OGI1914RZ написа:Аз имам конкретен въпрос към Методи. Понеже винаги съм бил атакуван, когато си споделя мнението за коефициента полезно действие на Роман Прохазка, искам да попитам, не е ли нужно, играчът на позицията десен външен полузащитник, да бъде огледално полезен или играта му да бъде сходна на изпълнителя по левия фланг. Когато,някой ден Роман изиграе по крилото един мач, такъв като мача срещу Черно Море на Паулиньо, тогава може да се съглася с Методи, че Прохазка е нужен в момента в стартовите 11. За годините откакто е титуляр в Левски, така и не разбрах коя му е най-удобната позиция... може би "блуждаещ халф". Прогнозата ми е 2:0 ако започнем с Роман и 4:0 ако решим да играем с две крила.
Относно КПД-то на Роман, два гола и шест асистенции как ти звучи?
Сега. Относно другото. Хубаво е, че посочваш "човекът на крилото", защото в съвременния футбол има разлика от "човека на крилото" и крило, като шаблонните играчи-машинки-бегачки тип Нар, които са пълна щета в дефанзивен план. Бягат по протежение на тъч линията и хвърлят топки в наказателното. И преди на няколко пъти посочих, че в Италия не играят така. В Холандия играят така. Във Франция също не малко отбори играят така. Нужно е да помислиш каква е ролята на "човека на крилото"? Какви са задачите, които треньорът му е задал предварително. Защото не е задължително той да е с чисто офанзивни функции. Един пример: Кабрал. Забележи следващият мач работата му в дефанзивен план и зоната, която покрива.

Спомни си също първия ни мач с Лудогорец, където може би най-силното им звено от години - бековете им бяха деактивирани, а в играта на Лудогорец, поне при чичо Гошо, те вършеха много работа в атакуващ план. Ако те не могат да осъществят връзка с крилата им, резките врязвания и самите им атаки, ако не биват прекъсвани, то биват забавяни.