Мнениеот NIKSANA » 05 сеп 2010 00:41
Аз с малко по обосновано мнение: стилът на двамта играчи е различен макар да играят на един и същ пост. На тасевски му се отдава малко повече тичането(най- вече заради годините) и извеждащите пасове с едно докосване...
Сашо си е класа за Бълария... проблем са обаче годините му.... няма да издържи цели 90 минути. ОТ друга страна стилът му на игра дава повече увереност когато трябва да се гради постепенна атака и не се търси таква острота... той може да залепи далечен пас на крака(главата) на съотборник но предпочита да задържи, финтира и тогава да отиграе положението .. има повече хъс в него(като във всичките ни играчи от негово време). И все пак аз мисля, че е логично Тасевски да е титуляр, а Сашо да влиза около 65-тата мин при евентуален неудобен резултат или за да разтъпче при решен мач.... разбирасе може да се използва в някой по труден инфарктен и стресиращ мач в началото(например първото полувреме) с цел мача да започне с повече спокойствие и самочувствие и да избегнем стресиран, плах и припрян старт. Често обаче последната работа я свърша рутината на Йовов, когато е на терена. Та ако го обобщавам в проценти : 80% от времето Тасевски заради годините и доброто взаимодействие с останалите и 20% на Сашо заради годините(той сам казва тук съм да помогна на Левски... той няма на къде да се развива)...
П.П. : А например един Аджов от юношите също може да намира място (аз харесвах и балджийски), когато водим с 3:0 например.....
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives