобразяват с нас, а не ние с тях" не водят до нищо добро...

В този ред на мисли:
Какъв е "стилът Веласкес"? Понеже някои се захласват и изпадат в оргазъм от тези думички.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 16 фев 2025 14:39

metodito написа:

Зазяпай се в някой мач от Сегунда. Според мен това е стила. Динамично, могат да вкарат пет-шест различни футболиста. В същото време играят умно и си знаят границите. Заради и това може да видиш хиксове в Сегунда, оценени на под 3.0. То и силите са им много изравнени. Рядко виждаш повече от двама неиспанци в титуляра. Не знам дали нямат някакво правило.

Динамично, могат да вкарат пет-шест различни футболиста.

Срещу Лудогорец така ли играхме?
Този "стил" Веласкес ли го е измислил?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 фев 2025 14:40

blue avalanche написа:
metodito написа:

Динамично, могат да вкарат пет-шест различни футболиста.

Срещу Лудогорец така ли играхме?
Този "стил" Веласкес ли го е измислил?

В същото време играят умно и си знаят границите.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 фев 2025 15:29

"Стилът Веласкес", е по-различен от "Стилът Генчев". :lol:

Честно казано от няколко години е трудно да се говори за нещо ново във футбола.
Ако до преди 20-на г. имахме две течения - Гуардиолско и Мауриньовско, днес теченията са сляти.
Днешният Гуардиола, няма нищо общо с оня от преди 20 г.

Когато говорим за съвременните футболни тенденции, виждаме, че повечето отбори ( дори и "малките" такива, поне в нормалните футболни страни ) ... Се опитват да играят с постепенно изнасяне на топката, през вратар, защитници, към халфовете и от там към напада'чите.
В дефанзивен план, се набляга на "високата" и интензивна преса ( гега-пресинг-а на Клопо ) ... И разликите идват единствено от възможностите на играчите, да изпълняват тези задачи.

Това изповядва и Левски към момента.
Къде добре, къде не-толкова, но ако резултатите са положителни, значи "стилът" е успешен.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 16 фев 2025 15:41

blue avalanche написа:
koisa написа:

Принципно така би трябвало да бъде... Отбора да се нагажда според съперниците и да играе различно всеки мач (ако се налага) за да стига до победата.
Глупостите тип: "Ние сме Левски и трябва другите да се съобразяват с нас, а не ние с тях" не водят до нищо добро...

В този ред на мисли:
Какъв е "стилът Веласкес"? Понеже някои се захласват и изпадат в оргазъм от тези думички.

Вероятно ще разберем след време като минат малко повече мачове. Всеки треньор си има стил. Ако става дума за мен, не съм се захласвал...
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 16 фев 2025 15:57

Олигархичната кауза пак играят мудно и бавно с Берое както срещу нас. Хазартните конспиратори и плоскоземци как ще обяснят това? Да очакваме ли Домуса да е пазарил и този мач?
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Върни се в “Левски”