Идеята Левски,отборът на народа или нещо друго

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
sistera
Контакти:

Re: Идеята Левски,отборът на народа или нещо друго

Мнениеот sistera » 28 фев 2010 13:19

honda написа:
sistera написа:
Странджата написа:Глупава е тази тема и само всява мрак в безпросветните. Левскар съм, но да се митологизира един футболен отбор, да се превръща в икона, е смешно. Защото груповата идентичност левскар няма кой знае колко общо с националната идентичност, чийто мехнизъм същностно включва Левски като национален герой. Името на отбора само може да бъде част от процеса на присвояване на националния герой.Този процес, когато е свързан с преклонението както пред образа, така и пред неговата същност - ценностите, които олицетворява, като става дума за Левски, не е толкова част от национализма, колкото от демократизма. И да се приписва това на един футболен отбор, е , меко казано, наивно. Защото пред Левски би трябвало да се прекланя всеки, който споделя идеите му и е готов да го сакрализира. Може да ни е хубаво, че любимият ни отбор носи името на Левски, но ако се прекланяме истински пред Левски, ако за него говорим като за българска икона и светец, може би трябва да замълчим, защото представете си отбор, който носи името например на св. Иван Рилски.

Що се отнася до името,азмисля че такива имена на отбори не трябва да има и това го има само в България ако не се лъжа.Не искам да зсегна никой но тове си е мое мнение,имена като Левски,Ботев,Бековски и т.н. не трябва да бъдат давани на каквито и да е спортни отбори.

Тогава едно леко въпросче-може ли ?
На кого са кръстени "Боливар"(Ла Пас- Боливия) и "Сампдория" (Генуа)?

Много бе, те масово отборите на такива хора били кръстени.Само за Сампдория нещо не ми стана ясно но няма значение.

Потребителски аватар
sistera
Контакти:

Мнениеот sistera » 28 фев 2010 13:23

honda написа:
sistera написа:
ТаралежВгащите написа:Васил Иванов Кунчев - Левски е национален герой и отбора е бил кръстен на неговото име. Освен това този отбор е създаден в далечната 1914 година, когато дори в Русия все още е нямало комунисти ...... Създаден от обикновени хора, а не от представители на властта......

Централен спортен клуб на армията ......... създаден 1948 година в комунистическа България от управляващата компартия и кръстен на ...... армията ..... :) :) :) .... не е ли комично .......

Васил Иванов Кунчев - Левски е национален герой,а отбора Левски е точно обратното или нищо общо с Апостола.Пак повтарям,че никой отбор не заслужава да носи това свято име.Аз не съм фен на отбора Левски,но Човека Левски е една от най-ярките фигури в нашата история.ЦСКА не е кръстен на армията, а е създаден като армейски отбор,но това е било тогава сега нещата са коренно различни а и какво значение има това не знам.

Можеш ли да кажеш,че Васил Левски е по-свято име от Симон Боливар ( национален герой на половината Латинска Америка,а не само на Боливия) или от Андрея Дория (национален герой на Италия,а също така герой на Испания и Франция - ръководител на обединената християнска флота срещу турците)? Както виждаш има и други отбори кръстени на национални герои. По принцип в повечето страни е прието отборите да се кръщават на географски обекти,но в България не е така. Апропо защо може да има "Ботев"(Пд),а да няма "Левски"(Сф) ;) ?

А кой е казал че трябва да има име Ботев?

Потребителски аватар
levskar forever
Контакти:

Мнениеот levskar forever » 28 фев 2010 13:29

И Левски,Цска,Ботев и другите български отбори ще ги има,и не вярвам да тръгнат да си сменят имената.Въпроса е ,до кога ще търпим да се представят така зле в Европа,аз не искам да се подигравам на противника,че бил на последно или пред последно място в групите,и че сме били преди него.Искам,като излезе български отбор да играе в турнирите да се радвам с играта му и с победите.Това е това искам аз,но се съмнявам,че ще стане скоро.
Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 28 фев 2010 13:31

Абсолютно смехотворно е да се приравнява един клуб с демокрацията,демократизма и едва ли не да е съюз на репресираните и прочее подобни бръщолявици.Футболното фенство няма абсолютно нищо общо с политическите пристрастия.След 1990 група болни мозъци се опитаха да изкарат Левски отбор на борците за демокрация-какъв смях.Просто дебелото корумпирано шопарче Евгени Бакърджиев беше левскар и реши да пренаписва историята.По негово време президенти бяха викани в офисите на СДС и принуждавани да полягат на отбора на народа под заплахи за ликвидиране на бизнеса им.Демокрацията в действие.Винаги сте били клуб облажаващ се от властта,а от 1944 до ден днешен всичките ви ръководители и деятели са агенти на Държавна Сигурност,милиционери,ченгета,комунисти и дори руски престъпници гонени от цяла Европа.А това,че опитвате да заграбите едно име свято за България,да го приватизирате само за вас сякаш то не е на всички българи е направо смешно.Относно глупостите за народа,отбор на народа-такова нещо няма никъде по света и няма да има никога.Народа масово не гледа футбол и България не е футболна страна и няма отбори на народа,народа е анти-футболен и не се интересува нито от играта,нито от отборите.Повече хора ходят на чалга за 1 вечер по БГ чалготеките в страната отколкото хора на футболните мачове по стадионите за цял сезон,а Азис на концерт събира 3 пъти повече публика от мача между уж обичаните "отбори на властта и народа".ФАКТ.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 28 фев 2010 13:35

ТаралежВгащите написа:Васил Иванов Кунчев - Левски е национален герой и отбора е бил кръстен на неговото име. Освен това този отбор е създаден в далечната 1914 година, когато дори в Русия все още е нямало комунисти ...... Създаден от обикновени хора, а не от представители на властта......

Централен спортен клуб на армията ......... създаден 1948 година в комунистическа България от управляващата компартия и кръстен на ...... армията ..... :) :) :) .... не е ли комично .......

Ти живял ли си през 1948 та да знаеш кой кой създал или разчиташ на клюките...
Бъдете си от вашия отбор и толкова!Тук вече няма ''отбори на народи'',комунистически отбори(както е било едно време и както и самия ПФК ''Левски'' е бил от тях)!Всеки клуб си се издържа от частни хора!Футболът е направен за забавление,емоции и т.н.!
Аа иначе няма нищо лошо в това клубове(все пак са няколко) да са кръстени на името, на Апостола!Нищо лошо няма,даже това е и хубаво все пак!Всеки има право да кръсти нещо свое или да се кръсти както си иска!На мене ми е все тая...Единственото нещо,което малко ме дразни в ''сините'' фенове е че едва ли не изкарват Апостола за тях си!Но както и да е,всеки има право да разсъждава и мисли както си иска!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 28 фев 2010 13:48

Sagittarius написа:Абсолютно смехотворно е да се приравнява един клуб с демокрацията,демократизма и едва ли не да е съюз на репресираните и прочее подобни бръщолявици.Футболното фенство няма абсолютно нищо общо с политическите пристрастия.След 1990 група болни мозъци се опитаха да изкарат Левски отбор на борците за демокрация-какъв смях.Просто дебелото корумпирано шопарче Евгени Бакърджиев беше левскар и реши да пренаписва историята.По негово време президенти бяха викани в офисите на СДС и принуждавани да полягат на отбора на народа под заплахи за ликвидиране на бизнеса им.Демокрацията в действие.

Извинавай но пишеш глупости- колко титли има "Левски" по времето през което Ев. Бакърджиев е вицепрмиер?- защото аз доколкото си спомням - нула. Има спечелена една Купа на България през 1998 след победа на финала над ЦСКА с 5:0 - мач съдийстван от един от Топ-съдиите на Европа Маркус Мерк,интересно и той ли е бил притискан от Е.Бакърджиев? Ако това ,което го пишеш е вярно ,кой щеще да бъде шампион за 1999 след като "Литекс" беше хванат със СРС да играе уреден мач с "Металург"(Пк). Дали ,ако намесата на Бакърджиев беше такава каквато твърдиш нямаше и "Литекс" да последва "Металург" вън от "А" група? Или пък откровено договорените мачове през 1999 мезду ЦСКА и "Литекс" нямаше да бъдат много сериозно разследвани?- май тезата ти издиша отвсякъде.
Между другото имаш ли идея как изглежда Е.Бакърджиев?- Може да не е мършав,но в никакъв случай "дебело шопарче" не е най-точното определение за него ;) . това за шопара повече приляга на Ал.Божков например ;) :)
Последна промяна от honda на 28 фев 2010 13:56, променено общо 1 път.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 28 фев 2010 13:52

sistera написа:
honda написа:
sistera написа:Васил Иванов Кунчев - Левски е национален герой,а отбора Левски е точно обратното или нищо общо с Апостола.Пак повтарям,че никой отбор не заслужава да носи това свято име.Аз не съм фен на отбора Левски,но Човека Левски е една от най-ярките фигури в нашата история.ЦСКА не е кръстен на армията, а е създаден като армейски отбор,но това е било тогава сега нещата са коренно различни а и какво значение има това не знам.

Можеш ли да кажеш,че Васил Левски е по-свято име от Симон Боливар ( национален герой на половината Латинска Америка,а не само на Боливия) или от Андрея Дория (национален герой на Италия,а също така герой на Испания и Франция - ръководител на обединената християнска флота срещу турците)? Както виждаш има и други отбори кръстени на национални герои. По принцип в повечето страни е прието отборите да се кръщават на географски обекти,но в България не е така. Апропо защо може да има "Ботев"(Пд),а да няма "Левски"(Сф) ;) ?

А кой е казал че трябва да има име Ботев?

Не мислиш ли,че е малко късно за смяна на имента на отборите ;) ?

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 28 фев 2010 13:54

Ами не,тезата ми не издиша,защото никъде не съм твърдял,че Литекс не си е купил титлата.Твърдя,че цялата политическа власт беше зад вас тогава при СДС и въпреки това се провалихте,което междудругото е някакво чудо на чудесата и пример колко големи бездарници бяха Грашнов,Чорни и сие.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 28 фев 2010 14:20

Sagittarius написа:Ами не,тезата ми не издиша,защото никъде не съм твърдял,че Литекс не си е купил титлата.Твърдя,че цялата политическа власт беше зад вас тогава при СДС и въпреки това се провалихте,което междудругото е някакво чудо на чудесата и пример колко големи бездарници бяха Грашнов,Чорни и сие.

интересно как "Литекс" ще си купи титлата след като цялата власт е с нас?- Ами ,нали ако е така ,както ти твърдиш ,чисто и просто ще се разправят с тях напълно според правилника,без да е необходимо да притискат когото и да е. Просто прочети правилника и виж какво се наказание се полага за уреждане на мач ;) . Само не разбрах ,какво общо имат Чорни и Грашнов(лека му пръст) със загубента титла на "Левски" през 1999. За твоя информация те станаха собственици малко по-късно -в началото на шампионат 1999/2000. През шампионат 1998/99 мажоритарен собственик на "Левски" беше все още Томас Лафчис.
Ще те помоля да отговориш честно- "Вярваш ли,че ако Е.Бакърджиев търгне да притиска собственици на други отбори(както твърдиш) ,то нямаше да започне от Г.Ганчев( в онзи момент "Литекс" беше най-големия конкурент на "Левски") и според теб има ли собсвеник на футболен отбор,който ще си рискува бизнеса заради футбола?- Защото според твоите думи явно е имало такива след като "Левски" не е станал нито веднъж шампион по времето по което Е.Бакърджиев беше вицепремиер. Има ли БГ олигарх ,който може да съществува без подкрепата на държавата(а държавата в онзи момент значеше СДС).?

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 28 фев 2010 14:36

Sagittarius написа:Абсолютно смехотворно е да се приравнява един клуб с демокрацията,демократизма и едва ли не да е съюз на репресираните и прочее подобни бръщолявици.Футболното фенство няма абсолютно нищо общо с политическите пристрастия.След 1990 група болни мозъци се опитаха да изкарат Левски отбор на борците за демокрация-какъв смях.Просто дебелото корумпирано шопарче Евгени Бакърджиев беше левскар и реши да пренаписва историята.По негово време президенти бяха викани в офисите на СДС и принуждавани да полягат на отбора на народа под заплахи за ликвидиране на бизнеса им.Демокрацията в действие.Винаги сте били клуб облажаващ се от властта,а от 1944 до ден днешен всичките ви ръководители и деятели са агенти на Държавна Сигурност,милиционери,ченгета,комунисти и дори руски престъпници гонени от цяла Европа.А това,че опитвате да заграбите едно име свято за България,да го приватизирате само за вас сякаш то не е на всички българи е направо смешно.Относно глупостите за народа,отбор на народа-такова нещо няма никъде по света и няма да има никога.Народа масово не гледа футбол и България не е футболна страна и няма отбори на народа,народа е анти-футболен и не се интересува нито от играта,нито от отборите.Повече хора ходят на чалга за 1 вечер по БГ чалготеките в страната отколкото хора на футболните мачове по стадионите за цял сезон,а Азис на концерт събира 3 пъти повече публика от мача между уж обичаните "отбори на властта и народа".ФАКТ.

Никой не е "приватизирал" името Левски.Знаеш ли колко отбора в България носят това име?И вие можете да си го сложите,ако искате.А твоето отношение към Левски ние известно.Следващия път просто пиши "Sagittarius" и пускай "празен лист".Не се хаби да пишеш по 20 реда-няма нужда!И най-са ми смешни фенове,които,за да покажат колко са убедителни съмнителните им аргументи,тряскат по едно "ФАКТ" в края.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Върни се в “Левски”