-Вие сте първият демократично избран президент на „Левски“. През 1991 г. за кратко се създаде почти същата ситуация, както сега е в ЦСКА. Изведнъж цъфнаха два „Левски“ – вашият и този на Томас Лафчис „Левски“ 1914“. Как ви изтласка Лафчис навремето? Спомням си, че той беше първият човек, който публично обяви премия за победа на „Левски” над финала за Купата на България над „Ботев” през 1991 г.
-Прав сте. Точно така беше. Бяхме конкуренти с него. Аз изобщо не го познавах лично до този момент. Заминах за финала с автобуса, с феновете.
Много ме
обичаха
хората,
имаха ми доверие. В спора за президентския пост фенклубът категорично застана на моя страна и оспорваше легитимността на Томас Лафчис. Насрочени бяха избори в сградата на „Съюза на слепите” на улица „Парчевич”. Тогава дойдоха барети да пазят Томето от гнева на ултрасите. Появиха се два клуба. Те регистрираха тогава „Левски” 1914”, а нашият се казваше просто „Левски”. Оказа се, че никога нашият любим клуб не е бил регистриран. От 1937 г. до 1991 г. сме били нелегитимни един вид. С идването на 9 септември 1944 г. клубът е заличен на практика. Всичко е било една юридическа вандалщина. Ние изпреварихме хората на Лафчис с нашата регистрация, те се появиха после като контрапункт. Но аз реших да се оттегля, защото покрай мен имаше доста хора, които искаха слава, публичност. Като Пешо Кучето например, който патентова клубната емблема и после дълги години се съдеше с Батков. Съдебната сага продължи прекалено много. Емблемата не може да принадлежи на един човек или на група от хора. Аз не исках да има боричкания, да всявам разнобой между левскарите. Моментално се оттеглих. Заявих, че „Левски“ не е бакалница или бензиностанция, за да бъде бизнес субект. После се оказа, че ходът ми е бил правилен. При Лафчис тимът тръгна, дори и в безпарични времена сме били кандидати за титлата.
http://www.blitz.bg/sport/intervyu/zlat ... 29082.htmlМного ми е хубаво как реват левскарите, щом те бучат и ги боде жестоко значи всичко е наред.
само едно ще ви кажа за първи път пиша във вашия форум е така от кеф и сигурно за последен. Много ме кефи как всички вие седите и обсъждате моя отбор, вижда се интересувате се живо какво става в най големия клуб. За разлика от вас аз даже нз са кой ви е треньор, собственик, директор и тн просто щото ГРАМ не ме интересувате. Нз кога играете нз с кой и така е било и така ще бъде. Безразлични сте ми ако искате в 10 тия кръг си мислете че играете със сборен отбор на Марс, ше го преместя в десния крачол докато си поркам и си празнувам поредната победа над абоната.
Поздрави, кажете муууу!!!